'incaperi etanse' barca nescufundabila

Creat de bbl81, August 01, 2014, 03:00:56 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

bbl81

salutare,
barca mea este'nescufundabia', cel putini era la origini, deoarece berbecul care a avut-o inaintea mea a macelarit-o. trebuie sa fie etanse neaparat? pot sa fac din ele si spatii de depozitare si sa si ramana cat de cat etanse? incerc sa atasez si poze.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

bbl81

cristiantutuianu

La cum arata..prima img....... nu cred ca mai are rezerva de flotabilitate din fabrica ......bag de seama ca se compenseaza partial cu bidoanele goale  ;D

bbl81

asa a venit din Anglia, cu PET-uri ca rezerva de flotabilitate.

modi

Citat din: bbl81 din August 01, 2014, 04:13:56 PM
asa a venit din Anglia, cu PET-uri ca rezerva de flotabilitate.

Nu contest ca ala de-a avut-o inainte n-a fost macelar , insa a asigura unei barci compartimente flotabile din PET-uri ..... personal consider ca-i cea mai buna varianta .

1 - Orice alt material ( spuma , polistiren , etc ) se imbiba cu apa pana la urma . Isi va pierde mult din flotabilitate .
2 - Orice alt material compromite total un asemenea compartiment . Presupunand ca la un moment dat ai totusi ceva de carat , de bagat in plus pe barca , PET-urile pot fi indepartate provizoriu eliberand respectivul compartiment , lucru care este un avantaj urias - cred eu .......

Nu in ultimul rand , PET-urile pot fi atasate intre ele cate 7 sau mai multe cu banda adeziva ( sau insirate de-o coarda infasurata pe gaturile acestora ) , constituindu-se ( Doamne fereste ) in cel mai la indemana "colac de salvare" .

Ciby

Pentru rigidizarea PET-urilor se poate folosi spuma poliuretanica pentru constructii. Am vazut un flotor de vreo 4 metri lungime facut din bidoane de 5 litri umplute cu spuma. Si ma tot intrebam cum se poate rigidiza bidonul in asa fel incat cand il bagi in apa sa nu se deformeze. Am mai vazut pe net ca bagau o lingura de otet si ceva bicarbonat ce-l presurizau. Dar spuma este ideala!

bbl81

cred ca am sa le grupez doar cu ceva power tape  'duct tape' si le las acolo. ma gandeam doar ca acel spatu putea fi folosit intr-o oarecare masura ca si spatiu de depozitare, dar atunci nu prea mai este etans....

Ciby

Incearca sa introduci o sticla de plastic goala in apa. Vei fi surprins sa constati ca forma umflata o pastreaza doar la suprafata. De aceea spuneam mai sus de spuma din interior sau de presurizare initiala.

Thor

Pentru presurizare, parca pe aici spunea cineva despre tinerea sticlelor de plastic si strângerea dopurilor in camera frigorifica, la minus n grade.

bbl81

pai cu spuma poliuretanica cred ca suna bine. dopul la sticla il inchid si cam gata.

Ciby

In primul rand fa cateva incercari de proba. Introduci spuma in diferite cantitati, un sfert, jumatate din sticla si o lasi 24 de ore sa expandeze fara dop. Spuma in surplus iese din sticla si se indeparteaza, abia apoi pui dopul. Nu de alta, dar daca ii pui dopul imediat dupa introducerea spumei este posibil sa explodeze sticla.
Cat despre timpul de expandare, vezi povestirea lui Modi cu cada de baie!

bbl81

am sa iau cateva tuburi de spuma de pistol. stie cineva cu ce se topeste spuma??am pistolul blocat, nu l-am curatat

cristiantutuianu

AGENT CURATARE

-CERESIT TS 100-CLEANER SPUMA PU 500 M
-Curatitor Spuma Bison.
-Agentul de curatare ECO-CLEANER Professional TYTAN

bbl81