Barca ultrausoara

Creat de Mihaif99, Decembrie 21, 2013, 05:24:18 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Mihaif99

Dupa ce am fost nehotarat un timp indelungat, am decis sa imi cumpar de acest craciun, o barcuta ultrausoara Alpackaraft.
Modelul este Exporer 42, cel mai mare model din flotilla lor. Cantareste undeva sub 3 kg, si poate duce doua persone.
Intre timp barcuta a ajuns, si sunt foarte impresionat de calitatea acesteia si de materialul ei.
Daca imi trebuia? Desigur! de mult timp visez la o asemenea barca, dar acum ca am partener pe David, caruia ii place foarte mult sa mearga pe apa, investitia se justifica. Vom  avea acesta barcuta tot timpul cu noi, de fiecare data cand mergem la plaja, in drumetii in excursii. O voi folosi pentru a accesa lacuri la care nu poti ajunge cu masina, locuri de pescuit departe de drumul batut, va merge pe bicicleta, ce mai, e portabila perfecta. 

Dar sa nu va mai plictisesc. Iata filmul si pozele:
Canoe to go - Packrafting goes Canoeing, Bilina/CZ, September 2012 on Vimeo

Mihaif99

Vad ca toti v-ati dat la cabinate, yachturi, barci de glisare, canoe smechere, caiace de mers pe mare. Chiar nu mai e nimeni sa se dea cu colacul?  Acolo un ponton de pescuit cinstit? Nimeni? Aloooooooo!

La multi ani PPL!

cristi80

Ciby

Ah, ah Mihai!
Ce sa spunem? Decat sa o stapanesti sanatos si sa te poarte peste tot pe unde-ti doresti!
Cat despre datul cu colacul pe aici, cam greu! Nu prea mai ai unde. Baltile sunt ori prea privatizate, ori prea braconate, ori prea mari, ori prea periculoase pentru acest tip de barcute.
Cat despre "pontonul de pescuit cinstit" se stie foarte bine, sau cel putin stim noi "bastinasii", ca de cand cu braconajul de tot felul, pestele umbla mai mult decat inainte. S-au dus vremurile cand Ioan Alexandru Bratescu-Voinesti statea linistit pe malul apei la pescuit, ascultand privighetorile ce i-au inspirat celebra povestire. Acum, daca nu ai o barca sa cauti pestele in salbaticie, esti obligat sa platesti vreo balta privata si cu banii dati acolo, in cel mult doi ani, amortizezi investitia in cabinata. Iar distractia este cu totul alta!

Mihaif99

Esox

S'o utilizezi cu folos; asa ma rontaie invidia, ca ma apuc de bricolat inca o barca! :D

Mihaif99

Ha haaa  constructorul meu favorit! Bine te-am ravazut :)

Adevarul e ca e destul de spumpa barca asta a mea, si acum ma intreb daca am facut bine ca am cumparat-o pe cea mai mare. Poate era mai bine sa imi iau un Yukon Yak cu cockpit cover, asa mai pentru whitewater. Trebuie sa apuc sa dau barca asta la apa mai inatai, altfel, asa pe uscat, imi trec prin cap tot felul de traznai, ba ca nu e buna, ba ca ar fi trebuit sa iau altceva. Totul e inghetat bocna pe aici.

Am facut un pachet cu tot ce trebuie la o iesire pe apa, intr-un rucsacel: Barca, vasla, vesta, safety Kit, scule de pescuit, si pana la urma totul ajunge la vreo 6.5 - 7 kg. E ok, dar nu e deloc neglijabil. Adica un astfl de kit se preteaza pentru iesiri dedicate mersului pe apa. Voi mai studia cat de de fezabil sa folosesc asa ceva ca inlocuitor pentru canoe.

Adevarul e ca urmarind constructia barcii voaste m-a "mancat" si pe mine invidia :)

Advanced Elements vine acum in Ianuarie-Februarie pe piata cu modelul "Packlite kayak" Tot o chestie textila acoperita cu uretan, dar costa 300$. S-ar putea sa i-o cumpar nevestei, daca e sa mergem in Franta sa ne dam pe raurile din Masif Central. Alpacka Explorer 42 e o barca strict pentru baietii din familie  :)

Voi v-ati gandit sa folositi textile acoperit cu uretan?  Ma gandeam in loc de PVC, ca sa iasa mai usurica.