barca de pescuiala si dezmat

Creat de dany, Ianuarie 10, 2014, 06:55:51 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

dany

Faine trim taburi,bravo si multumesc!!!!Astea sunt excelente,mai ales ca ai confectionat platbandul cu mai multe gauri pt.o reglare optima.Daca pe tine te ajuta trebuie sa ma ajute si pe mine,mai ales ca oglinzile se aseamana .MULTUMESC!meriti o berula!!![a se citi bere ;D]

kimi

Citat din: Pateras din Ianuarie 12, 2014, 09:31:09 AM
Gasesti in Europa,sau la magazin piese de scooter,amortizoare pe arc la 30 ron bucata,eu aveam aceeasi problema,si mi-am confectionat o pereche de trim tabs din inox,daca doresti sa le vezi am pus fotografii pe forum Barcaholic,sectiunea Barca mea,capitol Barca Pateras.Dimensiunule tla trim Tabs le-am luat de pe net-Lecrtrotabs.

Si functioneaza sistemul de amortizare , sau e prea rigid ?
Daca ar fi nevoie sa-mi confectionez asa ceva , as ruga unul din colegii de pe forum care detine o pereche de trim tabs cumparate , sa masoare forta necesara comprimarii arcului .

Pateras

Atentie cind montezi tabsurile sa le pozitionezi cu motorul montat,astfel incit sa rotesti de el stanga,dreapta la maxim sa nu iti atinga elicea de tabs.
Citat din: dany din Ianuarie 12, 2014, 09:44:59 AM
Faine trim taburi,bravo si multumesc!!!!Astea sunt excelente,mai ales ca ai confectionat platbandul cu mai multe gauri pt.o reglare optima.Daca pe tine te ajuta trebuie sa ma ajute si pe mine,mai ales ca oglinzile se aseamana .MULTUMESC!meriti o berula!!![a se citi bere ;D]

Pateras

Functioneaza perfect,nu sant de loc rigide,gandestete k este apa,si sant presiuni mari acolo in table,implicit amortizoare.Ridica barca insantaneu.si am barca destul de mare,4.70 lungime,1.70 latime,sandwich.

dany

Daca problema tabsurilor este ca si rezolvata,a carnatilor asisderea ,trebuie sa ma mai gandesc la cofectionarea a doua scaune elegante de fibra pe care la am in plan....Am de munca si-mi place!!! ;)

mustatza

sunt convins ca aceste tabsuri imbunatatesc asieta,stabilitatea,glisarea,reduc consumul etc, dar din punctul meu de vedere au un si un mare incovenient in special cele fixe construite de pateras.
- ce daune ar provoca barcii lovirea cu un tabs fix a unui obstacol imers sau plutitor?
am observat din prezentari video, ca cele "originale" nu sunt fixe si preiau mai usor socul cu un obstacol.

Pateras

Trim tabs,confectionate de mine nu sant fixe,au amortizoare,si daca dai de vreun obstacol,primul care va incasa lovitura va fi motorul!
Citat din: mustatza din Ianuarie 12, 2014, 01:40:15 PM
sunt convins ca aceste tabsuri imbunatatesc asieta,stabilitatea,glisarea,reduc consumul etc, dar din punctul meu de vedere au un si un mare incovenient in special cele fixe construite de pateras.
- ce daune ar provoca barcii lovirea cu un tabs fix a unui obstacol imers sau plutitor?
am observat din prezentari video, ca cele "originale" nu sunt fixe si preiau mai usor socul cu un obstacol.

mustatza

din pozele puse de tine se vede ca :
- placa de pe oglinda este prinsa in 10(zece suruburi) __ cred ca sunt foarte multe
- amortizorul este prins la ambele capete prin suruburi __ nu vad unde este flexibitatea cu exceptia faptului ca amortizorul poate prelua o parte a socului de jos in sus. la un soc lateral cine preia socul?

la cele care nu sunt fixe, pe oglinda au un sistem de prindere a amortizorului in trepte, din care la un soc sare amortizorul si totodata se poate regla unghiul tabs-ului.

nu o lua ca pe un afront adus muncii tale pt care jos palaria si felicitari,discutam pt a aduce imbunatatiri ideilor puse in practica.

Pateras

Nu vad,sincer,ce ar putea lovi din lateral acele aripi,avind doar 30 cm lungime,ganditi pozitiv,barca nu inainteaza prin apa de-a latul.Nu ma supar ,sint multumit de trim tabsurile confectionate,fara ele,as fi vandut barca.Am luat model de la o firma consacrata in domeniu,si functioneaza(romanul inventiv),chiar nu mai conteaza,cite suruburi am pus,daca se va lovi.....isi face treaba,nu credeti k este deajuns?
Citat din: mustatza din Ianuarie 12, 2014, 05:23:12 PM
din pozele puse de tine se vede ca :
- placa de pe oglinda este prinsa in 10(zece suruburi) __ cred ca sunt foarte multe
- amortizorul este prins la ambele capete prin suruburi __ nu vad unde este flexibitatea cu exceptia faptului ca amortizorul poate prelua o parte a socului de jos in sus. la un soc lateral cine preia socul?

la cele care nu sunt fixe, pe oglinda au un sistem de prindere a amortizorului in trepte, din care la un soc sare amortizorul si totodata se poate regla unghiul tabs-ului.

nu o lua ca pe un afront adus muncii tale pt care jos palaria si felicitari,discutam pt a aduce imbunatatiri ideilor puse in practica.

ionitzady

ionitzady

trebuia pozata pupa si din fata dar nu mi-am dat seama

dany

Din punctul meu de vedere sunt OK!,mai ales pt. o barca mica si usoara echipata cu 4 cp cum e a mea si chiar a amicului POTERAS,care e  mai mare. Scenarii in care se poate lovi trimul in lateral sunt f. rare dar sunt de acord ca se pot intampla mai mult in cazul barcilor mari,la un debarcader aglomerat,la o''parcare laterala''.cu manevre facute in viteza ,sau stiu eu...experienta de genul asta nu am.caci am vazut f. rar un debarcader .....;D ;D ;D.  Sunt sigur ca se pot aduce imbunatatiri dar mi se par complicate si nu neaparat necesare,in cazul barcii mele desigur.O idee ca asta,intotdeauna este binevenita ,caci poate unii din forumisti sa o puna in practica.  Oricum,eu cand am vazut barca ta POTERAS ca seamana la oglinda cu a mea si ca esti multumit de felul cum merge cu trimurile montate nu pot decat sa fiu extrem de multumit!!!   PS in timp ce scriam a postat si ady pt. care -i multumesc ,dar nu vreau sa umblu  cu lucrul in fibra la barca asta...,macar la asta  nu ;)si-asa am mai bunghit o barca ce sta stinghera intr-un garaj[un open fain],neplutita de ffffff,mult timp,ce s-ar putea sa-mi faca cu ochiul!!!

dany

M-am uitat acum la walker bay-ul prezentat de gvincetiu si tind sa cred ca tigaia mea seamana f. mult cu aceasta.Stiu ca a mea este facuta pe la bucuresti si s-ar putea sa fi copiat astia modelul.In bordul de la prova are o degajare unde s-ar fi pus catargul,asta fiind numai una dintre asemanari,nu mai spun de constructia in clinuri si chila proeminenta.....rezulta ca ,....carnatii s-ar potrivi de minune nu-i asa?Intreb ,nu dau cu parul,oare gasesc carnatii de cumparat,sau sunt prea condimentati????

mustatza

@dany
cu ce te ajuta acele baloane?

dany

I-mi da sentimentul de siguranta pe vant cu val si eventual incarcare a barcii la limita.O voi folosi la traversat lacurile de pe siret cu ceva incarcatura si am o jena :D