Husa stationare

Creat de kimi, Ianuarie 20, 2014, 07:03:12 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

mariusm piesenoi111

Hai sa va fac putin sa radeti:
Urmeaza oferta pentru o husa de mars (deci nu de stationare...cu toate ca aia e cam jumatate din pretul asta).
Si la ce vedeti acolo se adauga si scheletul din inox.
Eu cred ca omul ori are prea mult de munca si nu stie cum sa amane elegant ori are o sursa buna de ceva verde de fumat.
Astfel:
Cadrul din inox cu chituri de asamblare din inox 1400ron in douo bare

Cadrul din inox cu chituri de asamblare din inox 2100ron in trei bare

material valmex-------------------------------------------------------------------------3800ron

material tessilcover&856------------------------------------------------------------3800ron

material acrilic---------------------------------------------------------------------------4550ron

material sunbrella-----------------------------------------------------------------------5520ron

Preturile sunt facturabile cu tva nedeductibil

Deci husa completa este 7620RON pt o barca care a costat 9000RON noua si cu montajul comenzilor si motorului incluse.
Pareri?

mariusm piesenoi111

Acum cand recitesc ce am scris ma gandesc daca nu cumva ar fi mai ieftin sa mai iau o barca la fel si sa o pun capac.......nu  tine nici apa de ploaie...
Daca ii pun niste suporti hidraulici misto pot sa o sa o folosesc si in mars si daca ii pun niste garnituri smechere o fac si submarin,nu?
Plus ca nu mai imi pasa de aia care trec ca bizonii pe langa tine ca daca te rastoarna esti ok.
Hopa Mitica Boat......Registred Mark

Danillo

Pune si ofertantul, e important

Trimis de pe al meu HUAWEI VNS-L21 folosind Tapatalk

corsarul

Citat din: Florio din Ianuarie 03, 2017, 08:25:25 PM
...trebuie sa merg dupa fiecare ninsoare sa inlatur zapada. Altfel se strange sute de kile  si nu e bine.
Cu siguranta ca asta o sa fac si eu...
Ce ma ingrijoreaza putin, este mucegaiul pe care o sa-l gasesc in primavara...

mariusm piesenoi111

Citat din: Danillo din Ianuarie 03, 2017, 09:03:33 PM
Pune si ofertantul, e important

Trimis de pe al meu HUAWEI VNS-L21 folosind Tapatalk
Il stie toata lumea......are anunturi peste tot....la 11RON :)

Florio

Citat din: corsarul din Ianuarie 03, 2017, 09:10:36 PM
Cu siguranta ca asta o sa fac si eu...
Ce ma ingrijoreaza putin, este mucegaiul pe care o sa-l gasesc in primavara...

N-ar trebui sa fie multa umiditate sub husa. Daca nu exista posibilitatea de a-i face o aerisire, poti apela cu incredere la genul acela de dezumidificator cu granule silicat. Costa putin si are efect.

Marius, la problema aratata de tine, ar trebui sa functioneze principiul clasic de cerere-oferta :) . Daca e prea scump, nu sunt clienti

alexdaniell

http://www.vicomarine.com/guvm/?producttype=boat-vents

Asta e o solutie foarte buna. O  gura de aerisire pe un picior telescopic, curge apa, circula aerul...
Se gasesc si la noi dar e 100 ron gura si vreo 50-80 ron piciorul. La barca mea de 5 m imi trebuie 2 guri.
E cea mai buna solutie pentru aerisire si pentru scurgerea apei de pe husa.

Alex1958

Salutare si La multi ani!
Eu am rezolvat problema husei de stationare la ambele barci.
La cea open am facut un stelaj din bete de cort din fibra de sticla - o coloana vertebrala ajutata de trei randuri de "coaste" tot din bete de fibra. Coloana vertebrala se imbina cu coastele prin niste fitinguri sudate din teava de otel subtire prin care axul aluneca dar coastele sunt fixe. Coastele se sprijina de banchete cu niste piese din cauciuc. Coloana vertebrala pleaca din prova (unde am fixat cu suruburi o piesa din tabla pe care am sudat la 45 gd o teava de imbinare a batului de cort) si se termina pe motor cu o placa de cauciuc pe care o prind cu banda elastica. La fel ca stelajul Corsarului dar creasta e mult mai inalta - nu sta zapada. Peste stelaj vine o husa pe care mi-a facut-o Modi din poliplant. Cu prima ocazie pun si poze.
La cabinata am tot o husa din poliplant (materialul prelatelor de TIR) in doua ape pe care o sprijin pe o coarda elastic prinsa la parbriz si de balustrada din pupa si ridicata pe piciorul mesei pe care l-am prelungit in sus cu inca un segment. Pe asta sta zapada dar omul de la parcare are datoria s-o curate. Umiditatea care ramane sub husa, si care mi-a facut mucegai anul trecut, am incercat anul asta s-o elimin cu Ceresit AERO 360. Sa vedem ce iese! 

valyxman

Salutare!
Am și eu o întrebare pentru cei mai avizați.
Care ar fi genul de capse pentru prelata care sa prezinte cea mai mare rezistenta?  Știu că cunt cele cu buton care se răsucește dar în afara de acelea care ar mai fi? M-ar interesa pentru confecționarea unei prelate de staționare (pe apă cât și pe peridoc). Am văzut ceva de la tenax dar nu prea găsesc păreri (pull it up) care nu s-ar deschide decât daca tragi de acel buton dar nu îmi dau seama daca sunt doar vorbe sau chiar sunt sigure...
O a doua întrebare legată sau conexa la prima ar fi daca și cum ar putea fi montate capsele pe o barca dublu corp. As putea și eu sau e de preferat sa facă producătorul instalarea?  Mă gândesc în special la lateralele bărcii unde nu ai acces și pe interior pentru a strânge bine șurubul... ideea cu popnituri nu mă incanta prea tare.. de aceea întreb. Barca e cea din foto și ar cam trebui să mă hotărăsc înainte să fie gata..

Betto

O varianta simpla am eu, husa se strange jos cu o cordelina elastica. A fost necesar sa duc barca la confectionerul prelatei, pentru a o croi perfect imbracata.

Florio

Citat din: valyxman din Martie 21, 2018, 09:20:26 PM
Salutare!
Am și eu o întrebare pentru cei mai avizați.
Care ar fi genul de capse pentru prelata care sa prezinte cea mai mare rezistenta?  Știu că cunt cele cu buton care se răsucește dar în afara de acelea care ar mai fi? M-ar interesa pentru confecționarea unei prelate de staționare (pe apă cât și pe peridoc). Am văzut ceva de la tenax dar nu prea găsesc păreri (pull it up) care nu s-ar deschide decât daca tragi de acel buton dar nu îmi dau seama daca sunt doar vorbe sau chiar sunt sigure...
O a doua întrebare legată sau conexa la prima ar fi daca și cum ar putea fi montate capsele pe o barca dublu corp. As putea și eu sau e de preferat sa facă producătorul instalarea?  Mă gândesc în special la lateralele bărcii unde nu ai acces și pe interior pentru a strânge bine șurubul... ideea cu popnituri nu mă incanta prea tare.. de aceea întreb. Barca e cea din foto și ar cam trebui să mă hotărăsc înainte să fie gata..

Există un sistem de capsă cu blocare+șurub, folosit în special la ambarcațiuni. Cel mai bun preț l-am găsit la Polytex, altfel sunt "scumpuțe".
Capsa cu blocare arată ca o capsă simplă la care se ridică "pălăria" când tragi de ea s-o deblochezi. Singură nu se poate debloca.
Un avantaj e că holzșurubul intră în corpul bărcii iar afară rămâne un mic moț care nu incomodează.

Capsa propriu-zisă este făcută expres pentru a fi prinsă într-un material gen textil: are o flanșă ce se înfiletează și prinde materialul în corpul capsei.

valyxman

Mulțumesc!
La astea mă tot uitam și eu înainte să întreb ... Deci cam astea ar fi cele mai recomandate.
Legat de prinderea in corpul bărcii bănuiesc că e de preferat sa o facă constructorul înainte de a închide barca.
Care ar fi distanta recomandata dintre capse? Cat de dese sa fie pentru a nu risca sa ramai fara prelata sau a nu se smulge capsele?
Mulțumesc anticipat!

Florio

Citat din: valyxman din Martie 22, 2018, 09:08:09 AM
Mulțumesc!
La astea mă tot uitam și eu înainte să întreb ... Deci cam astea ar fi cele mai recomandate.
Legat de prinderea in corpul bărcii bănuiesc că e de preferat sa o facă constructorul înainte de a închide barca.
Care ar fi distanta recomandata dintre capse? Cat de dese sa fie pentru a nu risca sa ramai fara prelata sau a nu se smulge capsele?
Mulțumesc anticipat!

Eu am folosit la husa randei pentru sistemul lazy-bag. Am prins-o la 80 cm, dar cred că pentru husă de staționare pot fi prinderi la 1m lejer. Asta nu ține de capse, ci de materialul husei și ce impune el. 

pauli

dorobantu ala e cam nebun face niste huse mai scumpe decat barca, in fine gasiti tot felulde capse pe epixmarine, cele mai bune sunt cele cu cap rotund pe care le-a prezentat Florio, din acelea folosesc si eu si mai degraba s-a sfasaiat husa decat sa se rupa capsele

valyxman