Punct de plecare Mahmudia

Creat de dany, Ianuarie 28, 2014, 09:04:52 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

dany

Am inceput topicul asta cu gandul la sezonul care va sa vina!!!Asa-i sta bine pescarului la gura sobei,sa-si faca planuri :) Va supun atentiei,mai bine zis va rog sa va aduceti contributia la planificarea unei iesiri de 4-5 zile in delta.Am un prieten care a fost anul trecut de 2 ori pana la mahmudia cu masina ,s-a cazat la o pensiune si de acolo zilnic lua o barca [cu un localnic]si iesea la pescuit.Voia rapitor,omul il ducea,voia crap sau somotel,la fel.....S-a simtit bine,a admirat peisaje mirifice,locuri mai mult sau mai putin salbatice,a prins si peste,dar nu s-a simtit efectiv liber depinzand de localnic in permanenta,plus ca la capitolul financiar a avut cheltuieli suplimentare cam mari.Solutia ar fi o barca proprie,cum este cea prezentata anterior[barca tip catamaran].Eu vreau sa fac iesirea asta  cum se deschide sezonul[1 iunie],in functie si de nivelul apei,dar si al vremii.Aveti ceva locuri de pescuit in zona pe care mi le-ti recomanda,pt. crap la stationar,la somn si eventual si de vreo stiuculita MII de multumiri!!!Poate e cam devreme pt. astfel de planuri,dar e bine sa fii pregatit.E PRIMA expeditie exclusiv pt. pescuit in delta si mi-as dori sa iasa perfect.Am fost la Chilia veche acum 6-7 ani cred,dar atunci am lucrat la constructia unei pensiuni si de pescuit am pescuit 2 zile si alea naspa ca eram rupti de oboseala....si berule... :)

rover.marius

Salut Dany.
Locuri de pescuit la Mahmudia sunt f multe  ptr crap si somn. Incerc sa iti explic ceva mai simplu: dupa ce iesi din mahmudia pe dupa extractia miniera se face un drum pe stanga care te duce pe malul bratului sf gheorghe. Toata zona aceea este plina de gropi si bineinteles copaci adica agatatori. Acolo pe timpul verii se prinde bine si crap dar si moaca( somn mai mic ).
Dar daca mergi in continuare pe malul bratului ( am uitat sa zic ca este loc bun si de campare la cort sau rulota ) ajungi aproape de murighiol.
Iar pentru rapitor ( salau ) poti incerca la intrare pe dunarea veche inspre uzlina iar pentru pescuit la stiuca lacurile care sunt prin zona uzlina, sunt destul de multe. Daca doresti mai multe detalii putem discuta si la tel.

dany

Esti unul din cei pe care ii asteptam sa-mi raspunda.MULTUMESC! si trimite-mi nr.tau pe pm.Mi-am dat seama ca esti pescar de nadejde si saritor pe deasupra.Deja vad gropanele in preajma carora v-om campa!!!  Pun deja de mamaliga!!!

rover.marius

Mamaliguta ca mamaliguta dar trebuie si putin peste. Ai nr pe pm

bradutzu

Dpmdv pentru o prima iesire mai bine dai barca la apa in Murighiol si intru pe bucla spre Uzlina ca sunt destule locuri frumoase ca dk stai pe malul cu Mahmudia sau Murighiol traficul de barci e cam mare si nu prea apuci sa gusti linistea deltei!
ce zici Marius? avand in vedere ca e prima lui iesire unde sa il trimitem sa fie mai in pustietate dar in acelasi timp sa nu stea in toata agitatia specifica malului unde se poate ajunge cu masina si care este impanzit de cortisti pusi pe panarama si muzica si mai putin pe pescuit!
Sa auzim numai de bine!

dany

Asa mai baieti ,continuati ca tare ma unge la suflet!!!Se nasc trasee  si apar locuri ascunse si linistite unde salasuiesc crapii....in mintea mea,.... caci ele exista deja aievea....

mustatza

daca ai barca,nu vad sensul de a campa cu masina sau rulota pt k unde se ajunge cu masina pe mal este f multa lume,galagie,mizerie,manele.......gradina zoologica + ca daca te prinde o ploicica astepti sa se zvinte drumul.
cu barca ajungi in locuri mai linistite,departe de jungla urbana.pt a ajunge in aceste locuri trebuie sa cobori cu barca cca 25/35km de la mahmudia.acum multi o sa spuna ca este departe,ca se poate si in zona canalului dunavat,lipovenilor,bucla uzlina......etc,dar aici sunt probleme cu nea de la arbdd care-i cam alearga + amenzi pe cei campati pe mal si nu doresc sa stea la pontonul dumisale  :o.
pt a evita aceste probleme recomandarea mea este sa incerci sa ajungi(cu motorul tau cca 3/3.5h) in zona dranovului (km 45/44),ultima bucla pe stanga(km35),ultima bucla pe dreapta(km18).aici sunt probleme doar cu electricienii,dar unde nu-i gasesti pe golanii acestia?

rover.marius

Cred ca toata lumea isi doreste sa se duca la locuri linistite si pline de peste. Exista si asa ceva in delta noastra dar nu ati tinut cont de posibilitatile lui dany, aici ma refer la barca pe care o detine, momentan. Eu am facut referire la faptul ca poate pleca in zona respectiva iar noaptea poate sta langa masina sau rulota.

bradutzu

ultima bucla pe stanga la km 29 -35 nu prea mai tine peste mare! eu am fost de 2 ori anul trecut pe "bucla noastra" dar pana acolo fac eu 30 min in blana dar odata ajuns in delta timpul nu ar trebui sa mai conteze dar in acelasi timp eu niciodata nu apucsa stau pe saturate asa ca la mine timpul conteaza!
ca sa ajunga pana acolo cu o barcuta de 3 m sincer nu prea o recomand doar gandindu-ma ca se intalneste cu catamaranul pe vreo taietura si dk mai are si bagaje si barca grea cu motor de 4 cp e chiar periculos!
o varianta ar mai fi sa mearga pe canalul Perisor! si pescuit, si o baie in mare si liniste iar peisajele.......nu mai vorbesc si drumul este mult mai ok!
ar mai fi si varianta in care ai putea merge cu unul din noi: eu pescuiesc pe Sfantu intre 35 si km 10 si atunci avand inca o barca de asistenta langa tine nu ar fi o problema chiar dk iei putina apa! singura problema fiind sa poti mentine o viteza la care sa nu ma scoata pe mine(sau altcineva) din glisaj!

Sa auzim numai de bine!

bradutzu

Ai dreptate Marius!
sa plece bala la Ivancea cu barca lui si cu balaje parca nu recomand decat insotit de o alta barca cu conditia sa poata merge cu o viteza cu care cealalta barca mai puternica sa se poata mentine in glisaj ca altfel consuma de iti vine sa plangi
Sa auzim numai de bine!

mustatza

"dar nu ati tinut cont de posibilitatile lui dany, aici ma refer la barca pe care o detine, momentan.

cu barca pe care o are se poate duce linistit in doi pana in zonele descrise de mine,nu are nevoie de mai mult. am coborat in 3,5h cu o laguna minor/5cp trei insi+bagaj pana la km27 si nu vad ce-l impiedica pe dany.

cum te-ai simti cand pleci sa te relaxezi si apare unul ca cristianu(parca asa-l cheama) si-ti strica iesirea cu minim 75lei amenda/cort si evacuarea zonei imediat?
plus ca in zonele aglomerate se FURA!!!!
mergi la relaxare,nu sa faci planton.

"sa plece bala la Ivancea cu barca lui si cu balaje parca nu recomand decat insotit de o alta barca cu conditia sa poata merge cu o viteza cu care cealalta barca mai puternica sa se poata mentine in glisaj ca altfel consuma de iti vine sa plangi

cu aceste recomandari o dati in coduri galbene sau portocalii  ;D

bradutzu

Laguna Minor are 4.2 m si bordul de 56 de cm in timp ce barca lui Dani este de 3 m cubinaltimea de 42 de cm ori 1 m la lungime si 10 cm la inaltime conteaza enorm!
eu nu vb de puterea motorului ci de siguranta oferita de barca pe Dunare! barca lui e o coaja de nuca iar experienta lui in a conduce barci este aproape de 0(zero) ceea ce il poate duce in situatia de a-l avea pe constiinta si nu vreau asta!
imi mentin parerea ca nu ar trebui sa plece de la Murighiol pana la 14 sau 18 in 2 insi, cu bagaje in barca asta !
este doar o parere personala!
Sa auzim numai de bine!

dany

Am lipsit cateva ore si baietii saritori au aparut,am primit si telefoane in sensul asta.BRAVO voua prieteni!!!Va ganditi la toate aspectele si asta-mi place!Ne cunoastem atat de putin si valoram atat de mult ca prieteni!Si ca o aroganta pescareasca,dar voi sa n-o luati de buna:SA NU VA PARA RAU  !!!Poate ma mut pe-acolo!

Rumpi

Domnii mei trebuie sa mentionez de la inceput ca nu sunt pescar pasionat si cunoscator al Deltei dar am o intrebare:

Ce il impiedica pe Dany sa faca precum prietenul mentionat cu diferenta ca isi duce barca de acasa? Adica pune barca pe masina, se cazeaza la pensiune pe malu apei si in fiecare dimineata isi ia frumos sculele, bericile, desteptofonu programat cu locurile de pescuit indicate de voi in zona, se plimba o ora doua pana la locul zilei, ancoreaza, prinde ce da dumnezeu si abilitatile lui personale, dupa care la ora fixa o ia catinel catre pansion unde madama de la bucatarie ii gateste pestele personal timp in care el suplimenteaza stocul de berici reci din portbagajul masinii via frigiderul din camera si ne pune noua poze pe forum.
In felul asta nu duce mii de bagaje, preteni, benzina etc. Ii trebuie doar sculele (care fiind de carbon sunt usoare), benzina dus intors (10L ???), scaun comod (de panza cu perne gonflabile) umbrela de plaja (cu reclama la marca de bere favorita) sa nu-l bata soarele in cap, ancora cu parama, bere, sandwichuri si vasle. In total in jur de 35kg. Pentru berici si suplimentarea flotabilitatii barcii in caz de doamne fereste face cum a zis cristiantutuianu doua compartimente etanse (cu capace din alea rotunde) din polistiren extrudat dat cu fibra si inchide in plus si chesonul prova tot asa. Daca vrea face toata barca inscufundabila in felul asta si nu adauga multa greutate pe ea. Plus ca daca berile sunt reci bine le tine polistirenul la o temperatura comestibila pana seara.

Eu realizez ca poate nu e ideea oricui de "expeditie" dar ne descurcam cu limitarile date.

dany

Multa stima Rumpi!Ai perfecta dreptate.De aici,de la ideea asta a plecat discutia,cum e si in titlu,dar baietii pescari inveterati,doritori de liniste si de capturi cat de cat mi-au aratat si alte posibilitati  mai incomode pt. unii,sau uneori riscante chiar,,,Eu trebuie sa hotarasc,in functie de dotarea si capacitatea mea.Intr-un fel sfaturile lor ma pregatesc pt. cazuri mai putin fericite,citind pataniile lor am ce invata pt, cazul cand voi dori sa merg mai departe,mai departe....in salbaticia deltei.Sa-i lasam sa-si dezvaluie trairile din expeditiile lor si sa se bucure cand i-si aduc aminte de cate un episod pescaresc.Pescarii amatori au un fel aparte de a-si alimenta spiritul ,pasiunea asta ii hraneste si-i intareste mai ceva ca orice baton energizant.Pun pariu ca multi dintre ei,in perioada asta din an i-si fac monturi,i-si curata lansetele,mulinetele,mai achizitioneaza cate o scula.carlige,etc,....ii tine in priza !!!!La fel si discutia asta.Am inceput topicul asta ,sincer ,pt.ai pune in miscare si ai scoate din letargia alba in care ne aflam cu totii.Tu esti un tip practic,extrem de bine pregatit,si ar fi o onoare pt. mine sa te cunosc,chiar si la o partida de pescuit...nu e tarziu niciodata sa te cuprinda ''microbul'' asta.Cunosc domni care la varsta pensionarii sau apucat de pescuit pt. a-si ''omora timpul'' si sau intrebat:  De ce nu m-am apucat mai devreme de pescuit????Cate satisfactii:natura.aer curat,miscare,adrenalina,chef,sprit,gasca,....amintiri!!! Haide-ti baieti ,la treaba ca am vorbit destul ;)