Nitro Z9

Creat de gabos, Februarie 25, 2014, 08:05:26 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Mihaif99

Citat din: bradutzu din Februarie 27, 2014, 10:06:50 AM
salut
cu riscul de a fi criticat va pot spune ca eu nu impartasesc parerile voastre, sau mai bine spus ar trebui sa privim din toate perspectivele!
1. Si pasionatii de barci de viteza sunt tot pasionati de barci si ape dar intr-un alt fel decat majoritatea de pe acest forum si au si ei acelasi drept de a fi pe apa si a-si satisface pasiunea!
2. vitezele ametitoare trebuie limitate cand este vorba de canale si zone unde ar trebui sa predomine linistea si marea majoritate practica alte activitati recreative (ex. pescuit)
Deci in concluzie, poti merge pe mijlocul Dunarii pana la SF Ghe cu 100 km/h fara sa deranjezi pe nimeni cu nimic si eu nu vad nicio problema in sensul asta si trebuie sa reduci pana la limita bunului simt cand te apropii de maluri si intri pe canale!
Cea mai simpla definitie a democratiei(de multe ori prost inteleasa pe la noi si nu numai): Esti liber sa faci absolut orice iti trece prin cap atata timp cat faptele tale nu deranjeaza pe cei din jur!
In concluzie nu cred ca este cazul sa condamnam pe cei ce isi iau astfel de barci sau le construiesc ci doar pe cei ce nu le folosesc cum trebuie!
Sa auzim numai de bine!

Ce legatura are tot ce ai scris aici cu spusele de mai sus?
Bucuria contemplarii si identificarea cu natura nu are nimic in comun cu fuga dupa adrenalina

Simti ca iti ingradeste libertatea?

kimi

salut
cu riscul de a fi criticat va pot spune ca eu nu impartasesc parerile voastre, sau mai bine spus ar trebui sa privim din toate perspectivele!
1. Si pasionatii de barci de viteza sunt tot pasionati de barci si ape dar intr-un alt fel decat majoritatea de pe acest forum si au si ei acelasi drept de a fi pe apa si a-si satisface pasiunea!
2. vitezele ametitoare trebuie limitate cand este vorba de canale si zone unde ar trebui sa predomine linistea si marea majoritate practica alte activitati recreative (ex. pescuit)
Deci in concluzie, poti merge pe mijlocul Dunarii pana la SF Ghe cu 100 km/h fara sa deranjezi pe nimeni cu nimic si eu nu vad nicio problema in sensul asta si trebuie sa reduci pana la limita bunului simt cand te apropii de maluri si intri pe canale!
Cea mai simpla definitie a democratiei(de multe ori prost inteleasa pe la noi si nu numai): Esti liber sa faci absolut orice iti trece prin cap atata timp cat faptele tale nu deranjeaza pe cei din jur!
In concluzie nu cred ca este cazul sa condamnam pe cei ce isi iau astfel de barci sau le construiesc ci doar pe cei ce nu le folosesc cum trebuie!
Sa auzim numai de bine!

+1

gabos

Si eu ii urasc pe cei care vantura canalele cu salupe dotate cu motoare mari....nu numai o data mi-au smuls lanseta de pe mal si a trebuit sa fac baie.
Dar parerea mea este ca nu barcile au vina aici, ci nemernicii care le conduc. Problema la noi este ca oamenii care au bani si isi permit sa cumpere asa ceva, deobicei nu au bun simt.

acig

Si eu cred ca aceasta nevoie de etalare a caiilor putere tine de necesitatea de a-si  invinge unele frustari ori complexe ,sau de cele mai multe ori respectivul isi expune potenta..... Problema  este ca apar perdanti colaterali care nu au alta vina decat aceia de a fi contemporani cu respectivele specimene. In cazul de fata ecosistemele sunt grav afectate,echilibrul ambiental distrus,locul respectiv devenind impropiu celor care cauta un loc de refugiu, satui de  ,,fabrici si uzine" +cotidian;Aceasta zona  din nefericire devine din ce in ce mai mult arena manifestarilor ego-urilor, in detrimentul  nostru celor care speram sa mai gasim un loc pur,ne infestat si linistit.
,,Lumea este un loc periculos...   Nu atat din cauza celor care fac rau, cat mai ales a celor care privesc si-i lasa sa faca rau !" Albert Einsten

Florio

salut
Sa auzim numai de bine!

Nici o critica Bradutule, n-a fost intentia.
Daca mai citesti o data, aprecierile au fost pentru o fraza, citez :
"Bucuria contemplarii si identificarea cu natura nu are nimic in comun cu fuga dupa adrenalina" .

Aici am simtit ca sunt aidoma in gandire cu cel care a spus-o (si cu cel care a apreciat-o inaintea mea :) ) .
Intr-adevar din adrenalina data de o herghelie cu combustie interna, e imposibil sa te identifici cu natura .

Florio

Citat din: acig din Februarie 27, 2014, 08:33:56 PM
Si eu cred ca aceasta nevoie de etalare a caiilor putere tine de necesitatea de a-si  invinge unele frustari ori complexe ,sau de cele mai multe ori respectivul isi expune potenta.....

Ce ai spus imi aminteste de remarca simpla a unui prieten din Anglia, om erudit, cu vederi largi desi deloc cumintel (pianist al unei formatii cu a carei muzica am crescut : Jethro Tull ) .
Intr-o dupa amiaza linistita de duminica se aud niste roti scartaind la plecarea unei masini.
Andrew zice simplu cu un zambet firesc si un gest care arata vag pe soferul masinii chinuite : "Small dick " :)

bradutzu

@ Mihai
voi incerca consider raspunsul tau ca o neintelegere a postarii mele!
Salutare!
Sa auzim numai de bine!

Mihaif99

Citat din: bradutzu din Februarie 28, 2014, 10:16:21 AM
@ Mihai
voi incerca consider raspunsul tau ca o neintelegere a postarii mele!
Salutare!

Si eu voi considera postarea la care am dat raspunsul de mai sus ca pe o neintelegere a postarii mele ;)

felicimond

Domnilor, am gasit un mare defect forumurilor. De foarte multe ori, scriind aici ce am avut de spus, nu am reusit sa ma fac inteles. Prefer totdeauna intalnirile pe viu. Cica 93% din ceea ce comunicam e transmis de limbajul nonverbal. Aici ne raman doar 7% si nici acestea nu pot fi pe deplin folosite. Considerati aceste lucruri inainte de a trage concluzii pripite, inainte de a cataloga persoane si inainte de a face "scandal".

Iata pe acest topic inca un exemplu de "samanta de scandal". Se creioneaza doua tabere: unii vor sa respire in liniste pe ape, iar ceilalti doresc sa poata folosi barcile lor puternice si sa nu li se ingradeasca drepturile. Scandalul iese cand fiecare raspunde cu naduf; la adrenalina; cand nu-si acorda suficient timp pentru a construi un raspuns care sa fie inteles corect; cand nu se foloseste acelasi cantar pentru masurarea drepturilor ambelor "tabere"; cand asteptarile nu sunt rezonabile; cand ceea ce cred a fi o solutie, sufera prin lipsa de realism, etc.

Respir adanc. Caut sa imi treaca naduful si sa fiu obiectiv in raspunsul meu. Imi amintesc ca era un adevar pe aici si nu as vrea sa fie trecut cu vederea:

"Cea mai simpla definitie a democratiei(de multe ori prost inteleasa pe la noi si nu numai): Esti liber sa faci absolut orice iti trece prin cap atata timp cat faptele tale nu deranjeaza pe cei din jur!"

Cred ca putem fi cu totii de acord cu aceasta fraza. Deci nu conteaza din ca tabara faci parte, fraza de mai sus putea fi enuntata de oricare din noi. Privim asadar acelasi adevar. Si cu toate astea, suntem in opozitie.

Cred ca diferenta de opinie vine din urmatorul lucru: in Romania, mai intai ne intrebam daca ceilalti ne respecta noua drepturile. Daca Romania ar fi civilizata, ne-am intreba mai intai daca noi repectam drepturile celorlalti. Atunci conflictul (si ca asta, si multe altele) ar disparea de la sine. Atunci cand drepturile mele sunt prima mea grija, cumva reflex, in subconstient, consider ca drepturile mele (desi perfect egale cu ale celorlalti prin postulatul de mai sus) sunt mai "egale" decat ale celorlalti. La fel face fiecare din noi si de aici, conflictul.

mustatza

"Domnilor, am gasit un mare defect forumurilor."

defectul major al tuturor forumurilor :
unii forumisti incearca sa impuna parerile/impresiile lor celorlalti forumisti.

corect ar fi doar sa-si posteze parerea.
asa s-ar evita si "samanta de scandal forumist"

andreas

Vad ca s-a iscat un diferend care cred ca nu a fost in intentia initiatorului subiectului. Cred ca subiectul topicului era barca, sau asa mi s-a parut. In apararea barcii trebuie sa spunem ca de fapt este o platforma formidabila ptr pescuit rapitorii la care trebuie sa te misti continuu, este din fibra de sticla sau o rasina din aceasta categorie, nu din aluminiu, a fost dotata cu motoare asa mari ptr a scurta timpii pierduti intre locurile de pescuit pe marile fluvii nord-americane, iar Z9 in mod special este creata ptr concursurile de bass in asa fel incat posesorul sa ajunga la locul de pescuit inaintea altor concurenti (ceea ce facea si echipajul din filmare).
De altfel daca am vazut bine, din sariturile pe care le facea barca trecand peste siajul celorlalti concurenti (probabil cu barci similare), valurile produse nu sunt foarte mari. Barca are pescaj foarte mic pentru a putea intra pe ape cu adancimi mici, de multe ori fiind dotata cu un motor auxiliar de 9.9 cp, tocmai ptr a putea naviga in locuri unde uzina de 300CP ar face prapad. Oricum , deplasarea in timpul pescuitului se face cu motor electric cu comanda la picior, un avantaj in pescuitul bass-ului dar si al stiucii.

Astfel de barci au fost create cu un scop precis, in nici un caz ptr ceva similar cu limuzilnele de lux de culoare alba cu jante nichelate, din care se revarsa cantitati impresionante de decibeli de productii muzicale, mai mult sau mai putin indoielnice.

De aici incolo intervine omul de la volan.

http://www.nitro.com/boat/specs.cfm?boat=3537

Vali

Din fericire, pe forumul de fata suntem majoritar barcagii cu anumita experienta, care ne-am reunit aici tocmai pentru a invata unii de la altii.

Tocmai din acest motiv, ar fi bine ca orice subiect care poate deveni sensibil sa fie tratat argumentat. Adica sa nu ne minunam "mama ce barca", ci sa discutam pertinent si la subiect, precum colegul Andreas, caruia ii multumim pentru informatii. In acest mod ne incadram si in specificul forumului, anume comunicarea pertinenta pe teme nautice.

Tot ce nu are legatura cu topicul e balast neproductiv, si nu ajuta pe nimeni. Personal am un principiu: particip la o anumita discutie doar daca aportul meu e important si constructiv. Daca nu sunt in tema sau nu ma intereseaza subiectul, il ignor. Scopul forumului e condensarea informatiei, si nu traficul cu orice pret, ca in alte parti.

Asa ca propun sa continuam discutiile doar daca avem ceva important si constructiv de adaugat. Daca discutiile se abat din nou, exista mijloace de a le readuce "in matca", dar am convingerea ca suntem suficient de maturi ca sa ne concentram la chestiunile de interes.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

gvincentiu

Fara a intra in polemica, niciunul din cei cu motoare pe care i-am intalnit la RAID anul trecut nu a redus viteza cand a ajuns la travers cu mine. Nici macar pentru turiștii care îmi făceau poze. Si eram la rame, si eram la vele. Referitor la adrenalina: doritorilor le imprumut Fraga 3 cu vele sa faca o trecere pe Razelm-ul usor montat. In 7-8 ore ai numai adrenalina pură și slabești câteva kilograme.
Nu m-am putut abtine, stiu ca nu face obiectul topicului si vorbesc doar in dreptul meu. In rest nu va doresc decat benzina bună.
Ganduri bune !

acig

,, Referitor la adrenalina: doritorilor le imprumut Fraga 3 cu vele sa faca o trecere pe Razelm-ul usor montat. In 7-8 ore ai numai adrenalina pură și slabești câteva kilograme.
Nu m-am putut abtine, stiu ca nu face obiectul topicului si vorbesc doar in dreptul meu. In rest nu va doresc decat benzina bună."

Un + MARE maestre!!!!!
.......de la mine
,,Lumea este un loc periculos...   Nu atat din cauza celor care fac rau, cat mai ales a celor care privesc si-i lasa sa faca rau !" Albert Einsten

ionitzady

nu benzina buna gvicentiu , nu este bine asa .... , BENZINA MULTAAAAA  , ca daca nu arde o mai aprindem cu chibritul  ;D ;D ;D ;D