ajutor planuri jon boat

Creat de adrianpacurici, Ianuarie 07, 2012, 01:12:41 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

bata01yu

Acuma daca am reusit sa atsez fotografia revin cu unele intrebari:

- in loc de placaj am vazut ca se poate folosii si OSB 3 credeti ca la acesta adera rasina poliesterica s-au trebuie neaparat epoxi.
- credeti ca as putea folosii nidaplast in loc de placaj daca da ce probleme credti ca voi intampina la lucrul cu acesta, unul de grosime de 5 mm credeti ca ar fi suficient sau ar trebuii unul de 10 mm.
- cineva mi-a promis niste placi de poliester armate cu fibra de sticla 3 mm la un pret destul de ok undeva la 12 lei mp la dimensiuni pe care le doresc, credeti ca ar merita sa incerc cu ele, si mai apoi vad cum improvizez interiorul barcii.


Pe parcurs de imi vor venii si alte ideii am sa le postez aici.
Imi cer scuze ca abuzez de timpul dumneavoastra

blue marlin

Citat din: bata01yu din Iulie 21, 2012, 06:16:17 PM
A facut ceva in freeship si as fi curios daca la ceea ce m-am gandit eu ar plutii pe Dunare la intrarea acesteia in tara.
Sper ca voi reusii sa atsez ceaa ce diresc

Salut,
formele alese nu sunt chiar ideale pentru Dunare ci ar fi mai potrivite pentru balta. Pt Dunare, printre altele, ar fi util un bord liber mai inalt si  forme mai fine, macar pe zona prova.

Eu am folosit OSB invelit in fibra cu poliesterica pentru derivorul barcii mele. Intr-adevar poliesterica adera bine la OSB dar eu nu l-as folosi pentru partile structurale barcii care stau permanent in apa. Rasina poliesterica armata cu fibra de sticla este permeabila si umezeala va ajunge in OSB-ul care nu are un adeziv foarte rezistent.
Nothing is impossible...

Vali

Salut bata01yu si bun venit pe capcompas.ro. Nu e nevoie sa-ti ceri scuze ca "abuzezi de timpul nostru", fiindca de aia ne intalnim aici, ca sa ne sprijinim reciproc, iar cel putin mie personal imi face placere de fiecare data sa raspund cuiva "in nevoie".

Despre formele barcii blue marlin a spus foarte bine ca ar trebui un bord liber mai inalt si o prova mai ascutita. Poate ne poti pune niste dimensiuni sumare, ca sa ne dam seama mai bine. Chiar daca e putin mai complicata constructia, cred ca ar fi binevenit un V minim in zona prova, pentru a taia mai usor valurile.

Despre OSB imbracat in fibra si rasina poliesterica, cunosc mai multi barcagii care si-au facut asa ceva, barcile se comporta bine, dar nici una nu sta permanent la apa, ci e luata acasa dupa fiecare utilizare. Asta din cauza ca, exact cum spune blue marlin, prin capilaritatea invelisului de fibra si rasina poliesterica in timp apa ajunge la OSB, ca sa nu mai spunem ca daca ploua si apa sta mai mult in barca, OSB-ul se umfla, chiar daca e protejat (singura protectie eficienta e fibra cu rasina epoxidica, dar asta creste costul nejustificat).

Despre Nidaplast, poate fi o solutie buna, dar nu as folosi totusi fagure la fundul unei barci care se va trage deseori la mal, se va lovi si zgaria de pietroaie etc, si in plus va avea si rol de podea a barcii, deci cam multe solicitari antagonice. Eventual fagurele se poate folosi la bordurile laterale (unde e suficient cel de 5 mm), fundul si oglinda fiind din fibra solida, iar oglinda dublandu-se cu niste OSB imbracat la fel in fibra si rasina poliesterica.

Daca ai posibilitatea folosirii placilor de fibra de 3 mm gata laminata, va trebui dupa asamblarea panourilor barcii sa mai dai ceva straturi, la interior daca exteriorul e neted, pentru a avea o grosime mai mare si deci o soliditate mai buna. In acest caz, suprafetele pe care se vor lamina straturile ulterioare trebuie bine curatate cu nitrodiluant, pentru o aderenta buna. Mai ales la imbinarile placilor (muchiile barcii) va trebui sa dai straturi si pe exterior, si pe interior.

Daca mai ai intrebari, le asteptam cu placere, si iti dorim spor la lucru :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

bata01yu

Buna ziua,
Multumesc pentru raspunsurile voastre si revin cu unele lamuriri.
Daca bordul liber insemana inaltimea barcii, aceasta este de 50 cm, lungimea ei este de 3.3 m, iar latimea podelei este de 1.2 m, iar in partea superiara este de 1.4 m.
In ceea ce priveste forma acesteia am plecat de la ideea unui jon boat si l-am ingustat putin la prova 80 cm.
Cu privire la V - ul de prova cat considerati ca ar fi suficient 5 sa u 10 cm am sa incerc sa fac niste simulari in free ship si sa le postez


Barca nu va sta tot timpul pe apa ci numai in perioada in care va fi folosita undeva un weekend la doua trei saptamani si atunci numai cand voi iesii pe apa cu ea, ma gandesc sa ii fac un carucior si sa o deplasez manual pana la apa si inapoi cca 500 m.

adrianpacurici

un subiect vechi.. dar cand am vazut anuntul mi-am amintit de ceea ce vroiam sa fac.. si eu si vad ca si altii...
barcile astea parca au fost facute dupa ceea ce visam..:D  http://www.probarca.ro/anunt/37222/101/1/101/Vand-barca-pescar-5-.htm#  daca as relua ideea asa ceva as vrea sa iasa
numai bine

cristiantutuianu

#50
Daca intelegi ce scrie bine,daca nu cred ca sunt suficiente desenele
Uite aici http://motolodka.ru/johnboat.htm plan pentru johnboat

Ha am uitat de google translate :-[   ..... versiunea in limba noastra
http://translate.google.com/translate?hl=ro&sl=ru&tl=ro&u=http%3A%2F%2Fmotolodka.ru%2Fjohnboat.htm