probleme oglinda

Creat de bbl81, Martie 24, 2014, 04:30:08 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

bbl81

salutare din nou,
o intrebare si mai noua. Am cumparat o barca de fibra si am vazut ca are fisuri la oglinda, unde se prinde motorul. se poate schimba oglinda? Deasemenea motorul cu cizma scurta pare totusi prea lung pentru cat este oglinda. (am sa revin cu poze). Daca tot trebuie reparata se poate si inalta?
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

corsarul

Departe de a ma hazarda sa va dau un sfat.... asa pe "ne-ve"....totusi, zic si eu  ;D
Daca fisurile sunt superficiale (decat gelcoat-ul) nu cred ca este necesara o asa reparatie majora...inlocuirea oglinzii.
Oglinda se poate inalta, dar cu mare grija si cu mult simt de raspundere....altfel exista riscul sa pierdeti motorul.

Mihaif99

Am o patzanie care trebuie neaparat povestita.

modi

Citat din: bbl81 din Martie 24, 2014, 04:30:08 PM
salutare din nou,
o intrebare si mai noua. Am cumparat o barca de fibra si am vazut ca are fisuri la oglinda, unde se prinde motorul. se poate schimba oglinda? Deasemenea motorul cu cizma scurta pare totusi prea lung pentru cat este oglinda. (am sa revin cu poze). Daca tot trebuie reparata se poate si inalta?

Bineinteles ca se poate . Atat repara cat si inalta oglinda . Mai simplu decat iti imaginezi .
Iar Corsarul are mare dreptate . Daca se inalta oglinda ( si nu se schimba integral ), asta se va face cu un adaos de material care va trebui bine prins de partea existenta . Atat fibrat si rasinat cat si mecanic , cu ajutorul unor "atele" metalice . De preferat inox sau aluminiu . Daca nu sunt mari pretentii chiar si cu fier ordinar .

bbl81

pai si cum se prind acele atele? de unde?

bbl81

bradutzu

paznicul mic este cumva ciobanesc de asia centrala?
Sa auzim numai de bine!

cristiantutuianu

Citat din: bbl81 din Martie 25, 2014, 09:07:05 AM
Citat din: bbl81 din Martie 25, 2014, 08:38:39 AM

Ce grosime are oglinda ,respectiv zona unde se fixeaza motorul ?Cat de mult vrei sa inalti zona de fixare a motorului?
Ce modalitate de fixare a motorului folosesti?

modi

Fratilor , la prima poza in prima secunda am avut un soc !!!  ;D ;D ;D

Privind bolta de vie mi-am spus : " Neica , asta-i barca-coviltir ! "

.............................................

Am aproape ferma convingere ca trebuieste inaltata .
Zii , te rog , ce cizma are motorul si masoara distanta dintre punctul cel mai de jos al chilei pana la "varful" oglinzii .

Modalitati de prindere a acelor atele sunt "milioane" . In principiu mecanic , cu suruburi de inox ale caror gauri vor fi etanseizate cu un silicon performant . De preferat Sikaflex .

bbl81

Citat din: modi din Martie 25, 2014, 12:38:08 PM
Fratilor , la prima poza in prima secunda am avut un soc !!!  ;D ;D ;D

Privind bolta de vie mi-am spus : " Neica , asta-i barca-coviltir ! "

.............................................

Am aproape ferma convingere ca trebuieste inaltata .
Zii , te rog , ce cizma are motorul si masoara distanta dintre punctul cel mai de jos al chilei pana la "varful" oglinzii .

Modalitati de prindere a acelor atele sunt "milioane" . In principiu mecanic , cu suruburi de inox ale caror gauri vor fi etanseizate cu un silicon performant . De preferat Sikaflex .

cizma este de 42 cm de la placa anticavitate pana la partea de sus a menghinei.

bbl81

Citat din: cristiantutuianu din Martie 25, 2014, 12:28:12 PM
Citat din: bbl81 din Martie 25, 2014, 09:07:05 AM
Citat din: bbl81 din Martie 25, 2014, 08:38:39 AM

Zona "asta" cu galben are probleme?
Ce grosime are oglinda ,respectiv zona unde se fixeaza motorul ?Cat de mult vrei sa inalti zona de fixare a motorului?
Ce modalitate de fixare a motorului folosesti?
zona cu galben, are pe ambele margini ceva fisuri. grosimea este de 3-4 cm si am vazut ca este o bucata de lemn bagata intre tablele astea.
motorul este prins cu 2 suruburi-menghina pe oglinda.

bbl81

Citat din: bradutzu din Martie 25, 2014, 11:20:06 AM
paznicul mic este cumva ciobanesc de asia centrala?
paznicul mic este labrador. ii matur, chiar senior doar ca nu este o talie foarte mare.

cristiantutuianu

tablele
sunt de fapt placa motor  (care se fixeaza pe oglinda)
Daca inalti oglinda trebuie  montata  si alta placa motor (ai doua variante o cumperi sau o faci tu)
Cat  trebuie sa inalti oglinda?

NU te zgarci si mai posteaza ceva poze .............vazut de sus din interiorul barci   ....smd.

bbl81

diseara fac mai multe poze si postez. postez si cu motorul montat ca sa se vada cat trebuie inaltat.(ca nu prea stiu). astept sfaturi dupa aceea.

bradutzu

pai din poze e greu sa faci masuratori!
placa anticavitatie trebuie sa fie cam 1-3 cm sub chila! motorul il masori de la anticavitatie pana la ghearele de la menghina! faci diferenta si vezi daca si cu cat mai trebuie inaltat!
salutari!
Sa auzim numai de bine!