probleme oglinda

Creat de bbl81, Martie 24, 2014, 04:30:08 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

ionitzady

bbl81

oglinda este slabita, fisurata pe margini unde se strange manghina motorului pe oglinda. pot sa dublez zona aia cu placaj tego? prinsa in suruburi si eventual vopsita ca sa nu putrezeasca? am gasit placaj tego grosimea de 21 mm la Dedeman destul de ieftin, desi am nevoie de 1/2 mp.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

bbl81

Citat din: Mihaif99 din Martie 25, 2014, 05:06:51 AM
Am o patzanie care trebuie neaparat povestita.
pai si o impartasesti cu noi???  :)

bradutzu

dupa cum am mai spus, barca este supramotorizata si cel mai probabil ti se dezintegreaza oglinda din cauza asta!
repara oglinda si schimba motorul ca nu ai nevoie de el!
Sa auzim numai de bine!

Mihaif99

Citat din: bbl81 din Martie 27, 2014, 02:48:05 PM
Citat din: Mihaif99 din Martie 25, 2014, 05:06:51 AM
Am o patzanie care trebuie neaparat povestita.
pai si o impartasesti cu noi???  :)

Cand am cumparat motorul Yamaha F40 modificat cu pompa de jet, apoi am scos barca pe apa ca sa fac teste cu ea, sa ma decid ucat de sus voi prinde motorul. In fine, motorul avea menghine si am considerat eu menghinele sunt suficiente. In plus, ca sa stea cat de cat sus, am pus o stinghie cam 5 cm intre partea de sus a oglinzii, si partea care se sprijina de oglinda. In fine, barca mergea destul de bine, desi motorul era inca prea jos. Problema insa ca la viraje agresive spre dreapta, motorul jet montat prea jos, "sare" din "viteza:  In fine, la jet-uri nu ai viteze per se. Pompa e antrenata direct de motor, dar ai o bucata de metal care redirectioneaza outputul. Neutru la jet e output - injos si un pic in fatza- la relanti...  Adica la un motor normal daca iti sare din viteza nu e mare lucru, dar la un jet in sarcina este ca si cum ai arunca ancora. Barca vrea sa se opreasca instantaneu. Ai senzatia ca ai lovit ceva.
Asadar, barca s-a oprit instantaneu in plin viraj, dar beleaua era ca  motorul prins precar in menghina cam 5 cm mai sus decat ar trebui a basculat (cu totul, nu din balama). Norocul meu a fost ca  menghina nu era atasata direct de oglinda. Ar fi distrus oglinda, si as fi pierdut motorul. Am avut o placa de cauciuc tare pe exterior si o placa de lemn de rasinoase pe interior, Cand a basculat motorul a comprimat lemnul si am pierdut cauciucul si in felul acesta mi-am salvat oglinda. Motorul cu menghina acum "cascata", pentru ca am pierdut "distantierele" a cazut pe oglinda si a ramas agatat. Asadar sa ne inchipuim un motor turat la maximum care basculeaza 90 de grade, apoi cade iar in apa, apoi iar basculeaza, si tot asa de vrea 4-5 ori pina am reusit sa prind tiller-ul sa reduc turatia. Ahhhhh....  A ramas totusi agatat de oglinda (menghina era cascata suficient) si nu a ajuns in apa, dar asta a fost noroc chior.   
Dupa peripetia asta, m-am lasat de experimente si am montat motorul intr-o pozitie elevata cam 10 cm fata de oglinda, de data aceasta permanent, cu suruburile de prindere, adica 4 suruburi serioase de 12 mm, care trec prin oglinda, urmand sa adaug un jacking plate daca ar mai fi fost e nevoie sa il mai inaltz, sau sa il cobor. Se pare ca am nimerit pozzitia ideala. Am acum un compromis de randament bun intre mers pe apa linistita si agitata.
Morala: mare grija la improvizatii la oglinda. Ca sa ridici un motor, jacking plate-ul e sfant.

@bbl81  - daca iti place barca si motorizarea pot sa iti dau o gugestie ce ai putea sa faci.

1 Pune poze din lateral cu motorul pe trim minim si maxim. Se poate ca oglinda e prea verticala, de acolo problema ca nu poti baga sufficient trim.  Asta o poti repara din jacking plate, pe care poti sa il construiesti ca sa adauge ceva inclinare.

2 Pune niste poze din interiorul barcii. Partea dinspre oglinda. Poate poti sa o intaresti, si sa adaugi niste "bracketuri" care sa distribuie eforturile

modi

Citat din: bradutzu din Martie 27, 2014, 02:56:31 PM
barca este supramotorizata .......

App , chiar azi ma gandeam la topicul asta .....
BBL , ai permis ?

ionitzady

bravo Modi , omu a venit sa ceara ajutor si ....   tu   ....    ACTELE LA CONTROL    :))

modi

Nu asa ..... Ceva mai protocolar : "buna ziua ! Documentele dvs la control , va rog ! " ;D ;D ;D ;D ;D

bbl81

salutare.
nu, nu am permis inca. am depus dosarul la capitania Timisoara dar inca nu sa dat nici un examen. Capitanul a zis ca ma anunta daca se da aici sau undeva mai in zona--orsova-Severin...

bbl81

baieti.si fete,
stau la ceas de seara cu un pahar de vin bun, dar necajit nevoie mare. Titlul subiectului trebuie schimbat din probleme oglinda in 'oglinda total putrezita'. AJUTOOOOOOOOOR!!!!!!!!!!!!!!!

Mihaif99

OOPS !       

Ce material a fost folosit in zona oglinzii?

Ciby

Nu mai fi necajit!
Se repara! Si daca tot o faci, fa-o mai bine decat a facut-o constructorul.
Asteapta putin sa intre Vali pe felie si o sa te indrume cum trebuie sa faci pentru a face treaba buna.
Mai sunt si alti colegi ce ar putea sa te ajute cu vreun sfat si cel mai bine pentru tine este sa-i asculti pe toti.
Ce trebuie sa stii, este ca o sa-ti trebuiasca ceva rasina, fibra de sticla si hotarare, hotarare pentru a face cu mana ta ceea ce altii ti-ar face de cel putin doua ori mai prost decat poti tu!
Rabdare si tutun, spune o vorba din batrani! O sa-ti rezolvi problema ieftin si bine!

bbl81

Citat din: Ciby din Martie 27, 2014, 08:50:05 PM
Nu mai fi necajit!
Se repara! Si daca tot o faci, fa-o mai bine decat a facut-o constructorul.
Asteapta putin sa intre Vali pe felie si o sa te indrume cum trebuie sa faci pentru a face treaba buna.
Mai sunt si alti colegi ce ar putea sa te ajute cu vreun sfat si cel mai bine pentru tine este sa-i asculti pe toti.
Ce trebuie sa stii, este ca o sa-ti trebuiasca ceva rasina, fibra de sticla si hotarare, hotarare pentru a face cu mana ta ceea ce altii ti-ar face de cel putin doua ori mai prost decat poti tu!
Rabdare si tutun, spune o vorba din batrani! O sa-ti rezolvi problema ieftin si bine!
Ciby,
multumesc pt incurajari. asa am sa fac. am spatiu si sculele necesare. mai trebuie sa fac rost de rasini si fibra de sticla...

bbl81

Citat din: Mihaif99 din Martie 27, 2014, 08:47:09 PM
OOPS !       

materialul folosit a fost ceva placaj care acuma este total putrezit. imi intra degetul in el. cred ca tot TEGO am sa folosesc si eu dar trebuie sa il protejez mai bine, sa nu mai putrezeasca. am gasit de 21 mm grosime in comert.

cristiantutuianu

Citat din: bbl81 din Martie 27, 2014, 08:59:36 PM
Citat din: Mihaif99 din Martie 27, 2014, 08:47:09 PM
OOPS !       

materialul folosit a fost ceva placaj care acuma este total putrezit. imi intra degetul in el. cred ca tot TEGO am sa folosesc si eu dar trebuie sa il protejez mai bine, sa nu mai putrezeasca. am gasit de 21 mm grosime in comert.
6

TEGO ? ...
vezi lemn-online.ro   
E clar ca oglinda a fost din placaj.......Cred ca ai avut inspiratia sa faci un sablon  inainte de "demolare" te ajuta la reparat  intelegi ce zic 

din ce vad in poze
- oglinda pare facuta din doua foi de placaj .....lipite ..asa e?
-partea compromisa rau a fost zona....suportul motor ... cred ca a fost folosita barcutza cu.....un motor prea mare

cand folosesti lemn, placaj nu uita RASINA EPOXIDICA