Ivan Pataichin: Odihneasca-se in pace!

Creat de bobinuta, Septembrie 05, 2021, 09:02:03 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

bobinuta

Intrucat n-am observat nici un mesaj de bun ramas pana la aceasta ora, am considerat ca in memoria marelui nostru sportiv, sa postez eu. Din pacate, o stire extrem de trista, pe care marea dvs. majoritate, a aflat-o deja din media:

Azi dimineata (05.09.2021), Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari campioni pe care i-a avut România, s-a stins din viață la Spitalul Elias din Capitală. Era internat de aproximativ 3 luni în spital, în urma unui diagnostic crunt dat de medici: cancer pulmonar. Starea sa de sănătate se agravase în ultima perioadă.

A fost una dintre personalitatile careia mi-as fi dorit sa-i strang, cu onoare, mana...
Era cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, unde a câștigat medalii la edițiile din 1968, 1972, 1980 și 1984 (mai multe amanunte despre activitatea sa, puteti citi in link-ul de la EuropaFM).

Dumnezeu Sa-l odihneasca in pace si fie ca memoria lui sa dainuie in sufletele tuturor, in special a nostra, a celor pasionati de calatorii pe apa!  :'(

Cateva link-uri din media:

IN MEMORIAM Ivan Patzaichin (1949 – 2021)

Stadionul Dinamo, loc de pelerinaj după moartea lui Ivan Patzaichin: ,,Odihnește-te în pace, campionule!"

Patzaichin, o legendă nemuritoare a sportului românesc şi mondial

Patzaichin şi povestea bărcii găurite de sovietici! Cum a reuşit totuşi să câştige medalia de aur la CM de la Belgrad

Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

simba_the_sailor

"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing."
 Edmund Burke

Sico

R I P. L-am cunoscut prin anii '70. Un om deosebit si un sportiv exceptional.

Dbr

Am ezitat mult inainte sa scriu.Apreciez ce a facut Cezar prin faptul ca a deschis acest topic. Dumnezeu sa il odihneasca in pace pe Ivan. L-am cunoscut personal , i-am strans mana cu tot respectul pe care am putut sa il port unui asemenea Om. Din pacate valorile noastre sunt apreciate post mortem mai mult decat in timpul vietii.  Proiectul lui Ivan de la Mila 23 a fost sprijinit cu putinul pe care l-a avut fiecare din noi. A fost promovat si la Salonul Nautic International Bucuresti, dar din pacate nici acest Salon nu mai exista.  Nu stiu ce se va alege de Proiectul lui de la Mila, acum dupa ce el nu mai este. Toti oamenii care fac ceva mai mult ar trebui ajutati altfel in tara asta. Stiu eu cativa, si voi stiti alti cativa ;)Dar din pacate noi ne decimam valorile. Pacat, a mai plecat un Campion la stele. Stima eterna pentru tot ce a facut!

toni tl

Sambata am participat la concursul de canotca sase plus unu de pe lacul Ciuperca din Tulcea. Am fost surprins ca nu a fost ca de obicei printre concurenti. Seara la festivitatea de premiere am aflat de la un apropiat al lui ca este bolnav si este internat in spital. Duminica la aflare vestii  mortii lui am ramas stana de piatra. S-a stins o stea, un om cum rar se poate vedea. Dumnezeu sa il odihneasca in pace!

Florio

Un om extraordinar, la care contrastul între valoarea lui și modestia de care dădea dovadă, era uriaș.
Mulți dintre noi l-am cunoscut personal, cu ocazia TID-urilor sau a diverselor acțiuni cu temă nautică organizate an de an.
Sunt de părere că imaginea lui Ivan se va consolida ca simbol, iar fundația va continua aceste acțiuni, prin implicarea lui Teo Frolu, un alt caracter fain, care, deși ca profesie nu are nici o legătură cu domeniul (arhitect, cu 3 promoții înaintea mea), a aderat cu o pasiune incredibilă, folosindu-și resursele pentru a face cunoscut tot palierul nautic tradițional: ambarcațiuni, organizații, marangozi, organizare de acțiuni, cercuri aplicative de copii construind bărci (chapeau bas, Viorel Gheorghe), etc...
Ivan, aici între noi ai fost exact ceea ce ne trebuia, ca să mai fixăm încrederea în neamul ăsta românesc, tot mai sărac în exemple de urmat.

bbl81

"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

ionut.constantin89

Dumnezeu sa-l ierte! Un om si un caracter deosebit!