Demulanti

Creat de cristiantutuianu, Aprilie 07, 2015, 10:33:54 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

cristiantutuianu

Dragilor ....vreau si eu un sfat .Ce anume recomandați, ca demulant.... Mirror Glaze...Finis Care. ...Alcool polivinilic. sau alt produs
Mulțumesc anticipat.

Vali

Mirror Glaze e pentru matrite lucioase si deja decofrate de pe model. Deci nu se foloseste la demularea unei matrite noi de pe modelul original.

Finish Care nu am folosit, in schimb demulantul cel mai eficient pe care l-am folosit de-a lungul timpului e polivinicul. Indiferent de calitatea matritei, si mai ales la matrite uzate, decofrarea se face fara a lua si o sacosa de cioburi de pe matrita. Si chiar daca nu se obtine acelasi luciu ca la ceara, se rezolva cu un polish ulterior, daca ne dorim cu adevarat luciu.

Oricum, cel mai bun demulant vizavi de calitatea suprafetei obtinute e Zyvax, dar e un purcoi de bani si se merita doar cand se lucreaza profesionist. Pentru asta insa, si calitatea interioara a matritei trebuie sa fie superlativa, deci munca de Sisif la finisaje.

Concluzia e ca pentru o lucrare simpla in regim de amator, solutia optima e alcoolul polivinilic, din motiv de pret si eficienta bune.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

cristiantutuianu

Multumesc frumos Vali. Tot respectul.