Interiorul

Creat de stefanmunteanu, Iunie 15, 2011, 12:39:39 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

stefanmunteanu

Salutare tuturor,

Nu am mai dat nici un semn de viata in ultimul timp, mea culpa dar m-am refacut dupa ceva activitati legate de job.
Cum a venit vara, deci si timpul sa ma apuc si eu de treaba, iata-ma aici:)
Barca mea... barca mea e un carvel plank din stejar batranica de vreo ceva zeci de ani. V-am mai prezentat-o si pe barcaholic. Are multe calitati dar si cateva dezavantaje.
Prima mea problema a fost si ramane... lipsa spatiului... :) ( as vrea eu un interior de barca de 10m intr-o barca de 7 si ceva, frumos nu?) ma rog lipsa utilitatilor. Adica un wc si o bucatarioara. Dupa un an de dat cu banu care optiune e mai buna am ajuns la concluzia aceasta:
http://www.etapyachting.com/ - etap 22 (puteti vedea si poze si plan)
Adica un wc mascat in cuseta si o bucatarioara in babord. Mi se pare cea mai simpla si mai eleganta optiune. Si, in felul asta nu-mi mananc tot spatiul din barca cu un separeu de wc iar barca ramane deschisa ceea ce creeaza o senzatie de spatiu in plus.
Deschid threadul asta pentru ca sigur o sa am o groaza de intrebari, dar o sa-l updatez cu poze(azi o fac pe prima) si ideile mele, poate contribui si eu cu ceva know how mai departe.
Ca de obicei ma inarmez cu flex-uri, pendulare, placaje okume si alte minunatii (toys!) dar si cu multa rabdare. Sper sa fie un "fun-read".

Ne auzim diseara cu ceva poze,
Stefan

Vali

Asa Stefan, baga mare, ca suntem cu totii curiosi. Cre'ca ajung saptamana asta pe acolo, sa ne jucam impreuna pe viu la barcaz :D.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

stefanmunteanu

Buna seara jupane,

Ce mai faci? Cum iti mai merge? Te astept:)
Dupa cum am promis prezint poze cu frontul meu de lucru. Atentie e necenzurat:P

Vali

Ci sî fac Ştefan, bag munca lu kalaki  ;D. Uite, am pus pozele să le vadă lumea direct  ;). Cred că prin uichend ajung acolo la locul faptei  :P.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

stefanmunteanu

Bonsoir Vali,

Eu atat am treaba,  sambata de la 8 pana pe la 3 la Mangalia. Antrenament.
Tu cum esti cu treaba? banuiesc ca vii sambata pe la pranz, nu?
Uite, mai adaug o poza la seria "horror" de ieri:P Din categoria necenzurat urmeaza punctul culminant.

Stefan

P.S.: Cum se pun pozele?

Vali

Stai ca a mai intervenit ceva, cred ca in weekend merg la serbarea lui Legendaru la Herastrau (daca bineinteles se tine :) ). Plus ca m-a rugat Aurelian sa particip la ultimele lucrari la lotca, deci se pare ca Bucuresti va fi destinatia mea. Oricum, tre' sa ajung la Constanta sa iau okoume, destul de curand, deci poate pe la inceputu' saptamanii sunt acolo, sa facem horror  ;D.
Pozele se pun la optiuni aditionale, "ataseaza", sau daca le ai pe un server de poze gen picasa sau photobucket, pui adresa lor incadrata de "insereaza imagine" - a 2-a pictograma de deasupra smilies ;).

Captan

Pai,Vali,cand ai fost in C-ta la Ghiol nu ai dat si tu un telefon sa ne vedem? Nu era barca mea acolo?Aia rosie?Sau sunt pozele mai de mult? Da si tu un semn cand vii pe aici.Barca mea e la geamandura.A trecut cu bine testul de furtuna la geamandura si acum ne plimbam.Mai am de facut ceva modificari la suport motor.Si interiorul e varza,dar nu o dus la expozitie, asa ca ma bucur de ea asa cum e.Salutari si astept un semn cand mai vi pe aici.

Vali

Salut Bogdan, eu nu am fost (inca) la Constanta, ci doar am uploadat pozele pe care Stefan le pusese arhivate :D. Cand ajung, bineinteles ca sun, fiindca oricum vin in acelasi loc unde e si barca ta :).

stefanmunteanu

Buna ziua,

@Captan: a ta e domnisoara cu rochie rosie de la geamandura de pe larg? daca e asa cum de nu ne-am vazut pana acum?
Vali inca nu a jucat in filmul asta "horror", tocmai asta spunea ca nici nu ajunge pe week-end. Oricum cand ajungi pe la baza arunca un ochi si pe la nea Gilli ca eu pe acolo o sa-mi fac veacul asta... si urmatorul:)
@Vali cand ajungi prin Bucuresti? Ca luni merg si eu la shopping la Bucale(materiale).
Acoperisul era din doua straturi de placaj de 6. Unu tego la interior prins cu holz-uri de coastele alea si unul din mahon la exterior lipit de tego cu smoala - sau ceva care seamana foarte tare cu ea.
Problemele le voi descoperi cu adevarat azi pt ca ieri am reusit sa scoatem doar o parte din placajul de mahon. Oricum ar fi acolo pe tribord e buba destul de mare. Si tre sa ma scarpin ceva in buzunar ca sa o fac la fel. Fac poze in detaliu azi la toate bubele.

Vant bun,
Stefan

stefanmunteanu

Buna seara

Desi am promis poze cu bubele nu le am... Am uitat aparatul si ma bucur ca lui i-a sosit randul azi. Ieri am uitat ciocanul, patentul si inca o surubelnita si imaginati-va ca avea vreo 14-15 kile (nu chile:P) sacosa mea de rafie plina cu scule...
Am descoperit ceva probleme. Un dulap de mahon cu proprietati structurale, vreo 3 capete la(u)minate de coasta (coastele acoperisului) mahon cu mesteacan cred, si inca una bucata mare mahon, bucata cea mai dinspre pupa din tribord a cabinei, peretele in care e incastrata usa de acces(sper ca se intelege care e). Al naibii destin nu puteau sa se faca varza niste rasinoase (brad:) sau hai chiar niste stejar... ce sa zic... 
Maine antrenament la Mangalia si dupa lucru la barca (tre sa mai curat ceva vopsea cu tunul de aer cald in santina ca vreau sa-i fac o baie de ulei de in incins, bine ca e decapotabila barca mea in vara asta:)

Toate bune si frumoase,
Stefan

Capitanul Nemo

Stefan, nu cred ca e mesteacan-mahon laminarea aia, ci frasin-mahon, cam asta era combinatia care se folosea (si inca se foloseste) la traversele roofului.
http://www.barcasirius.blogspot.com
"Not all the wanderers are lost" J.R.R. Tolkien

Vali

Citat din: Capitanul Nemo din Iunie 18, 2011, 11:42:15 AM
Stefan, nu cred ca e mesteacan-mahon laminarea aia, ci frasin-mahon, cam asta era combinatia care se folosea (si inca se foloseste) la traversele roofului.
Si totusi, din ce-mi amintesc, dupa culoarea galbuie parca era un lemn rasinos, posibil pin sau larice etc, frasinul e mai rosiatic...

Captan

@Stefanmunteanu. Mai omule, eu am lucrat la barca aprox 10 zile ,zi de zi,dar nu te-am vazut pe acolo si la nea Gili tineam vinul si berea la rece.
Ieri am iesit cu tot familionul pe balta la plimbare. La intoarcere vant din prova,nu prea tare, bag motorul sa trec de regata care se desfasura pe Ghiol si...exact in mijlocul barcilor de concurs, se opreste! Pana am ridicat focul si am fugit de acolo a durat ceva.Cred ca au ras copilasii aia si cu...pupa... de mine! Plus ca la sosire , am venit c-am tare si am dat cu ea cam dur in cheu.
Stefan, da-mi un telefon cand mai ajungi pe acolo. 0722466528. Poate mergem impreuna miercuri sa-l vedem pe Florin si Mac-ul lui! Bafta.

stefanmunteanu

Buna seara,

Am mai luat o scurta pauza pt ca am avut chestii "profane" de rezolvat. Cum am promis mai adaug poze.
@Captan Scuze ca nu am mai dat nici un semn dar am fost la Bucuresti. Eu si azi am fost pe acolo si mama mama ce  mai jucau valurile la geamandura o barca rosie:) Dar era bine mersi, in elementul ei (in apa...).

stefanmunteanu