Veliere transformate

Creat de Iulian_m, August 30, 2014, 12:46:33 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

dany

Cred ca am facut sa se-nteleaga ca'' te-am facut batran''.Mea culpa.Chiar daca ai 25,35,sau mai mult ,tot ai sa te simti mai tanar.Cand ai intrebat de sapca de capitan ai intinerit ,macar in ochii altora , care si-au spus: ia uite si la copchilu' asta! ;D

TOPOGRAF

TOPOGRAF

TOPOGRAF

TOPOGRAF

Florio

Citat din: TOPOGRAF din Martie 08, 2015, 10:43:12 AM
SI...

Frumos ! :)

Un astfel de bompres mi se pare foarte util, e ceea ce am in gand sa aplic barcii mele. (De vreo 4-5 ani :) )
Imi place ideea aceea de subarba rigida, facuta din teava de inox.

TOPOGRAF

Multumesc pentru aprecierile aduse...ukrainianului...velierul este fabricat in Ukraina.....mai am mici lucrari
....un turometru/hurometru (l-am gasit pe ALIEXPRES LA VREO 13 DOLARI  si ajunge in vreo 40 de zile).....poate mai dau o mana de lac pe puntea de lemn....ea acum este baituita....cava lustruiri in cockpit....un pic aranjat compartimentul de depozitare a bateriei si a rezervorului....in rest nu prea mai am decat de asteptat sa se deschida porturile in Ungaria (1 Mai).
Apropos ...azi l-am intalnit pe CrocodiluDilu..un baiat Ok care are si un atelier de  fabricat  caiace in Oradea(aviz amatorilor).
Si mai sper ca preturile sa ramana le fel ca si cele de anul tercut in Ungaria.Eu plateam 6500 ft/luna...aprox 95 lei pentru tot..apa...curent...grup sanitar..parcare. acces 24 ore din 24 ....  cheie de la debarcader si parcare....totul pazit....inclusiv accesul la un mic atelier si la aspirator .....

Pe lac la Tisza Fured  este mai scump...dar si mai luxos.....si mai e si delta...

PS.Asa suntem noi incepatorii.....daca ne bagati in seama ...vorbim mult :P :P

TOPOGRAF

Apropos de bompres..daca vrei trimite o schita si vb cu cel care mi-a facut mie lucrarile la barca.Lucreaza bine in metal ,lemn si sudura in inox..

Florio

Citat din: TOPOGRAF din Martie 10, 2015, 10:43:08 PM
Apropos de bompres..daca vrei trimite o schita si vb cu cel care mi-a facut mie lucrarile la barca.Lucreaza bine in metal ,lemn si sudura in inox..
Orice informatie despre un meserias bun, e utila :) . Lucrarile in inox la o barca nu sunt mari, dar sunt delicate. Nu-i nimic drept.
Talpile pontililor au un anumit unghi, balcoanele prova/pupa sunt niste alcatuiri aproape organice, de parca le-a plasmuit Gaudi.
Mie mi-au facut odata, niste baieti seriosi, o reparatie la balconul prova. N-a iesit cum trebuie. :)

TOPOGRAF

am doi crocodili ......sau cum se numesc...ramasi de la velier dupa demontare....ofer gratis doritorilor....

kir_gutzakis

Salut
Cam ce dimensiune au sau cam ce diametru de scota intra pe acolo?Multumesc anticipat .
"Cea mai buna barca e cea pe care o ai sau daca inca nu ai una, cea pe care ti-o poti permite azi; nu pierde timp asteptand sa-ti poti lua barca visurilor. Ia-ti o barca si pleaca azi. O barca de 8 m azi e mai buna decat una de 20 peste 5 ani."-Romeo zis Skipper

TOPOGRAF

I-am promis deja lui Napo....

kir_gutzakis

ok, nici o problema, si eu ii sunt dator.... :)
"Cea mai buna barca e cea pe care o ai sau daca inca nu ai una, cea pe care ti-o poti permite azi; nu pierde timp asteptand sa-ti poti lua barca visurilor. Ia-ti o barca si pleaca azi. O barca de 8 m azi e mai buna decat una de 20 peste 5 ani."-Romeo zis Skipper

semi-pescarul

Buna seara,
Ma alatur tarziu acestui forum, dar cum am avut o iarna "bantuita" de idei in acest sens si, cum presimt ca n-o sa fiu ultimul, simt nevoia "sa-mi dau si eu cu parerea"!
In luna decembrie gasisem un anunt, in Franta, relativ la un velier de cca 6,80m ce era donat GRATIS celui ce ar fi venit sa-l ridice...era in stare corecta, necesita insa unele lucrari. Nu avea remorca, dar motorul " inboard" diesel de 10 cp avea nevoie doar de o revizie. Avea panzele si cateva alte dotari (sonar, veste de salvare...), omul il dona din motive de sanatate si, cred eu, sa nu mai plateasca taxele portuare...Daca as fi gasit rapid transport cat de cat convenabil (macar ca prietenul nostru, 1500 euro...) l-as fi luat! N-am reusit (poate nici n-am dorit cu adevarat...) De atunci am dezvoltat o intreaga "filozofie", am studiat multe forumuri (mai ales in Franta). Sa nu uit, sper sa ajute! Prietenului care a cumparat velierul din Olanda: NEAPARAT sa faca ANTIFOULING (poza a 2-a arata ca nava e intr-o stare jalnica). Se pare ca a fost utilizata in canale cu apa de mare si s-au dezvoltat mari colonii de microorganisme (alge si altele). Il felicit ca are camion cu macara, poate sa faca singur acest tratament, Sa se uite putin si la partea inferioara a cizmei motorului...Si, in general sa-i faca o revizie. E pacat de asa bijuterie, costa mai mult decat barca in sine!
Ideile ce le-am retinut in urma cautarilor pe Net:
1) Un velier conceput sa iasa in mare si sa petreaca multe zile-saptamani in larg ofera un confort extraordinar relativ la spatiul limitat de care dispune!
2) Pentru aceasta (navigarea in mare) sunt impuse niste conditii care, dupa parerea mea nu-si prea au rostul pentru navigarea lacustra si chiar fluviala. Am asistat la acostarea multor veliere (din postura de pasager sau spectator), daca este vant velele se coboara cu mult inainte de acostare si, pentru manevre de precizie se utilizeaza micul motor.
3) Studiind ofertele relative la Delta, am constatat ca se pot gasi multe foarte interesante(apa potabila, apa calda, wi-fi gratuit...si nu in ultimul rand, ciorba de peste, saramura, prajeala, la discretie!!!). Daca facem un calcul, cu o investitie initiala de cca 2000 euro (achizitie barca cu motor, cu peridoc, se pot gasi multe oferte pe olx, in ideea ca se va imparti investitia la 3-4 pescari)) nu vom fi perdanti. Va atrag atentia asupra unui aspect trecut sub tacere; am trecut prin momente dezagreabile impartind camere de hotel cu prieteni ce sforaie urat! Imaginati-va o noapte pe velier cu unl sau mai multi astfel de companioni...

Mai am multe de spus pe acest subiect, astept reactiile celor interesati.
In attachment un velier complet, dotat cu tot ce trebuie, oferta actuala la 800 euro

Captan

Florio ..si eu ma gandesc la un bompes pentru barca. Singura reticenta este ca nu cumva sa loveasca in luneta masinii la transport. Am vazut ceva pe net...dar nu m-au incantat.
Desigur poate fi rabatabil, dar.....
Hai sa ne gandim impreuna  :)