Barca Motocraft SF 490 T

Creat de ovidiu66, Septembrie 12, 2014, 12:29:00 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

ovidiu66

SF-ul 490T, va fi echipat cu un Evinrude ETEC de 30cp,...decizie finala.
Sa nu aud vreun cuvant urat despre Evinrude, ca ma supar!....glumesc, astept parerile voastre sincere.

Sosoktm

pana nu vad poze cu etecul pe barca nu mai cred nimic :P

ovidiu66

Citat din: Sosoktm din Aprilie 07, 2015, 01:57:29 PM
pana nu vad poze cu etecul pe barca nu mai cred nimic :P

Sorine, cu siguranta vei vedea poze si videoclipuri, de data asta nu ma mai rasucesc.

AdrianZUZ

Citat din: ovidiu66 din Aprilie 07, 2015, 12:41:02 PM

Da, cu power trim pe maner!

WBF

Citat din: ovidiu66 din Aprilie 07, 2015, 12:41:02 PM
Sa nu aud vreun cuvant urat despre Evinrude, ca ma supar!....glumesc, astept parerile voastre sincere.

Parere strict personala:

Quicksilver 470 cu Mercury 50cp EFI: glisaj in 8 lungimi de barca
Acelasi Quicksilver 470 cu ETEC 50cp glisaj in 2 lungimi de barca.

Consum cu Mercury 50EFI 12-13l/h
Consum cu ETEC 50  8l/h

Nivel de zgomot: simtitor acelasi

Mentenanta: aproximativ aceeasi bani.

Rezervorul de ulei de la ETEC te tine, in functie de cat circuli, aprox un sezon.
Da, daca esti goofy si uiti bidonul de ulei pentru complectat(in caz ca..) e naspa.
Faci nod la batista sa nu il uiti si toate-s bune.

Pe un SF490 daca pui un ETEC de 30 e racheta

ovidiu66

Citat din: WBF din Aprilie 07, 2015, 05:10:53 PM

Pe un SF490 daca pui un ETEC de 30 e racheta

Asta am vrut sa aud,...cuvintele tale imi merg la suflet!

mariusm piesenoi111

Super alegere as zice eu! Nou? SH?Dar nu cumva e cam greut? Eu am o obsesie legata de fragilitatea oglinzii si am cosmaruri cu barca pe peridoc trecand printr-o mare groapa si motorul in balans facand trosc la oglinda( fie ea de Al, fibra placaj marin etc.).
Daca as sta sa ma gandesc putin cred ca mai are parte de mai multe socuri pe apa decat in spatele masinii dar ....de aia e obsesie...sa ne frece grija, nu?

BRP

Citat din: ovidiu66 din Aprilie 07, 2015, 05:59:33 PM
Asta am vrut sa aud,...cuvintele tale imi merg la suflet!

Inca ceva de suflet.
Cand o sa ajunga alt motor sa mearga cu wiskey eu imi voi schimba parerea.Pana atunci Evinrude este singurul producator din lume agrementat militar cu tehnologie la care concurenta nici nu viseaza.

https://www.youtube.com/watch?v=5dF4PrCT3_E

ovidiu66

Citat din: mariusm piesenoi111 din Aprilie 07, 2015, 06:07:58 PM
Super alegere as zice eu! Nou? SH?Dar nu cumva e cam greut? Eu am o obsesie legata de fragilitatea oglinzii si am cosmaruri cu barca pe peridoc trecand printr-o mare groapa si motorul in balans facand trosc la oglinda( fie ea de Al, fibra placaj marin etc.).
Daca as sta sa ma gandesc putin cred ca mai are parte de mai multe socuri pe apa decat in spatele masinii dar ....de aia e obsesie...sa ne frece grija, nu?

Barca suporta motorizare de 40cp, ETEC-ul de 30cp are 70kg.
La intrebarile despre rezistenta, Romica poate sa dea raspunsurile.
https://picasaweb.google.com/106062072626373634622/MotocraftSF490T#6058103321753971186

ovidiu66

Citat din: BRP din Aprilie 07, 2015, 06:43:10 PM
Inca ceva de suflet.
Cand o sa ajunga alt motor sa mearga cu wiskey eu imi voi schimba parerea.Pana atunci Evinrude este singurul producator din lume agrementat militar cu tehnologie la care concurenta nici nu viseaza.

https://www.youtube.com/watch?v=5dF4PrCT3_E

...foarte tare,se pare ca din acest an, modelele MFE, se vor vinde si civililor.
http://www.evinrude.com/en-us/engines/multi_fuel_engines/mfe_30

bica77

ovidiule i ati omule un suzuki 20 efi, si n -o sa-ti para rau,ai un echilibru din toate punctele de vedere si greutate si putere si consum fata de alte motoare de aceiasi putere, sarbatori fericite sa ai 

momaul

Salut.Acum vreo 5 ani nu visam noaptea dect e-tecul.Am inceput sa studiez problema ,am invatat istoria evinrude de cind a facut primul motor pina astazi,Pina si pe amaritul de vihar scrisesem evinrude.Pentru mine nu exista alt motor.Dupa ani de studii si discutii cu posesori m-am desumflat bine de tot.Nu vreau sa te influentez cu nimic zic totusi sa mai studiezi problema,mai ales cam cit costa un injector si care ar fi dutata lui de viata.Mai studiaza cit ulei consuma si cam cit costa litrul

WBF

Momaul

Durata de viata a unui injector este direct proportionala cu ce benzina si ulei bagi.

Bagi mizerie cu etanol, esti fript. Idem si cu alte motoare.
Ai motorul setat pe ulei de 100 si tu bagi mineral, ca poate merge si asa...idem

Am prajit un Mercury de 8cp in mai putin de o ora cu o posirca de la Star2000. Etanolul era problema nu apa.
M-am ales cu o ancora de toata frumusetea, marca Mercury, ca ma costau piesele cat un motor cinstit la SH.

Ca idee, eu nu stau sa ma gandesc cat ma costa o perna de aer la Audi.
Da nici nu dau ca boul in toate gropile si bordurile cu 50km/h pentru ca am gipan.
Toti ziceau, momitze, nu-ti lua suspensie pneumatica, stii cat costa o perna sau un compresor?.
Is la a doua masina, acelasi model. Prima are 325k km si abia cum a dat semne de oboseala compresorul. Undeva normal.
Mda, la 325k km am dat 2200 de RON. Woup, big deal.

Legat de ulei, cred ca nu e un dezastru cat costa un galon la reprezentanta.
Apropos, cat costa?

In alta ordine de idei, EVINRUDE e un motor bun, nu mama motoarelor si nici dumnezeul eternei polemici: 2 sau 4 timpi.

Rog a nu-mi fi luat in nume de rau dar devine hilara dorinta asta de ieftin, mult si bun romaneasca.
In viata e ca la croitor.
Putin material..... pantaloni scurti.
Mai mult material... pantaloni lungi.
Este si varianta de pantaloni lungi, dar din hartie.
Dar cand ploua esti in curul gol instant.
Da ce frumos era cand era soare si toti se uitau la tine ce pantaloni lungi, frumosi si ieftini aveai.

In rest numai de bine.

Sosoktm

Eu mi-as pune un motor de cobra marinizat :))))

bica77

as fi vrut sa impartasesc cateva impresii despre suzuki 20 cp efi si cum se comporta pe un sl 410 dar mi e ca primesc karma -10 asa ca ma resemnez si incerc sa expun parerile mele pe alt forum mult mai 'omenos'  sarbatori fericite