Asistenta la cumparat motoare sau barci

Creat de ionitzady, Februarie 01, 2015, 03:49:18 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

ionitzady

ATENTIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Propun un proiect sau ... o chestie :

1 intocmim o harta asa cum este cea cu sigla CAP COMPAS cu fanioane si autocolante
2 in fiecare localitate trecem o lista cu voluntari din membrii forumului care sunt dispusi sa ajute
3 in tabel trecem nr de tel personal pt a putea fi contactat

Sunt primul care ma ofer ca voluntar in aceasta harta , pt BRAILA

rezultatul ar fi :
   -vad un motor pe site cu loc la Cj , verific harta si vad ca la Cj disponibil sunt x , y . Contactez membrul voluntar x sau Y care are bunavointa sa ma ajute si il rog sa-mi faca 10  , 20  poze . Vb cu vanzatorul , il anunt ca un prieten v-a sosi  sa fotografieze si bla , bla .  Dar secretul este ca prietenul meu , membru CAP COMPAS , se pricepe minim cat de cat si i-mi poate da o parere mai buna si fara interes decat vanzatorul .

- un alt avantaj ar fi ca atunci cand cumpar ceva la distanta si folosesc curieratul , alimentez cantul voluntarului dupa care acesta face plata si evit TAXA DE RAMBURS.

asta este ideea , cei care se pricep la listat sau  ;D si considerati ca se merita ...   SA TRECEM LA REABA

Vali

Salut Adi, ideea e foarte buna, ramane sa o detaliem. Pentru asta, cred totusi ca ar fi bun un topic nou.

Eu oricum am fost de multe ori sa vad barci sau motoare pentru prietenii interesati, si o voi face si de acum incolo. Deci ma puteti include si pe mine in lista voluntarilor. Cu o conditie totusi: voi participa la asemenea actiuni, aici in Galati sau in zona apropiata, exclusiv pentru membrii activi ai forumului. Si cand spun membri activi spun useri care aduc continut si experienta in cadrul comunitatii.

Asa ca mai asteptam si alte pareri, iar eu sunt pentru un topic nou.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

aditm

Ma bag si eu pentru ajutor pe cat e posibil daca sunt acceptat

kimi

aditm

Numai ca aici ar mai trebui tinut cont si de unele discutii care pot aparea la urma, in urma cu o saptamana am fost rugat de un prieten sa merg pana la Arad sa vad un motor( honda 4t, 8sau10cp, 500euro, model ceva mai vechi cred ca era de pe velier), pentru un prieten al prietenului meu pe care nu il cunosc si care am inteles ca nici el nu se prea pricepe la motoare, am mers pe barba mea, am vazut motorul, i-am verificat si compresia care era brici si i-am transmis omului exact in ce stare e motorul, am inteles ca si-l dorea, dupa cateva zile persoana respectiva s-a dus sa cumpere motorul si cand a ajuns acolo au inceput discutiile ca se astepta la ceva nou de 2-3 ani, ca arata nu stiu cum si ca a cam batut drumul degeaba, va dati seama ce bine mi-a picat treaba asta, la urma eu sunt vinovat dupa ce ajuti omul, dupa ce l-a vazut si in poze, la auzit si mergand si alte alea, cu omul nu e greu de lucrat, cu pretentiile lui e mai greu

ziuamarinei

Oarecare risc exista . Ce tie iti place poate altuia nu, dar totusi sa bati 800 km  si sa pierzi o zi degeaba, sau cu panarama aia de Suzuki... Sunt si eu disponibil in Galati.
Nu pot masura o compresie lipsa manometru dar totusi poze , film , si o inspectie vizuala e mai ok decat promisiunile unui vanzator.

aditm

Compresmetru eu am cumparat de la noi din piata de vechituri Mehala, nou nout, daca nu ma insel cu 80 sau 120lei, maine seara pot da un raspuns exact, modelul de mai jos, se poate lua de pe net

http://www.bizoo.ro/firma/busikaro/vanzare/10630641/tester-compresie-benzina-0-21-bar-300-p-s-i-yt-7302

Dbr

Trusa pentru masurat compresia am si eu asa ca pe zona Bucuresti va pot ajuta. Dar apare acea chestiune despre care vorbea si Aditm referitoare la cum vede fiecare un motor, la cum ar trebui sa fie in acceptiunea fiecaruia un motor bun. E o chestie fooooarte discutabila aici. Poti sa ii faci o mie de poze respectivului, ca daca invoca acel ,, nu ma pricep'' tot degeaba.
In general aceia cu ,, nu ma pricep'' discuta aspectul exterior si anul de fabricatie. Dar tu care vezi lucrurile altfel privesti dpdv tehnic. Eu am patit-o personal si acum cateva zile cu un amic ,la care nu ma asteptam ,  deoarece are ceva aptitudini tehnice, si trimitandu-i o foto cu un motor Yamaha, sa imi spuna: ,,tu nu vezi cat de rapciugios e mah? asta cum arata pe dinafara asa e si inauntru!" Eu , care avusesem in trecut muuulte experiente placute cu ,,rapciugoase Yamaha'' din astea care dupa o mica rezivie am rupt Dunarea cu ele ,si merg si in ziua de azi, am fost oarecum dezamagit de atitudinea amicului.
Personal, eu nu as cumpara un motor sh, indiferent cat garanteaza vanzatorul cu totul e ok, fara sa ii fac si eu o revizie inainte sa il pun pe apa cu barca mea.

aditm

Da , e adevarat, eu personal niciodata nu m-am uitat ata la aspectul exterior al motorului si sincer nici la vechime pentru ca eu cam am boala, care il cumpar de obicei i dau si o vopsea imediat daca arata urat si ma intereseaza in special compresia, lagarele la parghii sa nu fie rupte, sa nu huruie rulmentii la 2t, cu 4t nu prea am avut de a face, am avut si eu  4t dar l-am vandut cu toate ca era aproape nou dar nu-mi placea ca vibra ca naiba si la cat circul eu nu prea merita investitia.

pilu

Foarte buna idea, daca ma primiti pot ajuta in zona hunedoara ,nu am compresmetru dar am un prieten care are.
,chiar am gasit acest motor in braila :
http://www.probarca.ro/anunt/62995/104/1/104/Vand-motor-Mercury--15-CP-.htm
poate cineva sa ma ajute ? pe langa starea tehnica ma intereseaza in primul rand actele sa fie ok ,omu zice ca e luat de nou din magazin deci ar tebuii sa aiba factura originala si toate cele....

darius

Buna ideea
Subscriu pentru zona Brasov.
Nu am mare experienta  dar lucrez in logistica si am in subordine personal specializat (service auto) capabili de o expertiza sau un diagnostic corect.
am si compresiometru

Nicolai

Nu pricep mecanica, dar pt poze si alte cele pot ajuta la Tulcea.

ionitzady

dan_rotaru

Sunt si eu disponibil in Iasi, 0740256958, ajut cu tot ce pot, chiar daca experienta mea in materie de barci si motoare este extrem de limitata.

renata

Salutari ! pentru zona Bruxel - Antwerpen va pot ajuta cu placere 0032466145536.