Nautivela 420 - See the blue sea

Creat de cosfru, Februarie 17, 2015, 10:02:41 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

cosfru

Salutari,

Multumesc inca o data pentru primirea in forum! Asadar, sa imi prezint si eu barcuta...
Este vorba de o Nautivela 420 achizitionata saptamana trecuta de la userul DBR, care s-a implicat 100% in procesul de vanzare si inmatriculare a peridocului.Inca o data multumesc.

Ca si aspect, barcuta arata bine/spre foarte bine- cam de nota 8.5 din 10. Mai este loc de retusuri de natura estetica ca sa arate de poveste, dar sunt aspecte de care ma voi ocupa in viitorul apropiat. Barcuta am luat-o laolalta cu un peridoc reglabil marca Heinemann, la fel in stare foarte buna - doar mici chitibusuri de facut la el.
Tot in viitor am sa ii achzitionez si un motor de manevra de 2cp.

Deocamdata de-abia ce am adus-o in batatura, si astept cateva zile cu soare ca sa o pot monta si sa vad exact cum arata si cu catargul pus sus. Pe masura ce o voi descoperi eu o sa o va tin la curent.

Am sa pun si cateva poze in cursul zilei de azi pentru a va face o idee.

pelicanul

Bine ai venit pe forum si felicitari pentru achizitie. Am probat barca respectiva asta toamna in Herastrau si pot sa-ti spun ca ai facut o alegere buna. Sint sigur ca o sa ai parte de multa distractie cu ea. :) Te rugam sa ne anunti cind vrei sa o pui pe apa, pentru ca in jurul acestor barci 420 au loc intotdeauna intilniri memorabile! :) Prietenii stiu de ce!  ;)

cosfru

Multumesc de aprecieri @Pelicanul !Si eu sunt convins ca barcuta o sa ne aduca amintiri memorabile
Da, am aflat ca ati participat in grup la lansarea ei pe Snagov, am si fotografiile facute atunci.
Despre lansarea la apa ce sa zic...Vreau cat mai repede!:))
Ar fi frumos sa ne intalnim mai multi posesori de astfel de ambarcatiuni si sa facem cateva ture impreuna.

cosfru

Salutari din nou.
Am o nelamurire si sper cu ajutorul vostru sa o rezolv - e vorba de fixarea catargului.
Din ce am inteles catargul vine fixat pe fundul barcii, pe locasul din poza ( placuta de inox ).Apoi este ancorat in 3 puncte - prova,tribord,babord. Uitandu-ma la baza lui am observat sa forma piesei are ca niste pinteni si cu un locas...ceea ce ma duce cu gandul ca , catargul ar veni fixat pe un soi de piesa care ar contine piedica respectiva. Ideea ar fi sa fac rost de piesa aia pana cand o voi pune pe apa.

@Pelicanul, poate ma poti ajuta tu cu ceva detalii , mai ales ca ai fost prezent la lansarea ei pe apa. Bogdan mi-a spus ca , catargul doar ar sta acolo si ar trebui ancorat, insa dupa ce am studiat niste manuale de 420 pe net, am vazut ceva diferente.
Atasate sunt pozele.

Va multumesc anticipat pentru ajutor.

bluewave

Salutare,
din cate imi aduc aminte la montare nu am vazut acea piesa , catargul vine asezat pe acea intaritura de inox.
"No Whistling on Board"

cosfru

Salut @blue_wave. Da, asa mi-a confirmat si Bogdan. Insa adancitura aia din piesa cata
rgului, sigur nu este degeaba facuta acolo.La urma urmei se poate face o piesa din profil de inox cu un bolt pe interior...care sa pice exact in canalul de pe catarg.

ionitzady

salut cosfru si bun venit pe cap compas .Pot sa te asigur ca ai cumparat un lucru de la un vanzator ideal , adica o persoana corecta si care nu se foloseste de ascunzisuri si abureala pt a influenta clientul .

Bun , cat despre barcuta si velierul tau nu pot sa zic ca ma pricep sunt foarte aproape de zero , dar eu vad asa problema ta :
- daca catargul ar fi fixat de piesa de inox ar forta foarte mult fibra de pe fundul barcii
-  daca s-ar rupe o intaritura ( funie de la prova , babord sau tribord) ar rupe fundul barcii
- sistem practic de montat si demontat

nu ma pricep deloc la ele , dar  asa vad eu situatia 

pelicanul

Piesa aceea se foloseste doar daca sina de pe chila barcii are mai multe gauri pentru a regla pozitia catargului in plan longitudinal. Unele barci au aceasta facilitate de reglaj, altele nu.
Catargul este fixat de (sta pe ...) chila doar prin forta exercitata de sarturi si straiul prova. Daca aceasta forta nu "pare" suficienta insemna ca barca are probleme structurale si punctele de fixare ale manevrelor fixe sint prea flexibile (slabite). Din cite imi aduc aminte, barca pe care ai luat-o nu are astfel de probleme.
Nu stiu cita experienta ai cu velele, dar pun si niste link-uri unde o sa gasesti citeva explicatii despre reglarea velelor si a greementului in functie de vint. Unele sint chestii de baza, altele sint pentru profesionisti sau amatori extrem de pasionati. Eu nu le-am incercat niciodata pe toate ... :)
http://www.wwsc.org.uk/TuningGuides/420%20Table.pdf
http://www.northsails.com/tuningguides/TuningGuides/TuningGuides420/tabid/9204/Default.aspx
http://www.jp.onedesign.com/RADUPLOADS/NS%20Japan/Tuning%20Guide/420_tg_13.pdf

cosfru

Va multumesc pentru informatii! Ma surprinde cel putin placut acest forum, nu ma asteptam sa gasesc o comunitate asa de faina!
Cat despre vanzator, Bogdan este intr-adevar unul ideal!Colac peste pupaza nu stiam ca sunt coleg cu el pe un alt forum dedicat Mercedes...asa ca bucuria este dubla.:)
De-abia astept sa ne vedem face-to-face la Raid!
Despre experienta noastra cu velele...pai nu prea este. Singura experienta este faptul ca si eu si sotia am mers pe un velier pret de 600 si ceva de mile o saptamana in Grecia, doar cu 3 zile de ancora. In rest navigatie non stop.

pelicanul

Citat din: cosfru din Februarie 18, 2015, 01:59:29 PM
................
Despre experienta noastra cu velele...pai nu prea este. Singura experienta este faptul ca si eu si sotia am mers pe un velier pret de 600 si ceva de mile o saptamana in Grecia, doar cu 3 zile de ancora. In rest navigatie non stop.

Cum nu prea este? 600 de mile e ceva mai mult decit au parcurs multi de pe aici ... :) Mai ales daca nu ai fost simplu pasager si te-a interesat fenomenul.

cosfru

Pai na...am navigat nu am stat de popandau:) Iesirea a fost de vis si cu de toate navigare zi/noapte,carturi,inclusiv cu o furtuna zdravana.Dar consider ca nu este cine stie ce experienta fata de unul care chiar a navigat de-a lungul anilor.

cosfru

Si inca o rugaminte.
Stiti cumva vreun atelier de reparatii vele ? Randa ar trebui intarita in zona unde vine incastrata in catarg iar focul prezinta o ruptura mica de vreo 3-4 cm de-a lungul unei cusaturi - ar trebui pus un petic zic eu.
Multumiri anticipate!

cosfru

Dbr

Salutare,
Vin si eu sa pus sare...pe suflet.
Vedeti aici un video frumos pentru iarna (aproape primavara) cand ne vom intalni din nou pe ape...
https://www.youtube.com/watch?v=s_Pn4OF2ktc
Multumesc prieteni pentru ca existati...
Stima tuturor.

bluewave

cu acel petic pe fock te pot ajuta eu , cat despre randa trebuie vazut ( in zona de invergare e mai greu de facut reparatii ).
"No Whistling on Board"