Pilotina Cranchi 485

Creat de Marcian, Februarie 23, 2015, 03:00:14 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Marcian

Buna ziua, am cumparat o pilotina Cranchi 485  si sunt interesat sa-i reconditionez placuta cu datele de omologare originale (lungime, latime, greutate, nr. persoane/capacitate de incarcare, capacitate maxima motor- eventual o poza cu placuta -daca are cineva una similara) barca nu mai avea placuta avea numai un sticker lipit de oglinda dar din care nu mai deslusesc nimic. Multumesc.

Mihai

Salut Marcian! Cranchi 485 s-au produs pentru o perioada scurta in anii 70. Putine cred mai au datele de pe placuta clare. La barca mea cand am facut inmatricularea ei, inspectorii de la capitanie au masurat-o iar datele au fost trecute in carnetul ambarcatiunii fara a se face caz de  acea placuta. Acum poate mai depinde si de zelul functionarilor care fac acea inspectie. Succes!

Fritz

Am si eu ceva cam neclar. O poza al certificatului de omologare.
Este Pilotina Cranchi 485.
Are 483 x 201 x65 ...Deplasament total 850 kg.
Motor maxim 40 sau maxim 120 kg.
Zona de navigatie C ...6 mile de coasta.  Maxim 5 persoane.

Marcian

Multumesc de raspuns.Barca nu vreau sa o inmatriculez o folasesc la pescuit pe distante scurte am un motor Yamaha de 9.9 High Trust varianta de 323cc merg numai in deplasament.

Fritz

S-o stapanesti sanatos. Merge si cu 6 cai .  Pune si tu vreo doua poza.
Am si eu una la fel ...Mai are @Mihai una ... :)

Marcian

Pozele sunt  de acum  2 luni dinainte de a o baga in reparatii....taiat paiol scos spuma imbibata cu apa cu miros de canal... astept sa se incalzeasca putin sa o iau la smirghel si sa-i dau un gelcoat. Apropo un gelcoat OK calitate pret? Si cam ce cantitate sa iau?

Fritz

Daca ai scos spuma ...stratul de fibra ramane foarte subtire. Nu are rezistenta. Eu i-am dat inca 3 straturi de fibra ...stratimat, tesatura +stratimat. Nu i-am mai pus paiol . I-am facut un gratar de sipca de brad . Apa se duce in chila.
Gelcoat gasesti la Polydis ...Bucuresti la 5 kg. Ca sa-l faci Top-coat bagi in el 5% stiren parafina si-l dai la pistol...Il slefuiesti dupa uscare ..poti sa-l si polishezi.
Despre cantitate...Carena exterior minim 5 kg. Cabina tot 5 ...interior exterior si in banchete.  Cam 10 kg de gelcoat .In interior l-am dat la trafalet.

Marcian

Am desfacut paiolul numai la pupa in cabina spuma era intacta ne afectata. Intentionez sa pun pe fundul chilei un tub de drenaj care sa preia eventoalele infiltratii cu un orificiu de drenaj  dupa care pun paiolul si injectez spuma.Vreau sa ramforsez carena in zonele unde calca  rolele peridocului.