Povești de prin bătrâni.

Creat de Intersect, Februarie 25, 2015, 11:29:51 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

ziuamarinei

Citat din: gvincentiu din Mai 20, 2015, 12:27:58 PM
Auzisem de la un maistru bătrân, că la Tulcea în dreptul docului, Dunarea are peste 40m adâncime. A sondat odată acolo cu o saulă și o greutate...

Nu prea pare nici din harti nici din ceea ce am vazut pe sonar.

Intersect

La Baltenii de sus în cot apa are între 35 si 40 m.
Born to fish,forced to work!!!

Intersect

Citat din: gvincentiu din Mai 20, 2015, 12:27:58 PM
Auzisem de la un maistru bătrân, că la Tulcea în dreptul docului, Dunarea are peste 40m adâncime. A sondat odată acolo cu o saulă și o greutate...

Am trecut azi si din fuga barcii am avut 41 de m la cota asta in fata luminii de navigatie si delta cons,precizez ca nu am sondat zona sa vad cat de mare este groapa...Dar este..La ilgani m-am oprit la 35 de m.

Intersect

Aseara am avut o discutie foarte detaliata despre yacht ul Ostara. Gazda foarta primitoare din Sfantu si masa nu mai spun....

In fine.. Cei doi isi amintesc o discutie de la biserica acum cativa ani pe cand asteptau sa inceapa Liturghia,cum o femeie de 85 de

ani le depana povestea reala spune cea din urma despre yacht.

Dar exista un dar,nava a esuat sau a ancorat la Sfantu ,proprietarul a iesit cu steagul alb afara..

Ai nostrii au deschis focul si au tras,cica nu in ei,au urcat pe grija pe yacht si i-au gasit pe toti morti.

Proprietarul ii omorase pe toti si ai nostri au carat aurul....

Unii spun ca avea chila din argint,altii ca era o nava olandeza cum spun ei un Cutter daca nu gresesc ,am vazut 2 poze foarte vechi

cu aceesi nava nici eu nu mai stiu ce sa cred,bucati  se gasec si acum doar trebuie sa sti unde sa cauti....

Toti au fost inmormantati in Sfantu, dar placa de marmura a fost mutata de atat de multe ori incat a disparut,nimeni nu pot sa

indice unde sunt inmormantati.

Acum cativa ani un descendent al familiei si-a cautat strabunii.

pava

ziuamarinei

Interesant. Pacat ca a fost sacrificata. Zona libera, fara taxe, paradis fiscal !! :o

pava

Da , inca o parte a istoriei noastre distrusa  >:(

Intersect

Va salut,

De curand am achizitionat cartile D-lui Ariton,pline de povesteala https://mistereledunarii.wordpress.com,Unele povesti le gasiti si in topicul asta.
Un domn deosebit care ma surprins placut in momentul cand am stabilit metoda de plata.

Spinoza

"Curata ograda ta, bucura-te de curatenie si lasa gunoiul vecinului acolo unde vecinul insusi l-a pus."
Nicolae Steinhardt

pava

Interesant articol !

inginer Sir Charles Augustus Hartley. Numit si "parintele Dunarii"
,,El stabileste ca sediul Comisiei Europene a Dunarii sa fie initial la Galati, deoarece aici era un oras cu pretentii la civilizatia occidentala. In 1865, este insarcinat de C.E.D. sa elaboreze un regulament de navigatie si politie pe Dunare, precum si tarifele de navigare. Dupa cum spune autobiografia sa dupa atatia ani petrecuti aici "a fost foarte dureros pentru el sa spuna la revedere Dunarii"

multumiri lui Spinoza !

Intersect

Florio

Citat din: Intersect din Noiembrie 23, 2015, 10:48:38 PM
Uite ce a oferit Dunărea.
http://m.digi24.ro/Stiri/Digi24/Cultura/Stiri/monoxila+barca+primitiva+dunare

Iti dai seama ce se poate gasi in aluviunile din Delta Dunarii, zona care a fost odinioara un estuar ! La fel in complexul lagunar Razelm-Sinoe, cred ca atat timp cat Dolosman era un promontoriul scaldat de valurile marii, istoria o fi scufundat multe si diverse in acea zona.