Open Angelo Molinari 4,3

Creat de adrian1123, Martie 09, 2015, 11:28:54 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

adrian1123

Va salut si va multumesc ca m ati acceptat ca si membru al forumului, am cumparat de curand o barca open catamaran Angelo molinari si mi ar prinde tare bine daca cunoscatorii modelului mi ar da ceva detalii din experiente proprii. Barca va fi folosita mai mult la plimbare decat pescuit(la Dunare 2-4 persoane).O motorizare recomandata(eu m am gandit la 40-50 de cai 4 T),comportament pe apa,glisaj,unde ar trbui sa fie pozitionata placa anticavitatie a motorului fata de"fundul barcii"la acest model,viteza medie de deplasare....orice informatie mi ar fi de mare folos,inRomania se vorbeste putin de aceste barci iar eu nu stiu italiana sa citesc pe forumurile lor.Va multumesc.Adrian.

malasorte

felicitari pt alegere!un prieten are un angelo molinari  si cu un motor de 20cp gliseaza de parca mangaie apa fara a face valuri.din discutiile purtate cu el,si care este un om cu experienta nefiind la prima barca,este ffff multumit de ea atat la stabilitate cat si la deplasare in conditii de furtuna.poate pui si niste poze cu ea!

adrian1123

Va multumesc,am mai vazut molinari pe apa si chiar asa este,parea ca nu atinge apa cu 25 cai si o prsoana.O sa atasez poze, per general barcile molinari 410 si 435 ca si costructie sunt la fel dar dimensiunile ,forma redanelor si forma tunelului difera putin,greutatea dasemenea difera,410 are cam 130 kg iar 435 cred ca se apropie de 200 kg.Acum barca este in lucru(finisare)am curatat vopseaua veche pana la gelcoat (care chiar arata bine),trbuie doar polisat si partea de sus o revopsesc sau dau cateva maini de topcoat si finisez pana iese bine,sunt tare curios cum va merge si ce motor va fi necesar pentru 4 persoane.Ii schimb si consola(mica,de o persoana)si pun una de doua persoane. Barca are oglinda mica si acum mai toate motoarele au pinten de minim 52 deci mai mult ca sigur pun brachet (la 40-50cai????)sau modific oglinda,mai am de lucru...

adrian1123

Asa arata barca in momentul cand am cumparat-o. Nu am avut decat cateva fotografii. Acum barca este in lucru .

Fritz

Pune-i 20 de cai cu cizma scurta . Gliseaza bine.
Usureaz-o ...adica scoate tot ce nu ai nevoie...

adrian1123

Sigur o usurez ,am sechele de la o alta barca tip laguna turnata de mine pentru mine pe care am ingreunat o cu material inutil de ziceai ca toata ziua navigam printre stanci si busteni imersi ,pusa cu fundul in sus trei oameni de 90 kg stam lejer chiar saream pe ia fara sa flambeze, avea(are) si fund dublu.Pe Dunare ai senzatia de siguranta din cauza rigiditatii dar nici cu una mai subtire nu te scufunzi.De frica greutatii ma gandeam la 40-50 de cai ,cred ca are 150-180 kg fara motor,exact cum e acum.Poate gasesc de inprumut un motor de 20-40 de cai sa vad cum merge inainte sa cumpar .Astept opinii,va multumesc.

adrian1123

Am cumparat recent pentru barca un motor suzuki df 40 efi sper sa mearga bine.

adrian1123

Astazi am dus barca la Dunare,merge bine ,gliseaza cu doua persoane in catva metri,si cred ca sare de 50 km.ora,va tin la curent cu calitatile sau defectele modelului respectiv.

malasorte

spune-mi te rog daca in dublu fund are spuma sau este gol si daca ai cunostinta cumva daca acest model are oglinda pt motor cu cizma scurta.ma intereseaza pt un prieten care doreste o astfel de barca si care are deja motorul cu cizma lunga de 10cp si care doreste una de 410m.

adrian1123

Nu stiu daca are spuma in dublu fund dar nu cred ca are,oglinda a fost pentru pinten scurt dar am inaltato si placa anticavitatie a motorului "vine" acum putin mai jos decat jumatatea tunelului,motorul are 100 kg,barca cu tot ce are in ea are lejer 200 si cu 2 persoane merge ...bine,am bruscato am oprito scurt sa faca val de pupa...i am tras pe carca e greu s o incurci.sunt incantat de barca,sa vedem motorul ce spune in timp,eu cred ca 40 cai este exact ce trebuie pentru plimbare (3-4 persoane)pentru pescuit cred ca merge bine si cu 25-30 cai.Daca pot ajuta cu ceva nr.meu de telefon este"public"ocupandu ma cu reparatii de arme este afisat pe reparatiiarme.ro deci il afisez si aici 0721215050 Adrian,nu am eperienta mare la barci dar..daca pot ajuta,cu placere oricand

adrian1123

Salut,ca si ansamblu,barca motor merg bine,viteza,consum redus,stabilitate foarte buna...dar nu stie decat repede,din cauza greutatii pe spate,conducator,motor,rezervor,baterie,ori merge in glisare ori cu 10 km-ora.pane la 30-35 la ora apa care loveste in pinten cam stropeste,dupa 40-ora nu face pic de val.Cred ca se preteaza mai bine la sporturi nautice decat la pescuit.Mie mi place.

malasorte

Parerea mea este ca trebuie sa ma lucrezi la oglinda.un prieten cam daua saptamani a lucrat la ea pana ia canvenit cu se aranja motorul.

adrian1123

Un prieten al meu din Giurgiu,respectiv,George a dat intr adevar de multe ori motorul jos si a inaltat oglina,eu mai norocos,cumparand barca dupa el am beneficiat de experienta lui,si am inaltat oglinda in asa fel incat sa am alternative de a inalta sau cobora motorul din gaurile manghinei.De lasat nu se pune problema iar daca  salt motorul cred ca ramane fara racire.La 5000 de ture placa unticavitatie sta in aer-la suprafata apei-iar barca mai are contact cu apa maxim 1.5 m.Astazi am dat o tura pe Ara si cu doua prsoane merge...merge.

adrian1123

Mi ar prinde bine un sfat constructiv,sa ridic sau sa cobor motorul?Eu per general sunt multumit,dar nu am experienta multa deci trag nadejde ca e loc de mai bine.Sa mearga modelul asta de barca cu 40 cai cu mai mult de 50-60 la ora???Nu sunt pasionat de viteza pe apa dar nici rau nu mi ar prinde.Astept sfaturi si pareri .Multumesc.

malasorte

Fix la nea George vroiam sa te indrum:).am vazut cum merge barca ta ieri si mi sa pare ca e o diferenta fata de cum merge a lui nea George.oricum ai o super barca!