trimaran houseboat

Creat de gabarea, Martie 30, 2015, 11:28:00 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

gabarea

buna seara,

va prezint pe scurt (cred ca pozele fac mai mult decat cuvintele), al meu Trimaran Houseboat:

-constructie 2015
-dimensiuni 10m lungime si 3.5m latime
-dispune de 2 camere, baie si bucatarie, terasa jos la prova 8mp, terasa sus 20mp
-materiale utilizate: fibra de sticla, fagure din fibra de sticla, aluminiu, inox
-echipat cu 2 motoare Yamaha de 60cp 4T pe instalatie hidraulica
-viteza maxima la 5 mii de ture este de 36 km/h
-consum intre 60-70 litri/h
-greutatea nu o cunosc dar aproximez ca undeva la 3 tone..

constructia e la rosu, si urmeaza ca in viitorul apropiat sa-i aduc mai multe modificari pe partea de design si practica

pentru gurmanzi am atasat si poze cu delicii pescaresti :D

Ciby

Treaba serioasa!
Da si tu mai multe amanunte, ca ai reusit sa ne impresionezi.
Si nu numai despre constructie in sine, sau despre caracteristici, ci si despre hatisurile hartogaresti prin care a trebuit sa te strecori!

Vali

Felicitari pentru lucrarea deosebita :). Intr-adevar, ca de obicei suntem "insetati" de mai multe detalii. La o prima vedere, as spune ca se vede influenta domnului de la Signum Delta din Tulcea.
Sa o stapaniti sanatos si sa va bucurati de viata pe ape la bordul casei plutitoare.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

gabarea

Ciby, n-a fost nevoie de prea multa alergatura cu actele (inmatriculat, inspectie), daca la asta te referi. sa zicem ca e situatie asemanatoare ca la inmatriculatul unei masini!

ss

Bine-ai venit! Ti-am spus eu prin alte parti ca aici vei fi intampinat cu aplauze, e boala grea dorul de apa...

Casuta/barcuta ta este o minune pentru pescuit, sunt mort de invidie!  ;)

pelicanul

Salut gabarea,
Bine ai venit pe forum.

E foarte interesanta casuta. Am vazut acum citiva ani mai multe casute plutitoare pe lac la Bicaz si m-am indragostit de idee. E constructie proprie? Ai avut un proiect? De ce ai ales un trimaran si nu un catamaran ( cu doar doua flotoare)? Din ce material sint facute carenele (flotoarele)? Unde o tii? E inmatriculata ca orice barca?
Povesteste si tu mai multe, ca sint o groaza de intrebari.  :)

gabarea

ambarcatiunea este executata de o firma care sunt convins ca a avut un proiect, astfel facilitandu-mi inmatricularea. am ales trimaran din motiv ca asta oferea firma respectiva la momentul inceperii proiectului. si avand 3 flotoare, suporta mai multa greutate. iar materialul ce intra in alcatuirea acestor flotoare este fibra de sticla, de 6 sau 8mm, nu mai retin acum cu exactitate.
la taxe si impozite este inmatriculata ca barca de agrement, iar impozitul este de 460 de ron anual :) putin nu? si eu am primit vestea ca numerele de la loto :) poate unii dintre voi va asteptati ca pentru dimensiunile ei sa coste inzecit sumei ce o platesc acum.

daca sunt o groaza de intrebari, sa fie, le raspund cu cea mai mare placere!

KODAEV

Salut gabarea 
Frumuosa lucrare, deci sa inteleg ca are 10 metri si impozitul este de 460 nu mi se pare mult pe an
O intrebare firma care a executat trimaranul si ce fel de proiecte mai au la activ

Alex1958

Salut,
Felicitari de achizitie!
Imi trecuse si mie prin cap ideea unui house-boat de pe care sa pescuiesc, dar m-am limitat la o cabinata.
Hai sa te intrebam.
Care a fost pretul de achizitie overall?
Cat are pescajul?
Unde o tii? Stiu ca pentru pontoane iti trebuie autorizatie de stationare.
Cum ai rezolvat (daca ai rezolvat) independenta energetica? Panouri solare? Eoliana? Generator?
Ai incalzire pentru vreme rece?
Cum ai rezolvat securizarea pe timpul cat nu stai pe ea?
Rezervor de apa sau pompa de apa din garla?
Rezervor de apa uzata sau....?
Imi permit un sfat, ca sunt Stan Patitul! Ai grija la rozatoare! Precis lasi de mancare pe ea si te legi de maluri, iar "baietii" atata asteapta sa faca salas! Eu acum testez un pest repeller cu US la 12V.
Si inca un sfat, daca pescuiesti de pe ea la stationar. Monteaza niste led-uri ca sa vezi si sa fii vazut noaptea de navigatori nocturni aflati de multe ori in stare de abuz de substante!
Sa stii ca te invidiez!

gabarea

Salut Alex1958..

-Pretul de achizitie tinde deja spre inchizitie bugetara. Inca mai am multe de facut la ea, deci momentan nu ma pot pronunta. Dar cred ca intr-un final o sa treaca lejer de 50.

-La prova sunt 20 de cm, la pupa un 35, aproximativ, depinde de incarcare.

-In acest moment ambarcatiunea e urcata pe niste malduri de stuf :) am scos-o la iernat si m-a costat 0 lei, decat 1000 de euro (scos si bagat inapoi in apa) cat m-ar ajunge cu trailer si macara. Iar in restul anului o tin pe un canal unde dispun de un ponton de acostare. De autorizatie de stationare nu m-a intrebat nimeni nimic, deci nu am idee.

-Intentionez sa-i montez panouri solare sus pe terasa, la prova, si de asemenea si un mic generator care sa-mi dea 220V pentru incalzirea apei calde la boiler.

-Pentru incalzire era sa optez (spun era, pentru ca vroiam sa-l montez acum o luna, insa vine caldura si pana la iarna nu cred ca o sa mai fie nevoie) pentru un sistem complet de la webasto, care costa in jur la 1800 de euro. Ma mai gandeam la o mica sobita pe lemne, insa sunt cam reticent pentru ca benzina cu focul nu prea se impaca, si nu as vrea sa risc, desi ma incanta mai mult o sobita.

-Pentru securitate o sa apelez la urmatoarea solutie
http://www.esolar.ro/stalpi-de-iluminat-cu-panouri-fotovoltaice-pv-5m.html
In zona unde acostez lumina nu prea e, decat iluminat public, dar la 200 de m de mine. Asa ca prin aceasta solutie sper sa tin la distanta pe cei rau voitori, iar in cazul in care se poate adapta si o camera de supraveghere de exterior la acumulatorul acestui stalp, cu atat mai bine. Daca aveti alte solutii pentru securitate, va rog :)

-Dispun de un rezervor de 140L, iar apa este impinsa pe instalatie cu ajutorul unei pompe http://www.seaflo.com/en/productDetail_233.html, de care nu sunt asa de multumit, in sensul ca imi baga aer pe instalatie. La imbinarea dintre furtun si conectorul atasat pompei, prin locul unde trage apa, trage si aer, si imi da mari batai de cap. Nu stiu daca asta e o buba de-a ei sau fac eu ceva gresit. Cert e ca o voi schimba. Apa menajera este deversata intr-un alt rezervor

-Desi de multe ori a ramas mancare cu zilele, n-am probleme cu rozatoarele

-Pescuitul este pe locul 2, primul loc fiind ocupat de placerea gatitului pe apa


In perioada ce urmeaza urmeaza sa-i aduc urmatoarele modificari:

1. toate termopanele vor fi schimbate cu ferestre de ambarcatiune (colturi rotunde nu patratoase, aluminiu si nu pvc). pentru asta am gasit o firma in UK
2. balustrada de sus va avea alt design, inca nu stiu cum
3. la interior, pe podea, ma gandesc ca cea mai buna solutie e sa-i pun linoleu de trafic intens. se spala si usor, e si antiderapant si antibacterian
4. pe puntile exterioare: initial vroiam tot linoleu de trafic intens, dar ultima idee sunt niste grile perforate de aluminiu (vopsite electrostatic in gri mat), astfel apa si mizeria se scurg mult mai repede, asta ochiometric, ca sub aceste grile de aliminiu sunt alte gauri laterale pe unde se scurge mai lent.
5. tapet din fibra de sticla pe peretii interiori
6. frigider 50L pe 12V, marca National Luna

Daca aveti idei care sa aduca un plus ambarcatiunii si care sa sporeasca confortul, le ascult cu placere.

Alex1958

Salut Gabarea!
Vad ca te-ai gandit la multe si inca odata te felicit de achizitie.
Dupa cum ti-am spus m-am gandit mult la o asemenea investitie cu scop de casa de vacanta pentru cand m-oi pensiona si pana atunci pentru vacante de pescuit. Oricum "scorul" la care ai ajuns ma face sa ma felicit pentru alegerea actuala -cabinata.
Insa am gandit sistemele pe care vroiam sa le pun pe viitoarea investitie. E deformatie profesionala, sunt proiectant in viata civila! Sper ca nu te superi ca iti fac niste sugestii.
Eu gandisem un sistem electric integrat pe 12 V alimentat cu panouri solare/turbina eoliana si/sau generator. De la asta se alimenteaza incalzirea, frigiderul si ce mai visam eu pe acolo, inclusiv un sistem de iluminat pe led-uri si cel de securitate. Pentru asta iti trebuie un spatiu de baterii si niste bare de alimentare pe ranguri de consumatori: vitali (sistemul de securitate si iluminatul de urgenta), normali (restul iluminatului, incalzirea si frigiderul) si optionali (Tv si altele). Un PLC ar decupla barele de alimentare optionale si normale in caz de reducere a incarcarii in baterii. Poate fi prevazut si cu o avertizare SMS pe telefon in caz de nivel scazut de putere in baterii sau alte evenimente (intruziune, detector de fum, etc).
Ca incalzire, care merge si pe boilerul de apa calda, ma gandisem la un Webasto cu circuit de apa -implica curent, un rezervor de motorina si un cos de fum. Atentie Vebasto-urile sunt folosite mai ales pe TIR-uri si alea sunt pe 24 V.
Sistemul de securitate -detectoare de proximitate, lumini de urgenta, camere video, speak-er care sa transmita un mesaj preinregistrat, alerta la companie de paza/politie si SMS- tot prin PLC.
Tot acest sistem de securitate poate sa dispara daca este in vecinatate un paznic pe care il platesti sa-ti tina un ochi vigilent pe boat-house-ul tau! Exemplu: viza-vis de pontonul Vidra de la Rosu in Delta Dunarii tine un domn doua pontoane fara nimic de genul asta pe ele.... 
Chestia cu rozatoarele am experimentat-o personal si voi tine comunitatea la curent cu rezultatele pest repellerului cu US. Nu e gluma, mi-a distrus instalatia electrica! Deci mare grija, mai ales toamna!
N-am inteles cum urci sandramaua pe maldarii de stuf. Prin tractare pe chile? Oricum, fiind din fibra eu cred ca atunci cand n-o folosesti trebuie trasa afara -vezi osmoza, pericolul de inghet, sloiuri etc!
Cu privire la sorbul pompei de apa trebuie verificat daca acesta este bine imersat si etans pe linia de aspiratie.
Sper ca nu te superi de sugestiile mele!
Toate cele bune!
Alex