Selva 15 cp 2t

Creat de dany, Martie 31, 2015, 08:40:36 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

peb5

pilu

pt impeler iei un subler si masori interiorul si inaltimea, impelerului care il ai ,mai greu cu exteriorul fiindca ai toate palele rupte asa ca masori corpul pompei (unde se invarte impelerul) si cauti unul cu 6-10 mm mai mare .suni la motoare barci ,yacht tng sau alti distribuitori si la comunici dimensiuni ,nr pale si felul canalului pt pana. uleiul din cizma arata ok nu e contaminat cu apa deci scapi deocamdata de schimbat simeringuri.

scm_ro

vezi ca pe motoare barci au impeler chiar de selva , cauta dupa selva si verifca apoi cu ce a scris pilu.

pilu

eu de cate ori am comandat desi aveam modelul si seria motorului ,pt siguranta mi se cereau si dimensiunile. oricum pt modelul respectiv nu il va gasi dupa serie din cauza vechimi.

pasek

Multumesc mult colegilor. O sa masor sa aflu dimensiunile impellerului. Unde trebuie sa existe garnitura pe corpul pompei de apa? La ax sau la cealalta gaura?

pilu

daca a avut garnitura ea este pe marginea exterioara .

pilu

vad ca impelerul tau este de aceasta forma cu palele aplecate ,grija la montaj ,palele trebuie sa fie orientate ca in foto 2 nu ca in foto1 (cum privesti axul de sus) pui intai impelerul pe ax apoi vi cu capacul si il asezi usor in timp ce invarti de ax in sensul acelor de ceasornic .daca cauti gasesti si tutoriale video.

pasek

6-8-10 &15hp twin cylinder 2 stroke1972 On
9.9hp 4stroke
SELVA ref 8095020
dimensions 13mm centre 48mm diameter 14.9mm depth

Am masurat la mine si am grosimea axului ( diam interior impeller) 13 mm
Diam interior scoica pompa 44.61 mm
Inaltime impeller 14.8 mm

S-o nimeri cu codul de sus?

Iar garnitura cred ca vine la teava pe unde urca apa in cizma. Am gasit doua bucatele mici din ea, nu am putut s-o refac

pilu

peb5

Vezi ca la pagina 2 a topicului, ultima postare (a lui Fritz), ai si manualul.

scm_ro

pasek

Foarte utila schema, multumesc. Am gasit impellerul si urmeaza sa-l comand. Mai am nevoie de acea garnitura ce are codul 8045060. A gasit-o cineva pe undeva?
Multumesc mult pentru ajutor. Am schimbat impellerul si acum scoate apa pe ambii martori. Zilele urmatoare intentionez sa ii fac proba pe apa.

pasek

M-am uitat pe elice sa gasesc un cod sa vad ce fel de elice este viteza, tractiune... Scrie pe ea 215x260 , ce draq inseamna asta?

scm_ro

Verific eu diseara, ca parca la fel scria si la mine pe aia veche ( din ce mi-a spus Fritz este in sistem metric , in loc de inch).
Iti zic ce scrie pe cea noua - originala.

Fritz

Salut ...215x260 este in mm. Imparti la 25.4 si afli dimensiunile in inch .  Deci are 8,46 diametrul si 10.23 pasul. 
Este elicea de 8  1/2 x 10 1/4 inch.