reparatii/imbunatatire pupa barcii

Creat de bbl81, Iunie 05, 2015, 11:58:50 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

bbl81

Salutare,

odata cu venire caldurii am apucat sa aduc ceva imbunatatiri barcutei. am inlocuit platforma de la Pupa care era facuta din fibra. am taiat-o jos pentru ca nu putea sustine greuate, si am inlocuit-o cu placaj pe structura de lemn, l-am imbracat in fibra.

atasez si ceva poze cu pasii parcursi pana acum.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

bbl81

bbl81

pentru a continua, am cateva intrebari:

1-peste fibra imbibata cu rasina, se poate aplica chit auto, dupa aceea slefuire, degresare si vopsire?(kit auto am in dotare)
daca nu, care sunt pasii corecti?
2-vopsirea se poate face cu vopsea epoxidica bicomponent?(ca deja o am in dotare).

radasous

Salut,
Inainte de chituire trebuie sa matuiesti suprafata. Vopseaua epoxidica nu prea rezista la ultraviolete, daca o folosesti trebuie sa o protejezi cu un lac care sa opreasca uveurile.
When people have trouble communicating, the least they can do is to shut up.
-- Tom Lehrer

bbl81

matuire...adica sa slefuiesc un pic suprafata, sa nu mai fie pelicula lucioasa? Iar vopseaua Epoxidica..cu ce lac trebuie data? ceva mai ieftin ma intereseaza deoarece barca nu este cinestie ce valoare.

radasous

Exact, suprafata trebuie sa fie mata, nu lucioasa. Lacul potrivit peste epoxidica este cel poliuretanic, cu specificatie de protectie uv.
Eu am folosit lac V33, luat de aici: http://www.eurocolorshop.ro/V33-lac-pentru-barci-lucios
Inainte de aplicare trebuie sa matuiesti vopseaua. Nu stiu cat e de bun, barca nu a ajuns inca pe apa.
When people have trouble communicating, the least they can do is to shut up.
-- Tom Lehrer

bbl81

renata

Salut ! pentru chituit i-ti recomand chitul homemade din faina de lemn ,praf  rezultat din slefuire si rasina  intaritor cu 20% mai mult fata de cantitatea care o folosesti obisnuit pt fibra sau stratimat mixezi pina obtii o marmelada la viscozitatea dorita si te joci cu o spatula pina obtii o nivelare care te va scuti de multa slefuiala ; succes!

bbl81

adica pun mai mult intaritor cu 20% decat normal? sau? eu am proportia de 1:2 rasina/intaritor.

ionitzady

bravo bbl81 , bravo domne'  , dar platforma este la prova ,nu?
  sa ne mai arati ce mai faci

bbl81

da,
la prova..scz, nu la pupa. din cauza vitezei..   :(

pe platforma veche nu se putea sta/merge, a incercat cineva si a rupt-o in 2. acuma am si calculat-o in asa masura incat scaunul meu de pescuit supercomod va sta foarte bine pe platforma. Postez ceva poze si cu finalul, dar incerc sa realizez totul cu costuri minime. Rasina e pe gata dar ii aplic si o vopsea epoxidica pentru a intari protectia la apa.

renata

Citat din: bbl81 din Iunie 05, 2015, 01:56:10 PM
adica pun mai mult intaritor cu 20% decat normal? sau? eu am proportia de 1:2 rasina/intaritor.
Citat din: bbl81 din Iunie 05, 2015, 01:56:10 PM
da, e simplu cantitatea de intaritor necesara +20% adica : daca la cantitatea de rasina  x proportia de intaritor e de 500g vei folosi 510g deoarece polimerizarea va fimai slaba datorita prafului de lemn , insa cind sa intarit o desfaci cu ciocanu de alpinist sai cu drujba, cu intaritorul nu e o problema ca scapi un pic mai mult fata de proportia normala problema e ca daca nu te misti rapid iti ramine si mestecaul in oala si nu mai poti face numic doar sa arunci dupa cineva cu el, atentie si multa rabdare daca suprafata pe care este aplicat nu e supicient de uscata si degresata poti sa folosesti ce-a mai scumpa si calitativa rasina ca tot se va esfolia, mult succes !!!

bbl81

Ok. Ma pun pe treaba saptamana viitoare. Revim cu poze.

Multumesc.

renata

Citat din: bbl81 din Iunie 05, 2015, 11:27:40 PM
Ok. Ma pun pe treaba saptamana viitoare. Revim cu poze.

Multumesc.
am omis o sugestie de mare importanta , daca ai posibilitatea sa iei rumegusul de la magazinele de constructii unde se vinde placaj stratifiat indiferent de calitate si de duritate la gateru respectiv unde le taie la dimensiuni pt cumparatori  ai  un mare avantaj pentru ca la stratifieria placajului se folosesc rasini de buna calitate si in rumegusul respectiv vei avea o buna parte de praf rezultat din rasina care a fost folosita la stratifieria placajului , acel rumegus al cerni cu o sita de malai si faci un chit de o mare calitate nu mai da bani pe chit auto fie el si epoxidic sau polioretanic  ca nu rezista la umeziala pe tremrn lung .eu asa am facut si am cistigat la chit da am pierdut la smirghel  ca  ai sa vezi cita duritate poate sa aiba un rumegus cu rasina dar merita insa pentru reparatiile de interior la osatura si ambinari i-ti recomand chitul de fulgi de stratimat. la vopseluri nu ma pricep, eu am folosit un coating primer pe baza de: aluminiu cauciuc rasini de nustiu cite feluri ca  mirosea a cauciuc ars diluant rasina toate la un loc am luat din Olanda 20 kg la butoi de tabla cu 125E si in toate cautarile mele nici nu am mai gasit mai ieftin insa acest material e de o calitate foarte buna numai ca e de culoare gri . bafta si mult curaj !

bbl81

Am praf de lemn de stejar. Buna faza cu sita de faina, exact asta imi lipsea din ecuatie.