Modificări în regie proprie

Creat de Florio, Mai 08, 2017, 07:11:04 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Florio

Având în trecut o discuție cu Vali, referitor la posibilitatea de a îndrepta prova velierului (e vorba de verticală în loc de oblică), pentru o lungime mai mare la linia apei, dar mai ales că gândul îmi stătea la ridicarea ușoară a pupei printr-un adaus, am deschis subiectul cu un singur scop: să observăm un film cu exact ultimul gen de modificare, făcut în regie proprie de către niște polonezi.

https://www.youtube.com/watch?v=Xn3AN_CbEbw

cristiantutuianu

Filmul a fost interesant!.L-am vizionat pe telefon ....Cred ,ca băieți au folosit o foaie de polycarbonat foarte tare idea .
Prova se poate modifica  în momentul ăsta cu un fel de proteza ( o proteza fixa).Florio sunt convins ca înțelegi ideea pot sa povestesc  detalii la un telefon .Nu am variante sa desenez ceva în momentul ăsta.

Thor

În loc de ,,proteză", n-ar merge mai bine o barcă mai mare (lungimea...)?

Florio

Citat din: Thor din Mai 08, 2017, 10:22:23 PM
În loc de ,,proteză", n-ar merge mai bine o barcă mai mare (lungimea...)?

:) Ar merge, dar fiecare cu dotarea lui. Nu toti sunt Rocco Siffredi :)

Ideea e dacă se poate ajusta ceva minor la coca, în sensul îmbunătățirii unor calități ale bărcii.
De exemplu în acest caz ar fi o platformă "de înot" foarte utilă și totodată ridicarea lină a pupei, care ar ușura trecerea pe apă.
Lucruri care să nu modifice stabilitatea în mers a bărcii (sau mai bine zis, să-l modifice nesemnificativ), prin decalarea centrului de rezistență hidrodinamică față de centrul de efort dat de velatură.
În principiu sunt reticent la orice modificări ce țin de hidro și aerodinamica ce se aplică velierelor, fiindcă nu stăpânesc aceste tehnici și nu știu profesioniști care să le jongleze cu succes în țara mea. Recte proiectanți de veliere, cu carieră.
Dar Polonia are așa ceva și are la nivel mare. 

Florio

Citat din: cristiantutuianu din Mai 08, 2017, 09:35:18 PM
Filmul a fost interesant!.L-am vizionat pe telefon ....Cred ,ca băieți au folosit o foaie de polycarbonat foarte tare idea .
Prova se poate modifica  în momentul ăsta cu un fel de proteza ( o proteza fixa).Florio sunt convins ca înțelegi ideea pot sa povestesc  detalii la un telefon .Nu am variante sa desenez ceva în momentul ăsta.

Cum îi spuneam mai sus lui Adrian, sunt departe de a încerca pe barca mea metode de extindere .
Dar cu ideile m-am jucat , că e gratis :) .  Și acum am văzut că există oameni care le-au și realizat practic. Eu credeam că trebuie ancorări mai solide, însă probabil rășina aderă mai puternic decât îmi închipuiam eu. 

Vali

Sincer, pentru o integritate maxima a ansamblului, ar fi trebuit sa se lamineze acea platforma pupa si pe interior (ca in film), dar si pe exterior. Probabil ei au gandit ca ranforsarile interioare sunt suficiente, dar asta e valabil la o barca de lac, si nu la una de mare.

Pe de alta parte, laminarea si pe exterior ar fi complicat maxim finisajele in zona pupa. Din cauza asta, parerea mea e ca au facut acea modificare a lungimii barcii doar pentru a o folosi ca sablon pentru o noua matrita, si eventual pentru a folosi barca din film pe lacuri.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

home made

ceteteni,  :) sint o gramada de modificari care se fac la barci,mai mult sau mai putin inspirate,pescarii de apa dulce sau sarata modifica in asa fel barcile sa le faca munca mai usoara sau mai..ca asa vor muschii lor!.....si nu se intompla nimic grav.atunci cind vorbim de competitie.....se modifica schimbarea, :) se tine cont de tot ce inseamna forma,materiale,vele,plus meseriasi,sa nu mai vorbim de bani.asa spre stiinta voastra, Phoenix-ul ala care are vre-o 2 sau trei ture de glob,e tot o barca prelungita de la 8 m la 9m,eram acolo cind s-a facut modificarea,asa ca.......

ps: in filmulet constructorul a folosit un adaos tip chila,sprijinit pe toata lungimea podelei cockpitului care preia
presiunea de jos in sus a apei.ginditi-va  cum e atunci cind cade intre valuri !