Remodelare Laguna

Creat de bogdan1323, Iulie 06, 2015, 12:40:36 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

bogdan1323

Salut, dupa ce am reusit coborarea de la Giurgiu la Sfantu Gheorghe , am realizat ca o cabina mai inalta ar fi mai Ok. Asa ca imediat ce am ajuns am inceput modificarea.
Maine am sa revin si cu poze.
Daca puteti sa ma ajutati cu cineva care lucreaza fibra de sticla ,langa Bucuresti , ar fi super pentru ca structura de lemn o fac eu, si doar sa o imbrace cu fibra.

Thor

Citat din: bogdan1323 din Iulie 06, 2015, 12:40:36 AM
Salut, dupa ce am reusit coborarea de la Giurgiu la Sfantu Gheorghe , am realizat ca o cabina mai inalta ar fi mai Ok. Asa ca imediat ce am ajuns am inceput modificarea.
Maine am sa revin si cu poze.
Daca puteti sa ma ajutati cu cineva care lucreaza fibra de sticla ,langa Bucuresti , ar fi super pentru ca structura de lemn o fac eu, si doar sa o imbrace cu fibra.

Salut,
Nu vrei, mai intai, sa pui poze cu ce ai si vrei sa modifici?

bogdan1323

Asta am. Și deja este bucăți.

bogdan1323

Postez de pe telefon și nu știu Cum sa fac pozele mai mici.

bogdan1323

bogdan1323

Thor

malasorte

Daca tii barca la nea ion in gr intreabal de tony.e bun si ieftin omul.spor la treaba

mustatza

nu sunt costructor de barci dar daca inalti cabina cum o sa stai la capitolul stabilitate?

bogdan1323

Citat din: malasorte din Iulie 06, 2015, 02:33:46 PM
Daca tii barca la nea ion in gr intreabal de tony.e bun si ieftin omul.spor la treaba

Multumesc am sa il sun.

bogdan1323

Citat din: mustatza din Iulie 06, 2015, 05:01:23 PM
nu sunt costructor de barci dar daca inalti cabina cum o sa stai la capitolul stabilitate?

Laguna este una din cele mai stabile barci cu care am mers. Modificarea presupune ridicarea cu 35 cm ai cabinei si montarea unor ferestre pe lateral. Nu cred ca afectez stabilitatea . SPER.

Fritz

Cu cate barci ai mers de-ai ajuns sa tragi concluzii si sa dai si sfaturi ?!!! Spune-mi una mai instabila !!! Daca tot faci astfel de afirmatii...Poti face o clasificare din punct de vedere al stabilitatii statice pentru barcile intre 4 si 6 metri produse in Romania ? Top 10 !!! :) Sau al stabilitatii dinamice ???:o :o :o ???
Laguna e barca utilitara ...merge si cu motor mic...merge si cu motor de 20-25 in semideplasament. E o barca economica ...relativ. Cu motor mare e o catastrofa...instabila dinamic si periculoasa in viraje ...iar cabina pe care i-au pus-o ..e de toata jena !!! Cotet !!! Barlog !
Trebuie sa mai spunem si adevarul...Nu numai sa ne felicitam ...pentru insuccese si sa-i pupam in cur pe constructorii de ...ozn-uri plutitoare.  La banii pe care i-ai dat iti luai o cabinata adevarata ...de glisare ...

Vali

Haideti totusi sa nu ne ambalam.
@ Bogdan1323: ar fi bine de (re)facut ceva calcule de stabilitate cu ocazia inaltarii cabinei. Sau macar intrebat constructorul (firma Plasma), cu toate ca banuiesc ca nu vor fi de acord cu o lucrare empirica. Din ceea ce stiu, orice modificare constructiva la o barca inmatriculata se face doar pe baza de autorizatie de constructie eliberata de ANR.

Pe de alta parte, suntem aici intre pasionati, si incercam sa ne ajutam intre noi. Si mie imi pare ca s-ar putea imbunatati spatiul interior prin inaltarea acelei cabine la Laguna 565. Eu de exemplu as folosi cabina actuala, pe care as ridica-o cu ajutorul acelor pereti laterali. Lucrarea nu e foarte complexa, insa trebuie facuta bine, de cineva care se pricepe. Totusi, cel mai important e ca dpdv hidrostatic, structural etc, barca sa fie conform normativelor, pentru a avea aceeasi siguranta pe apa precum originalul.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Fritz

Cabina se poate inalta usor. Placa de fibra laminata pe o foaie de geam ...croita si adaugata de jur imprejur ...si capac fosta cabina. Va trebui marit capacul din fata sa poti iesi pe acolo in prova ...ca prin lateral nu ai loc , iar pe cabina inaltata nu e bine sa te urci.
Problema e carena ...E o lotca cabinata ...cu forme rotunjite ...fara gurne, fara redane longitudinale , fara unghi de stelare ...Mai avea un pic si iesea submarin. Pe bune...
  Nu are forme de glisare...Nu asigura nici portanta si nici stabilitate dinamica .
  Uite oglinda ...Producatorul recomanda 60 de cai... Pai cu 60 de cai alergi cu Shetland-ul de 600 de kg... >:(

Thor

Citat din: Fritz din Iulie 07, 2015, 10:28:32 AM
. Placa de fibra laminata pe o foaie de geam ...croita si adaugata de jur imprejur ...si capac fosta cabina.

Era o discutie in alta parte despre placa de fibra laminata pe geam. Deci se poate lucra cu ea, dupa croire, asa cum ai lucra cu un placaj? Si atunci se pot face barci complete prin metoda asta, prin croirea laminatului dupa planurile barcii si apoi lipire cu epoxidica sau respectiv cu pliesterica - in cazul asta sandwich din tesatura - stratimat - tesatura?