Skiff 10'6" Hannu's

Creat de cosmin91, Iulie 22, 2015, 11:42:52 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Thor

S-a mai spus pe aici ca, in principiu, pentru rezistenta mai mare este mai bine sa folosesti, consecutiv, doua straturi de fibra mai subtire cu rasina decat unul singur cu fibra mai groasa. De asemenea ar fi fost suficient un strat mai subtire peste tot, 160 de ex. si inarit cu inca unul, de aceeasi grosime, pe partile cu uzura mare.
Cred totusi ca in afara de lucru mai greoi cu o fibra de 300 si de o greutate mai mare a barcii nu o sa ai probleme.
Eu iti povestesc toate astea din conspectele pe care le fac din "expunerile" postate aici, nu din propria experienta. Daca este gresit ce am scris o sa ma corecteze careva. Oricum o sa lucrezi cu 300 gr./mp. pentru ca pe asta ai comandat-o.
Spor la lucru, sa ai.

dany

E vorba ca cea de 300 are tesatura ca un sac grosolan de iuta[exemplu]si dupa turnarea rasinii ,suprafata  rezultata v-a avea damburi-damburele ,ma exprim mai ''plastic'' .O sa ai de slefuit mult,ca sa netezesti barca,dar cred ca nici nu prea te intereseaza aspectul''neted'' al barcii.Daca ''da'' ,atunci o poti chitui cu chit auto,sau altfel,sfere sau altceva,cu ce s-a mai povestit pe aici....Con sumul de rasina creste,caci trebuie sa fie imbibata bine tesatura....In schimb,o sa fie ''strong''!

cosmin91

Nu m-am gandit la aceste aspecte....suna bine ideea cu doua straturi mai subtiri si greutate redusa :D
Dar acum este prea tarziu asa ca ii dau inainte, deoarece asa se invata, din greseli.
Nu ma intereseaza aspectul asa de mult....o sa pescuiesc din ea pe lacuri salbatice pline de copaci cazuti si toate cele si o sa se zgarie toata munca mea cu chit daca ar fi sa o fac asa.

Urmeaza sa achizitionez placajul, vreau sa folosesc 6mm plop, este ok dimensiunea? Se preteaza sa fac fundul barcii din placaj mai gros? Dupa mine, nu,.... toata barca ramane din placaj de 6mm.
Voi de unde a-ti achizitionat placajul?

cosmin91

Ce fel de incleiere trebuie sa aibe placajul ca sa se preteze pentru constructia de barci?

pelicanul

La cel de plop vei gasi incleiere AW100 (de exeterior). L-am verificat prin fierbere si l-am folosit pentru cirma la barca mea. Nu am avut nici o problema pina acum.

AlecNaneti

Am lucrat cu cea de 300, se muleaza bine, aproape la fel de bine ca cea de 160.

cosmin91

Am gasit la Welde placaj de plop AW100, maine o sa iau legatura cu ei sa imi zica si un pret exact :D

Consider ca ma pot descurca cu ea intr-un fel sau altu, nu mi-e teama de aplicarea ei.
Singurele lucruri pe care nu le-am gandit si mai mult ca sigur ma faceau sa ma orientez spre o fibra cu densitatea mai mica, sunt greutate redusa-aplicarea a doua straturi si probabil un consum de rasina mai mic.

Desi doua straturi de 160 insumeaza 320gr densitate pe cele doua straturi si pe undeva cred ca este acelasi consum daca nu cumva mai mare.....desi nu am lucrat niciodata si vorbesc doar din prezumtii.

Dar acum numai ma deranjeaza, sunt optimist si cred ca o sa iasa o barca, vorba lui dany "strong" .Chiar are nevoie de o "coaja" tare caci nu am de gand s-o menajez ci s-o pescuiesc.

cosmin91

La multi ani tuturor, va doresc un an nou plin de implinirii si sanatate !!!
Am inceput proiectul de cateva saptamanii, vreau sa va arat cum a decurs, astept critici :D
Asa am imbinat placile, le-am slefuit putin inainte de "coasere" >>>

cosmin91

Am inceput sa "cos" dar am intampinat probeleme mari cu fundul barcii, planurile nu dau cote exacte placii de fund. Se prind lateralele se pun distantierele si apoi se pune placa de palcaj peste se semneaza si se decupeaza fundul. Daca faceam doar asa iesea barca stramba rau de tot.
Asa ca, am facut o "foaie milimetrica" din 10 in 10 cm si am cusut barca la cote exact fata de o mijlocul placii de placaj din care faceam fundul.
A iesit cam asa >>>

cosmin91

Am facut si o mica "filetare" doar ca sa pot scoate sarmele de cupru de 2mm, cu care m-am descurcat de minune. Am refuzat sa cos barca cu bride electrice deoarece faceam gaurii prea mari in ea.

cosmin91

Am intarit marginea cu doua grosimi de 6mm pe ext si o grosime pe int. Am scos cele 3 distantiere deoarece imi deformau forma barcii. Din cauza placilor, si cum au stat ele in depozit pe palet, au prins o forma stramba pe care am incercat sa o corectez de cand le-am cumparat dat nu prea a mers. O sa observatii o scandura in botul barcii care tine strambatura dupa curbura barcii.
Regret ca am dat holsuruburi in margine dar nu am avut ce face, altfel nu mergea, vad eu cum dreg gaurile de cap de holsurub in continuare.
In momentul de fata toata marginea are o linie continua, simetrica >>>

cosmin91

Am mai apucat sa lucrez un pic la ea, am facut filetarea totala si am dublat imbinarea cu 20cm de fibra.
Am facut un chit un pic mai gros, l-am aplicat si apoi pana sa se intareasca am aplicat fibra.
In felul asta chitul singur a luat o forma semirotunda frumoasa, in plus filetarea s-a intarit odata cu bucata de fibra.
Ce credeti ca am gresit pana acum?
Am inceput facultatea si nu o sa mai pot lucra asa de mult, vreau sa va intreb cum fac sa protejez etrava de lovituri repetate cu malul si alte alea?
Filetare >>>

cosmin91

Am lucrat si astazi la barca, o sa pun o parte din poze si maine o sa revin cu restul. Am dat fibra pe interior si am pus 3 coltare de ramforsare.
>>>

cosmin91

Sper sa fie ok cu pozele, daca nu merg link-urile sa imi ziceti :D

lipan

Deşi faci trimitere la nişte poze eu nu am găsit nici un link şi deci nu am văzut nimic.
Să vă țină Dumnezeu obiceiul!