cum reactioneaza la lovirea de un obstacol un motor cu trim electrohidraulic

Creat de mariusm piesenoi111, Iunie 30, 2015, 05:49:06 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mariusm piesenoi111

Buna ziua leganatilor,

Ma poate lamuri si pe mine cineva cum reactioneaza la lovirea de un obstacol submers un motor cu trim electrohidraulic?
In manualul motorului meu( un Evinrude Etec 30CP) ei spun ca la lovirea unui obstacol submers cizma sare ca la un motor normal( fara trim asistat), dar nu ma lamuresc cum se poate asta si nu as vrea sa testez in viata reala....ma gandesc ca poate e vreo chichita care trebuie activata, vreun ceva de miscat pe acolo ...in manual nu am mai gasit si asta.
Multumesc anticipat,
Marius

BRP

Citat din: mariusm piesenoi111 din Iunie 30, 2015, 05:49:06 PM
Buna ziua leganatilor,

Ma poate lamuri si pe mine cineva cum reactioneaza la lovirea de un obstacol submers un motor cu trim electrohidraulic?
In manualul motorului meu( un Evinrude Etec 30CP) ei spun ca la lovirea unui obstacol submers cizma sare ca la un motor normal( fara trim asistat), dar nu ma lamuresc cum se poate asta si nu as vrea sa testez in viata reala....ma gandesc ca poate e vreo chichita care trebuie activata, vreun ceva de miscat pe acolo ...in manual nu am mai gasit si asta.
Multumesc anticipat,
Marius

Depinde de ce culoare are cizma.
Ti s-a dus vestea, ce sa faci?
De obicei se termina prost in caz ca lovesti,singura smecherie este sa ai grija, ca daca nu atunci sigur nu ai sa mai aceleasi culori pe motor. ;D

mariusm piesenoi111

Mulțumesc mult Horea(nu îmi spune ca nu ești tu ca nu tine.....daca uni sunt ași în BRP alți sunt în altele).
Chiar nu înțeleg de unde atâta răutate doar pentru ca nu am cumpărat motorul tău. Ar fi trebuit sa înțelegi motivația mea.Chiar nu eram pregătit de o noua posibila teapa cu atât mai puțin soția mea.
Chiar apreciam discuțiile cu tine dar......not anymore.

BRP

Citat din: mariusm piesenoi111 din Iunie 30, 2015, 07:43:30 PM
Mulțumesc mult Horea(nu îmi spune ca nu ești tu ca nu tine.....daca uni sunt ași în BRP alți sunt în altele).
Chiar nu înțeleg de unde atâta răutate doar pentru ca nu am cumpărat motorul tău. Ar fi trebuit sa înțelegi motivația mea.Chiar nu eram pregătit de o noua posibila teapa cu atât mai puțin soția mea.
Chiar apreciam discuțiile cu tine dar......not anymore.

Dragule,ar trebui sa imi dai un purcel ,daca vrei sa ma botezi.
Ii fi tu as, dar nu ai nimerit-o.Poate te incurca faptul ca se foloseste acelasi server din ro.Dar daca vrei sa te incurc am sa intru de pe un server partitionat si protejat si atunci sa te vad.
Daca vrei sa ii reprosezi ceva lui Horea te rog frumos suna-l.
Eu stiu povestea dupa ce l-ai purtat pe om o jumatate de tara,cu motoare si scule si tu nici macar nu ai obosit sa te duci si sa vezi motorul, si te-ai ascuns sub poalele nevestii,ca i se pare ca nu sunt aceleeasi culori, si dupa o poveste cum ca ai fost tras pe sfoara de altii.
Pentru ca eu te-am indrumat si ti-am spus cum sa iei contact cu el,mi-am luat si eu portia.
Din pacate tu nu prea realizezi cui i-ai dat un picior in fund,dar ai sa ai ocazia sa iti amintesti din cand in cand de acest episod.
Eu am prins ocazia sa te impung putin,dar sa stii ca nu mi-a fost usor sa dau fata cu el.
Oricum am primit interdictie de postat orice fel de date tehnice si restrictii serioase dupa acest episod.
Oricum nici nu ma mai intereseaza ce crezi sau nu.
Facerea de bine=f--------re de mama sau un ajutar dat nu ramane nici o data nepedepsit.
Succes

radu_t

Daca se termina prost ...atunci eu sunt norocos...sa va zic de ce...
  Acum 1 saptamana m-am intors de la Chilia...cand m-am dus incolo apa mare toate buna ...inapoi era cu 1- 1.5m mai mica...pe acelasi drum la 45km/h (dupa Gps)...Poc...si raman acolo...motoru nimic...zic ..So fi terminat benzina...da ce drek motoru merge si eu m-am oprit asa...explicatia ...Un banc de nisip...cizma implantat in nisip...ridic motoru ...nici o urma...Probabil nu am patit nimic la motor ca era nisip...Motorul este un Yamaha 80hp...189kg.din cate stiu...

mariusm piesenoi111

@BRP....repet.....nu înțeleg de unde atâta răutate. Legat de carat jumătate de tara.....asta e o minciuna de vodevil.Motorul era deja de mult lângă Tulcea (patria motoarelor foarte în regula :) ).
Dacă a carat niște scule....spunea ca oricum o face.
Legat de punerea în contact cu el.....nu are nicio legatura cu tine.
Eu doar am întrebat pe forum dacă nu cumva vanzatorul e aceași persoana cu Horea și tu ai spus da.
Legat de fustele nevestii.....îmi pare o alta lovitura gratuita sub centura.
Am sa caut pozele trimise de Horea și o sa le postez.....ca sa înțeleagă și cei nepărtinitor despre ce vorbesc.
Nu știu cum fac alții banii dar eu pur și simplu nu am mai găsit înțelegere pentru a mai arunca o suta și ceva de milioane pe o ATENȚIE. ..potentiala teapa.
Și dacă a te consulta cu sotia în toate înseamnă a te ascunde sub fustei. ...fie,eu așa fac.Pe cei care nu fac asta. ....îi compătimesc sincer.
Ca și concluzie (scuze dacă mă repet).....poți avea toate cunoștințele din lume dacă îți lipsesc calități elementare.
Legat de dat purcelul......pe la noi se cam da mielul la asemenea ocazii

bbl81

"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

Intersect

Citat din: bbl81 din Iulie 01, 2015, 08:13:09 AM
deci..cum reactioneaza motorul la lovire???    :-\

Salut,
Vorbind din proprie experienta,cizma se cam sparge elicea se deformeaza.

Am lovit un obstacol submers plaja de turatii 2000-2500 la fel motorul sa oprit.

Daune : elice pe care am reparat-o si cizma pe partea de admisie apa.

Bine ca nu am atins-o pe partea de ax.
Born to fish,forced to work!!!

bbl81

adica,.. din cauza trimuluielectro-atomic-nano-hidraulic, motorul nu mai sare(nu se mai ridica singur) cand loveste obstacole imerse?

Intersect

Born to fish,forced to work!!!

bbl81

pai atunci..aia nu ii bun. Risti sa distrugi cizma si/ sau oglinda barcii, poate chiar sa inoti pana la mal.

teo pes

Normal in circuitul hidraulic exista o supapa de refulare ce pune presiunea in piston  pe 0 , la unele modele exista si varianta ca peste o anumita presiune trimul ridica singur motorul , bineinteles ca nici eu nu am schimbat niciodata uleiul as cum specifica producatorul si nici revizia sitemului nu am facut , asa ca .... la fel ca airbagurile auto dupa 10 ani ...cu noroc scapam  8)
Viata i grea !!  Dar trece !!

momaul

Salut. Eu am o vechitura de mercury dotat cu trim hidraulic.Daca tragi brusc si cu putere de motor motorul se elibereaza si cizma se ridica fara nici o problema.Singura problema e ca la revenire motorul ramane un pic mai sus de cat a fost si la mersul inapoi trebuie sa nu dai brusc turatie ca iar se ridica.