Derivor pentru caiac?

Creat de AdrianP, Iulie 28, 2015, 02:27:59 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Rumpi

Propunerea mea e urmatoarea: ia niste placaj, lega-l cu chingi sub caiac si mergi la plimbare. La 3,7m e clar un caiac de rau, poate de slalom si nu unu de plimbat pe lac. Cu ocazia asta determini daca merita sa pui skeg si cat de mare sa fie.
Despre reconditiontul barcilor de fibra sunt destule topicuri aici, nu e diferit la barca ta.

Florio

Citat din: AdrianP din Iulie 30, 2015, 08:29:20 PM
Voi folosi varianta de aici: http://www.clcboats.com/shoptips/fitting_out/retractable_skeg.html, dar voi reconditiona toata suprafata caiacului cu aceasta ocazie.

Doar o opinie: atat timp cat ai deja un suport metalic in pupa, as propune sa-l folosesti, te va scapa de interventiile complicate cu putul pentru derivor.
Prinzi o placuta de aluminiu in acel suport (care imi pare tot aluminiu) si o culisezi sus sau jos, in functie de cum ai sau n-ai nevoie de skeg. La culisat te va ajuta un simplu cablu dus catre cockpit si o prindere cu arc in suport (pentru revenire).

Ceea ce iti propun poti vedea in imaginea de mai jos, facut de Costin pentru caiacul fiului sau, caiac de aceeasi forma care o are si al tau.
Simplu si foarte eficient.

Mihaif99

Citat din: AdrianP din Iulie 29, 2015, 10:47:19 AM
Atasez si foto.

Ai facut bine ce ai facut cu montatul skeg pe doua lamele la pupa. Stiu ce vorbesc.  Uita-te la caiacul Dimension River Runner R5 care e un caiac similar. Uita-te ca cum au atasat ei skeg-ul intr-o cupa care se monteaza cu bungees la pupa. Ai facut in principiu la fel.  Un skeg montat mai central e inieficent la barca ta

O barca de whitewater veche, asa cum e a ta, daca nu e prea grea, face un caiac reusit de plimbare, cu conditia sa ii atasezi un skeg. Principalul dezavantaj e faptul ca cockpitul e cam mic la asemenea barci.

Dimension River Runner R5  (caiac similar cu al tau, dar probabil mult mi usor)  e barca preferata a neveste-mii. Nu ma lasa sa o vand! Cantareste sub 15 kg si se misca superb cu skeg-ul atasat.  Doar ca pentru unul ca mine devine dureros dupa 1 ora, pt ca nu pot sa imi indoi genunchii.

Rasina cred ca poliesterica - in cazul tau.

AdrianP

Se misca chiar bine. Cu ce am montat, isi pastreaza bine directia. Ai dreptate cu pozitia corpului, dar din cand in cand opresc pe cate o insula si fac putina miscare.