Rodbuilding.

Creat de Intersect, Februarie 18, 2015, 04:41:03 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

ziuamarinei

Vinciul e pt stationar la somn.
Sa ai cinci sase bucati pt rapitor in barca fiecare armata diferit e ideal, dar bugetul Coane Fanica bugetul ne omoara. Despre stiuca am cam pierdut  gustul ei dupa cativa ani de gherla curata de ziceai ca a disparut complet si m-am reprofilat pe crap si salau, asta din urma e belea cum am timp doua trei ore cum evadez pe Dunare. Surprize frumoase am avut in ultimii doi ani la somn , ai vazut ce la bufnit Bradutu. Ar mai trebui si vreo patru de crap. Apropo de crap, vara trecuta am rupt un segment la un feeder fara prea mari pretentii dar nu gasesc rezerva la el. Oare unul din rodbuilderii la care ai apelat ar putea sa-mi refaca segmentul?

Sosoktm

asa, acum am vazut raspunsul :)
avand in vedere ca nu e un feeder de valoare mare, nu merita demersul sa il repari, te va costa cat nu face. Recomand sa iei direct unul nou care sa corespunda pe cerintele actuale.
Cat despre buget...prefer sa dau cu o joarda ieftina dar potrivita pe aplicatie(gramaj/naluca) decat cu una bengoasa dar care nu e potrivita la contextul respectiv. Sau sa stau pe curu` meu pana cand pot sa iau ce consider ca e potrivit. Oricum, la joarde nu mai merg decat pe custom, pur si simplu nu vreau sa stramb din nas cand am o lanseta in mana.
p.s. si eu am cam renuntat la stiuci in favoarea salaului, dar sper anul asta sa pocnesc si ceva mustaciosi la jig 8)

radu andritoiu

cam de aceeasi parere sunt si eu privind joardele pe spinning
custom, dupa mana si sufletul pescarului
insa anul trecut am patit o cu un lamiglas proxbass ul 843, facut custom la andronic
s a retezat in drill cu un strap, inaintea celui de al treilea inel,
parca fusese retezat cu laserul
so, keep floating for pleasure

ziuamarinei

Da Sorine, am ajuns si eu la aceeasi concluzie din punct de vedere a valorii pecuniare nu merita sa-l trimit la un rodbuilding sa-l repare. Problema s-a rezolvat cu ajutorul unui bun prieten care avea unul in rastel nepescuit de multi ani si mi la facut cadou. Oricum daca nu-l gaseam trebuia sa schimb si celelalte bete avand in vedere ca nu se mai fabrica si nici stoc nu mai erau, nici macar  la importator pe care-l cunosc destul de bine.
Am dat in ultimii doi ani cu diverse joarde custom, ca sa te citez, atat de spin cat si de cast dar incerc sa ma conving ca inca nu e cazul sa investesc in asa ceva. Am inceput sa ma uit peste ocean si am observat pragul psihologic al pescarilor in jurul a sutei de dolari sau euro in cazul nostru de pe continent. Cu ocazia asta am observat multe bete bune care initial in cataloage si la inceputul comercializarii apar pe la 200 , 300 Euro sau mai mult si sunt foarte repede reduse considerabil la pret. Aceeasi politica de preturi am observat-o la aproape toata gama de mulinete de la Shimano. Asa ca cu putina rabdare si cateva cautari pe internet am reusit anul asta sa bag in garaj vreo doua Colmicuri din gama Herackles si ceva Daiwa toate combinate cu mulinete Shimano. Deocamdata ma declar multumit.
Sunt constient ca tot la custom o sa ajung  :) si in perioada de ape tulburi anul asta am reusit sa-mi construiesc in garaj un jug pentru lansete total functional, imi torn propriile jiguri, fire luate la role de 1500 yarzi, jiguri neturnate comandate la mia de buc :) :) :) :) , Ma saturasem sa matisez inele pe genunchi si sa rotesc manual un bat sa nu se scurga rasina de pe matisaje.
Oricum eu sunt constient ca foarte curand va fi cazul sa-mi construiesc de la zero prima joarda de cast sau spin.
Cat despre somn acum acum incepe sezonul, sa aiba apa macar un patru, sase grade si ies la atac.

Sosoktm

opa, deci nu sunt singurul care a gasit in gama herakles (aia ce inca mai era facuta pe blabk uri toray) niste calitati super. Are si subsemnatul 3 exemplare(cu diverse modificari facute fata de serie), posibil sa apara si al 4 lea, chiar daca trebuie sa il aduc pe calea cea dreapta (adica sa il fac de spin, desi s-a nascut pe invers :))) ). Stiu, la bile mai mari e misto pe cast ;)
Exista multe bete bune si de serie, dar nu in zona 100-250 usd. In plaja asta n-am vazut NIMIC la care sa nu fie ceva, un detaliu, o chichita, cam de porc. Jiguri imi torn si eu deja de ceva timp, dar inca nu iau ace la mie, nu apuc sa pescui nici pe departe cat mi-as dori. Probabil si firele ma tin mai mult, desi la fire chiar nu fac rabat. Nu ca ast face la carligele de jig, desi acolo e mai lunga povestea.
Ferice de cei care au apa aproape!
Nu am nici un dubiu ca vei ajunge la custom iar cand vei pescui cu joarda pe care ai "nascut-o" tu....esti halit :)
Raport bun calitate pret si inca in zona suportabilului am gasit pe la Phenix, am 3 joarde pe blankuri de la ei si vine acusica number 4, ca s-o duce pana la urma scarba asta de gheata....