frumusetea albastra

Creat de radu andritoiu, Aprilie 03, 2016, 09:23:27 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

radu andritoiu

eu am un gps forestier, o harta, iar in ultimul timp nicici macar harta
cu cat colinzi delta, cu atata devine mai mica
sper sa nu ma prostesc vreodata sa dau banii pe o porcarie de gps
vali avea un tel
so, keep floating for pleasure

radu andritoiu

toni tl

Daca motoarele outboard sunt la fel de fiabile ca cele imboard merita. Am avut pe un remorcher un Yanmar TDI de 755 cp.Intr-un an a functionat 2600 ore fara nici o problema. L-am montat de nou iar reprezentantul fabricantului ne-a dat garantie un an de zile fara limite de ore si fara sa facem schimburile de ulei si filtre. Binenteles ca rodajul si schimburile de ulei s-au facut dupa cartea tehnica. Motorul merge si acum foarte bine. Nota mea pentru motor 10 cu plus.

cristizz

Foarte apetisant un diesel outboard mai mic. Yanmar a mai fabricat in trecut outboarduri diesel (D18 D27 D36 D40), dar au oprit productia cu mult timp in urma. Se mai gasesc sh sau refurbished.

In ceea ce priveste pretul unui motor DTORQUE 111 TURBO DIESEL ... ma astept sa fie foarte ridicat.

Pentru cei cu nevoi mai mari exista si Oxe, outboard de 200CP
http://www.oxe-diesel.com/performance/

Intersect

Citat din: cristizz din Decembrie 04, 2017, 06:26:35 PM
Foarte apetisant un diesel outboard mai mic. Yanmar a mai fabricat in trecut outboarduri diesel (D18 D27 D36 D40), dar au oprit productia cu mult timp in urma. Se mai gasesc sh sau refurbished.

In ceea ce priveste pretul unui motor DTORQUE 111 TURBO DIESEL ... ma astept sa fie foarte ridicat.

Pentru cei cu nevoi mai mari exista si Oxe, outboard de 200CP
http://www.oxe-diesel.com/performance/

Yanmar 36 hp am gasit in Australia in jur de 7500 usd. DTORQUE 111 TURBO DIESEL  ajunge la 29000 de euro daca nu ma insel. Beneficiul este ca sunt mult mai durabile in comparatie cu un motor pe benzina si mult mai compacte. Fac fata unei exploatari intense.
Born to fish,forced to work!!!

bradutzu

dar de 29000 euro cumperi vreo 5 buc de putere similara sau unul si pui benzina de te plictisesti!
probabil ca va ajunge si aceasta tehnologie in zona consumer la un moment dat!
Sa auzim numai de bine!

bradutzu

daca m-as duce sa fac o incursiune pe Amazon (de dragul exemplului imi dau cu parerea ca nu stiu cum e pe acolo) si nu am benzinarii si fiecare litru de benzina ma costa sa il car niste sute de euro pote fi explicabila diferenta de pret dar altfel....
Sa auzim numai de bine!

Intersect

Citat din: bradutzu din Decembrie 05, 2017, 09:31:25 AM
dar de 29000 euro cumperi vreo 5 buc de putere similara sau unul si pui benzina de te plictisesti!
probabil ca va ajunge si aceasta tehnologie in zona consumer la un moment dat!

Ideea este ca sunt motoare foarte robuste si au acelasi combustibil ca si nava mama. Nici nu te gandesti ce siluite au fost si sunt motoarele diesel yanmar care sunt folosite pe Bremen. Pretul se justifica cumva pentru companii sau yacht-uri unde sunt folosite intens.
Born to fish,forced to work!!!

bradutzu

de acord cu tine!
Au aplicatiile lor. Eu pentru moment mi-am lasat imaginatia sa zboare si sa ma gandesc ce ar insemna un astfel de motor pentru un utilizator "ocazional" cu suntem noi si reducerea de consum este binevenita!
Cu siguranta ca daca fiabilitatea se dovedeste in timp tehnologia va deveni accesibila si pentru noi la un moment dat pe masura ce va evolua!
Sa auzim numai de bine!

radu andritoiu

radu andritoiu

radu andritoiu

radu andritoiu

radu andritoiu