Chemari si raspunsuri pe capcompas

Creat de DoiNomazi, Iunie 29, 2016, 08:39:50 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

DoiNomazi

Seasick & Grumpy va invita sa vizionati https://vimeo.com/showcase/2161320

DoiNomazi

Proaspat iesit de la cuptor... Dupa aproape 3 luni pe masa de montaj si 52 de ore de compresare, e gata... :)

https://vimeo.com/402927641

While plans for a vacation can and will often change in the field, due to weather, or just the unexpected, there are some rare vacations when every detail flows according to the plan. Well, almost every detail...

On January 1, 2020, we embarked on a canoe trip to the Everglades National Park to retrace our first paddling journey in 2009. Ten years after that first journey, while some things seem the same, we were definitely not quite the same.

Thank you for taking the time to come along and enjoy our 103 minute long video diary. We tried to make room for each of you in our canoe... :)

Please, don't forget to click on the "HD" letters and choose the 1080p for the best viewing quality.

Florio

Ooo, frumoasă și deosebită introducere !
În plus de asta l-am văzut pe Grumpy zâmbind :)

DoiNomazi

Citat din: Florio din Aprilie 01, 2020, 07:53:12 PM
Ooo, frumoasă și deosebită introducere !
În plus de asta l-am văzut pe Grumpy zâmbind :)

Pai, daca asa prevedea scenariul?... arghhh... :)

bogdanbuciu

Vazut, placut.
Cea mai mare fericire a fost cand am vazut ca v-ati descaltat, m-a relaxat total.
There is only one way to boating (kayak, canoe, sailboats) and that is barefoot. Poti sa ma citezi  :D
De ce oamenii îşi pierd timpul cu lucruri care nu le folosesc după moarte?

DoiNomazi

Citat din: bogdanbuciu din Aprilie 02, 2020, 01:22:33 AM
Vazut, placut.
Cea mai mare fericire a fost cand am vazut ca v-ati descaltat, m-a relaxat total.
There is only one way to boating (kayak, canoe, sailboats) and that is barefoot. Poti sa ma citezi  :D

Mulțumim pentru vizionare, Bogdane.

Mă bucur că ai reușit să-l descarci pentru că Florio a semnalat întreruperi la vizionare. S-a filmat prost si la montaj am încercat să "conserv" căt mai mult din calitatea materialului filmat. Ca rezultat direct, fișierul încărcat online are un "data rate" ușor ridicat și in perioada asta cand toată lumea stă buluc pe rețele să lucreze pe computere de acasă e mare traficul și mai sughite.

Probabil că cea mai eficientă opțiune pentru vizionare este descărcarea prealabilă a fișierului. Oricum, mulțumim pentru timpul acordat si mă bucur că ți-a plăcut. L-ai văzut singur, sau împreună cu Alina?

În privința descălțatului, sunt de acord că e mai confortabil și "simți" barca mai bine desculț, dar nu ne-am putut permite sa ne descălțăm decât pe plăji sau pe acele platforme de lemn, pentru că fundul apei este foarte neprietenos tălpilor și la o adică, dacă trebuie să părăsești barca rapid, îți poți răni serios picioarele.

Ghetele noastre militare au dus-o greu la tura asta si ale Mihaelei au sfarsit la tomberonul de gunoi la iesire.

LE: Deci, nu pretinzi plăți reziduale dacă te citez... :) Că mi-ai dat dezlegare la copyright... :)

bogdanbuciu

Adevarat cu intreruperile. Nu l-am descarcat, am vizitat adresa filmului pe vimeo de pe internetul televizorului. S-a intrerupt de vreo 4-5 ori dupa ce am trecut de jumate. Dar cand se intrerupea puneam si eu pause, mergeam sa iau o bere sau niste fuet si la revenire incepea ok pentru  inca 5-8 minute.

Integral l-am vazut singur, fetele mici inceputul si apoi le-am trimis la culcare, Alina l-a vazut intermitent.

E misto canoea ca vezi mai de sus, dar sa schimbi partea de vaslit pentru mine e de neconceput pentru ca cu stanga nu pot sa fac nimic. Cred ca si tu si M ati fi avut mai mult confort cu 2 padele extra lungi decat cu pagai.

Mi-a placut si sper ca de acum sa mergeti cu motorul totusi.  :P
De ce oamenii îşi pierd timpul cu lucruri care nu le folosesc după moarte?

DoiNomazi

Citat din: bogdanbuciu din Aprilie 02, 2020, 02:00:48 PM
Adevarat cu intreruperile. Nu l-am descarcat, am vizitat adresa filmului pe vimeo de pe internetul televizorului. S-a intrerupt de vreo 4-5 ori dupa ce am trecut de jumate. Dar cand se intrerupea puneam si eu pause, mergeam sa iau o bere sau niste fuet si la revenire incepea ok pentru  inca 5-8 minute.

Integral l-am vazut singur, fetele mici inceputul si apoi le-am trimis la culcare, Alina l-a vazut intermitent.

E misto canoea ca vezi mai de sus, dar sa schimbi partea de vaslit pentru mine e de neconceput pentru ca cu stanga nu pot sa fac nimic. Cred ca si tu si M ati fi avut mai mult confort cu 2 padele extra lungi decat cu pagai.

Mi-a placut si sper ca de acum sa mergeti cu motorul totusi.  :P

In privinta motorului e nevoie de o barca potrivita pentru echipamentul de campat, provizii, apa si combustibil. Mai nou, cei de acolo au hotarat ca de anul asta nu mai ntra nimeni cu nici un fel de motor daca nu ia cursul si da examenul la materie pentru protectia animalelor si ecosistemului. Daca te bagi cu motor trebuie sa stii in ce intri, daca continui sa intri la padela/pagaie poti sa ramai mai ignorant... :) Mi se pare firesc sa mute o parte din responsabilitati pe elicea alora ce insista sa intre cu motor in rezervatie...

Nu stiu cum ar fi fost cu padele, dar la pagaie poti trage la greu cand iti tzataie pupa. Si alea erau tari si grele... :) Pot fi folosite si ca parghii pe uscat la o adica.

E greu de vaslit (imposibil?) o canoe pe aceeasi parte tot timpul, mai ales pe vant si cu curenti de 5 noduri. Dupa cum stii nu are chila si nu-si mentine cursul, danseaza tribord/babord incontinuu. Nici macar incarcatura nu-i asigura suficienta inertie pentru a-si mentine directia. In cazul nostru trebuia ajustata la fiecare a patra a cincea pagaie si uneori la fiecare a treia pagaie... :)

Am realizat in timp ce lucram la film ca si eu si M. am incalacat regula de baza si am pus PFD-urile de-o parte de cateva ori... Nu e bine... PFD-urile trebuie purtate permanent! Am lasat confortul termic sa ne dicteze deciziile. Poate ca am imbatranit suficient de mult sa apreciem confortul mai mult decat orice altceva. Vrem motor, vrem o masina mare, vrem la bar si in paturi moi... :) S-a mai tocit "spiritul de transee" cand cantam in ploaie si ne culcam intr-un cort murati de ploaie?... :) Nu stiu... cert este ca trecerea anilor se face simtita, mai ales dupa ce am trecut de 55...

Inca ma mai mananca talpile de o iesire dincolo de orizont... :)

bogdanminitehnicus

Salut, foarte fain filmuletul, acum incerc sa ma uit la el dar are intreruperi, cum il pot downloada?

DoiNomazi

bogdanminitehnicus

am terminat de vizionat montajul, totul e la superlativ, bravos, cu adevarat am avut ce vedea, mai ales ma ardea curiozitatea sa vad cum arata locurile alea prin America, mai mult ca sigur nu cred sa ajung vreodata peste ocean:)
....aaaa si mi-ai dat idei noi despre cum ar trebui sa arate un montaj adevarat, sper ca in toamna sa prezint si eu un montaj cu o plimbare solara de pe Dunare, dunarea de la noi, pana atunci toate cele bune

DoiNomazi

Citat din: bogdanminitehnicus din Aprilie 03, 2020, 10:14:20 PM
am terminat de vizionat montajul, totul e la superlativ, bravos, cu adevarat am avut ce vedea, mai ales ma ardea curiozitatea sa vad cum arata locurile alea prin America, mai mult ca sigur nu cred sa ajung vreodata peste ocean:)
....aaaa si mi-ai dat idei noi despre cum ar trebui sa arate un montaj adevarat, sper ca in toamna sa prezint si eu un montaj cu o plimbare solara de pe Dunare, dunarea de la noi, pana atunci toate cele bune

Multumesc pentru timpul acordat si succes cu montajul la film. Asteptam sa-l vedem.

Florio

Foaaarte faine filmările de pe "remorcuță", cu perspectivele acelea aleatorii, la cheremul valurilor și ale parâmei de tractare ! :)
M-am uitat la asieta canoei prin profilul valurilor primei zile, și deși cunosc posibilitățile, adaptabilitatea, am avut un ușor sentiment de nesiguranță. Nu neapărat pentru acele valuri, ci pentru ușurința cu care se puteau ridica, la un vânt o idee mai nervos.
În aceleași condiții eu trec cu caiacul fluierând a veselie fără griji  :D ( de exemplu acum două luni, în vânt de 25 nd:   https://youtu.be/YSzD_8VNlSw  )

Dar canoea are și avantajele ei de volum, pe care le-am înțeles de când făceați planuri.

Am reușit să descarc filmul, ca să-l vizionez pe îndelete :)

Florio

Vizionând pe de-a întregul, mi-au plăcut în special flash-urile călătoriei anterioare, pete gri între peisajele colorate (și de superbă rezoluție) de acum, și dinamica voastră actuală, parcă mai veselă decât oricând :) .
Rețin ceva cu Bay Chickee și chicoteli molipsitoare despre blistere dureroase sau moțăieli amuzante din trecut :D

Petele gri vin la pachet cu plusul unui cuplu ceva mai tinerel. Nu știu cum, dar ne seduce să ne vedem bucăți din anii cu prefix mai mic. O fi nostalgie :)

DoiNomazi

Citat din: Florio din Aprilie 03, 2020, 11:00:46 PM
Foaaarte faine filmările de pe "remorcuță", cu perspectivele acelea aleatorii, la cheremul valurilor și ale parâmei de tractare ! :)
M-am uitat la asieta canoei prin profilul valurilor primei zile, și deși cunosc posibilitățile, adaptabilitatea, am avut un ușor sentiment de nesiguranță. Nu neapărat pentru acele valuri, ci pentru ușurința cu care se puteau ridica, la un vânt o idee mai nervos.
În aceleași condiții eu trec cu caiacul fluierând a veselie fără griji  :D ( de exemplu acum două luni, în vânt de 25 nd:   https://youtu.be/YSzD_8VNlSw  )

Dar canoea are și avantajele ei de volum, pe care le-am înțeles de când făceați planuri.

Am reușit să descarc filmul, ca să-l vizionez pe îndelete :)

Da, in 2013 am facut traseul (Everglades City - Flamingo) pe exterior in U-Boat si a fost OK cu valuri cu tot. Un kayak inchis nu este afectat de valurile care-i incaleca puntile. Ne-am convins de asta in iesirile anterioare cu kayak-u prin diverse locuril. Dar, desi nu-i facuta pentru ocean, o canoe, chiar asa, fara chila si la cheremul vantului si al valurilor, are ofera bucurille ei.. :)

Daca ar fi fost a noastra i-as fi cumparat un spray skirt, dar asa am mai avut de pompat apa... :)

Deci, pana la urma ai reusit sa-l vezi...

LE: Dincolo de problemele suplimentare create de remorcutza, filmarile nu au fost grozave pentru ca s-a balansat incontinuu. A trebuit s-o tin din scurt si asta a facut filmarea foarte naravasa. A functionat mai binecand remorca a fost lunga dar pe valuri si canale nu s-a putut merge cu remorca lunga. Sistemul de protectie al camerei a factu efect de sera si dincolo de aburire, de cateva ori s-a incins camera atat de tare ca s-a oprit singura. Una peste alta, nu aveam timp sa ma joc si cu camera de pe remorcuta atat cat mi-as fi dorit si am renuntat inainte pe la jumate... :)