Operatiunea "Floating Duck - 2022"
Dupa luni de vara complicate de un sir interminabil de probleme de rezolvat, in ciuda preturilor la carburanti alunecate la vale, am hotarat sa strangem din dinti si din fese si am pus piciorul in pragul confortabil al unui "Berbec". Berbecul este o masina care imi place. are transmisie 4x4 dar nu o conisder "masina de teren", ci doar o masina capabila sa transporte bagajele "de vacanta" cu un confort sporit pentru pasageri, excelenta pentru cursele lungi fara oprire. Suspensie "de barca", acceleratie de autoturism, climatizare pe zone de cabina, odata instalat in postul de pilotaj iti vine greu sa renunti la kilometrii de sosea...

Partea una, caci are si o parte mai putzin "buna". Motor de 5.7 L si un consum sporit cand trece de 70 de mph... dar astea s-au mai discutat anterior. Cert este ca dupa o alta confuzie la centrul de inchirieri, unde am primit initial un Ford F-150, pana la urma s-au induplecat sa-mi gaseasca "Berbecul" preferat,..

Si noi le-am rasplatit efortul punand pe ea 3,510 mile terestre (5,649 Km)
EPISODUL 1
Drumul de la New York la Key West. nNe-am strecurat greoi prin traficul din Manhattan pe la ora pranzului si ne-am asternut la drum intentionand, exceptand alimentarile, sa ne oprim direct la Key West dupa vreo 1,450 mile terestre. Un drum batut de multe ori cu care eram familiarizati.
Motorul HEMI 5.7 L insetat ca de obicei dar cu o acceleratie potrivita oricaror conditii de trafic. Norocul nostru ca merge si cu benzina inferioara cu cifra octanica 87 fara sa faca "mofturi de auto-aprindere"...

chiar daca ocupa "doua locuri" cand e parcata pentru alimentare.

Pentru ilustrarea proportiilor, maica-mea are 1.54 m si pare "minuscula" in masina, sau fata in fata cu "Berbecul"...

A fost un drum "de rutina" presarat cu cateva emotii, dar nimic iesit din comun. ca de obicei am luat cu mine o "rezerva strategica" de 40 de litri de benzina de care nu m-am atins pana la destinatie. Am alimentat de vreo 4 ori in locurile stiute si desi am intarziat cu un ocol prin partea centrala a Floridei, am ajuns in Key West odata cu caderea noptii a doua zi.

Buna dimineata, Key West....

Va urma episodul 2.