Boala de batranete...! 
Sa ai lucrul tau!
Sa stapaniti sanatosi si sa va bucurati de fiecare clipa petrecuta acolo!
Multumim frumos! Incercam, dar cum am mai precizat fiecare vizita acolo incepe si se termina cu munca pe branci, caci asa e omul, tampit, si are impresia ca trebuie sa modifice totul dupa placul lui, in loc sa se bucure de ce a gasit. Vecinii apropiati au inceput sa se alarmeze caci de cate ori suntem acolo ne vad zilnic de la 7 dimineata pana pe la 10 seara muncind fara intrerupere. Caram scari de colo, colo, derulam cabluri electrice, aducem saci de pietris, dale de piatra, sunt aproape in permanenta cu o bormasina electrica in mana, gaurim, instalam, montam, ciocanim, insurubam, sudam, aducem materiale si cutii, evacuam ambalaje, taiem cracile palmierilor de fiecare data cand ne ducem, tencuim, izolam, vopsim, ridicam garduri, plantam dale de piatra, vin camioane cu mobila, alea, alea, incat bietii vecini par putzin exasperati.
Imi pare rau pentru ei, mi-am cerut scuze de cateva ori si am promis ca intotdeauna vom opri lucrul si zgomotul la 10 seara, exceptand cateva situatii cand a trebuit sa incetam lucrul la 11 seara! Am invatat despre un obicei al locului cu care nu rezonez prea bine. Vecinii sunt atenti la ce faci si daca incalci catusi de putzin regulamentele municipale te reclama la primarie. Hmm. Luna de miere pare pe sfarsite.
Nu avem voie sa parcam un peridoc, cu sau fara barca, in fatza casei. Nu avem voie sa tzinem un camper in fatza casei mai mult de cateva zile. Iarba trebuie tunsa la un anumit nivel in mod regulat. Vine o masina a primariei regulat sa inspecteze si sa taie chitante de contraventie. Poftim libertate. Nu avem voie sa avem apa stagnanta oriunde pe proprietate pentru ca faciliteaza aparitia tzantzarilor. Primaria trimite masini dupa un anumit orar sa trateze zona impotriva tzantzarilor. Nu avem voie sa adaugam nici un element care ar provoca alterari estetice casei fara a obtine un permis de la primarie. Nici casa n-o pot vopsi cum vreau fara aprobare prealabila pentru ca estetica cartierului trebuie mentinuta. Hmm. Nu trebuie depozitate materiale, obiecte, unelte si utilaje la vedere in curte. Gazonul din fatza casei trebuie mentinut verde fara pete galbene de uscaciune. Nu avem voie sa facem zgomot excesiv dupa ora 22:00. Nu avem voie sa folosim instalatia de irigare decat in zilele prevazute de primarie, de preferat seara si nu in exces. Eh, futu-i, ca doar am contoar instalat de primarie si platesc fiecare litru de apa utilizat.
Gardul trebuie sa aiba pana la o anumita inaltzime, portzile trebuie sa se deschida spre interior, tomberoanele de gunoi trebuie mascate de paravane, masina nu trebuie parcate pe iarba, sau in strada pe partea carosabila, si tot asa, detalii pe care le invatam pe parcurs.
Da, inteleg ca vor sa mentzina cartierul curat, ingrijit, frumos, dar sunt si momente sau detalii din categoria what the fuck.
Asta e. Inca ne place si incercam sa ne bucuram. Ne simtim bine acolo. Cartierul, predominant locuit initial de politisti si militari pensionati are o oarecare ambianta de cazarma, ordine si rigoare, dar asta nu este neaparat ceva rau si ne prieste atmosfera. La nevoie sar toti ca unul si fiecare supravegeaza sectorul lui. Sper ca nu in capul meu.
LE: in ciuda eforturilor mele initiale de a zambi tuturor, cred ca vecinii ma considera deja un vecin uracios. Deh, Grumpy. Am intrebat un grup de copii de pe strada,care tipau si se alergau pe gazonul din fata casei noastre daca ei au invatat acasa sau la scoala ce inseamna private property - no trespassing. Se uitau neincrezatori. Le-am spus ca voi instala un semn si un lantz dincolo de care nu vor mai trece. Si daca trec voi veni la usa lor sa discut cu parintii. Si asa s-a facut liniste in dreptul casei noastre. Vecinii au tzinut totusi sa-mi mentioneze ca nu mai are nimeni lantz asemanator in tot orasul. I-am intrebat daca este impotriva regulamentului de la primarie. Au raspuns ca nu. Atunci lantzul va sta de acum incolo unde l-am pus. Uneori e util sa-ti faci simtzita prezenta cu tot cu tabieturi. Si le am si eu pe ale mele. Vecinii par sa inteleaga asta. Atat timp cat nu le dau motiv sa ma parasca la primarie ca am incalcat vreun regulament trebuie sa-i invat ca respectand ordonantele locale si bunul simt vor fi foarte multe lucruri pe care le voi face in felul meu, indiferent daca exista sau nu un precedent local. Asta e..