Salutari,
Si bine v-am gasit !
desi am tot rasfoit forumul in ultima vreme, am vazut multe topicuri similare, tot nu am reusit sa-mi fac o idee. Ma puteti ajuta sa-mi aleg o barca?
Am tot cautat informatii, primite ba de pe forum, sau de la prieteni, tot asa incep usor sa invat despre ambarcatiuni.
la subiect: sunt in cautarea barcii ideale (4.5 - 5m) sa consume putin / sa intre in glisaj si cu 3 persoane la motorizare maxima de 20cp / sa nu fie foarte grea / sa nu fie scumpa / sa aiba bordurile inalte / sa aiba podina confortabila pentru o zi in picioare la pescuit / sa fie rapida / sa nu se ridice foarte mult de prova, astfel incat sa am vizibilitate cand merg cu ea (fara consola - comenzi la maner) / sa imi permita ocazional sa merg in 4 oameni cu ea, si sa fie suficient de sigura sa ma ajute cand ies pe mare in cele 2-3 partide planificate anual.
pana acum am mers cu laguna, dar nu stiu de ce, nu-mi place, mi se pare joasa
am mai incercat o lotca, dar nici aia nu m-a dat pe spate, mai ales ca daca nu ai echilibru bun faci baie, si o black sea fishing (510) pe care am testat-o cu 15cp 3 zile in delta, foarte faina barca, insa sigur are nevoie de mai mult (gen 30 cp)...si cum legislatia permite maxim 20 cp fara mari batai de cap, prefer sa raman in 20 cp.
m-am mai uitat si la aluminiu, am mai vazut niste starcraft / motorcraft, .. am vazut pe net ce jucarii faine face si dflorin aici pe forum, la linder nu pot decat sa visez (3000eur +)
am inteles ca black sea ar fi gresit proiectate si nu sunt recomandate activitatilor mele (in special pescuit in delta si pe dunare) si ca romcraft 460 ar fi o alegere inspirata. nu le cunosc, nici pe astea, nici lotusurile, doar ma uit la greutate. daca sare de 120-130 kg... deja am o problema (lipsa putere)...
dati-mi va rog un sfat. voi cum alegeti barca?