Podina Barca

Creat de radu_t, Octombrie 18, 2016, 05:19:36 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

radu_t

Eu ma gandeam la teren sintetic sau imitatie deaia de iarba...trece apa usor prin ea...totusi cred ca va retine apa si murdarie cam multa...tatal meu pescuieste la crap/somn...cand pescuieste la crap...pfff...face strat de juma' de cm in barca...ttx si nada...eu sunt doar cu spinning-ul...sa ma lase vremea sa ma apuc de treaba doar...apoi decid...

teo pes

Am tot testat pana am ajuns la moketa ,
- podina goala cu nisip ... :(urat mizeria ramane nu poti curate decat cu jet de apa !,
- linoleum striat ..frigea la picioare mama mama !! ,
- iarba sintetica ..minunata 1-2 partide ,dupa care am inegrit barca ..a inceput sa se intinda ...deformeze... rareasca si sa se adune pe sub scaune si picioare  >:(...,
-de 3 sau 4 ani am pus moketa sintetica  cu baza sintetica , tunsa scurt ..excellent!!! se poate spune ca se ,,lipeste"de podina (care este lisa)ia forma fundului in  bot, poti completa pe bordaje si alte acareturi prin lipire , nu s-a deteliorat nu s-a imputit daca a fost uda , se spala in apa si cu jet , exista totusi problema ca pestele trebuie primit pe saltea altfel se impute ,daca nu gasesti o culoare deschisa (la magazinele de profil nautic) primul an frige putin la picioare deca esti descult si ea uscata !
Viata i grea !!  Dar trece !!

Alex1958

Am gasit niste machete pe un site de profil.
De care zici ca ai?
1.
http://www.yacht-tng.com/mochete/165-carpeta-ecology-2003.html
2.
http://www.yacht-tng.com/mochete/168-mocheta-ecology-20032.html
3.
http://www.yacht-tng.com/mochete/177-mocheta-confort.html
4.
http://www.yacht-tng.com/mochete/249-mocheta-nautica-simpla.html
5.
http://www.yacht-tng.com/mochete/271-mocheta-nautica-cu-dungi.html
Vreau sa-mi schimb si eu covoarele de pe podea la cabinata. Le-am avut dintr-o mocheta sintetica cu support de cauciuc dar de la soare s-a lipit baza pe podeaua vopsita.


teo pes

Toate sunt bune !! dar depinde ce si faci cu barca .. daca intri cu nisip fcvent in ea alegi ceva daca pui pestele jos alegi ceva, daca e numai de plaja si plimbare altceva..... ;)eu am luat mocheta normala dar pe baza de sintetic toata
Viata i grea !!  Dar trece !!

Alex1958

Barca cabinata destinata pescuitului stationar fara parasirea locului faptei!
Deci:
Nisip - nu!
Peste pus jos -Doamne ajuta sa fie cat mai des!
Plaja si plimbare doar foarte rar.
Toate alea sunt sintetice, nici nu cred ca se mai fac machete cu ceva material natural in ele!

teo pes

Atunci iei ceva cu fir mic si mai ieftina ... o sa ramai surprins daca te duci la magazinele dedicate ... pe strat de pasla ... pe strat vegetal ...pe strat combinat !!
Si nu zice ..intra zeama de pe un somn ..de mirosi a lipovean o saptamana !!, bine ca si fara moketa tot intra prin toate pliurile barcii!
Viata i grea !!  Dar trece !!

Sosoktm

eu intentionez sa fac pentru spinning o amenajare tip bassboat, structura pe lemn sau profil de aluminiu (sau combinatie, inca nu m-amn decis), peste care sa pun podina de okoume iar strat final vinil marin ca in primul link de la colegul alex. intentionez sa "fibrez" placajul pentru o rezistenta buna in timp, probabil voi folosi metoda descrisa de Vali (sa traiesti!). Pentru utilizare mai putin grijulie, unde mai ajung in barca diverse (noroi, frunze, mucus de peste, etc) , cred ca vinilul este cel mai usor de intretinut. Clar, mocheta e mai placuta, insa nu pe barca open folosita pe tot parcursul anului.
Revin cu detalii dupa ce finalizez amenajarea

Alex1958

Cred ca e important si ce se intampla cu barca cand n-o folosim.
Dupa fiecare partida eu scutur mochetele si le perii cu peria de scanduri. Dupa care barca se acopera cu prelata de stationare si teoretic in ea nu mai ploua si nici nu intra praf.
Ce faci tu cu bass boat-ul tau cand n-o folosesti?

Sosoktm

nu imi propun sa o fac luna dupa fiecare iesire, tocmai asta e scopul pentru care vreau sa fac o amenajare cat mai prietenoasa dpdv al intretinerii. Vinilul ar trebui sa se poata sterge elegant cu un burete ud. In rest, barca va sta pe peridoc, acoperita cu o prelata.
N-am chef sa stau sa spal mocheta cu jet si sa o aspir, daca in directia aia bati. Pe barca mai mica(tot de aluminiu) , "amenajarea" consta in 2 covoare de cauciuc  de 2-3 mm grosime pe zonele in care ajung bocancii. Periodic, sau cand e nevoie, le scot din barca, un jet sa dau jos grosul, o spuma activa ca la spalatoriile auto, inca un jet de final si aia e. Spartan, aspect destul de lipsit de eleganta, dar axat pe functionalitate. Nu vreau sa las "capitonajul" amovibil pt intretinere, prefer , daca va fi cazul, sa il inlocuiesc la un moment dat.

aditm

   Da, faza cu nisipul e foarte buna, am incescat si sa jmirglui cu flex-ul pe ea, nu se ia, daaaaarr  :o dupa ce am facut cateva ture prin barca  cu noroi  :-[, azi cand am curatat-o, am avut ce freca cu peria de radacina :-\, totusi cred ca e practica pentru barci pe care e trafic mai intens sau pentru cele ce au platforme un spate.
  Pe  cealalta barca a mea am dat pe jos cu teroson auto, cred ca totusi este cea mai buna varianta mai ales daca are si un strat de vopsea deasupra, se spala usor chiar nevopsit, daca cumva se duce sau se uzeaza se poate da usor alt strat, e ieftin si terosonul si e de mai multe culori si pistolul, cu 100-120 lei ai rezolvat o barca de 5-6m

radu_t

Cred ca o sa pun nisip...vopsea dedicata ambarcatiunilor...oricum eu spal barca cu,compresorul...nu stiu ce sa fac...daca sa ma apuc sau nu de fibrat...totusi este cam rece...si daca fac cald in atelier...odata ce am inchis caldura iara se raceste...

Vali

Am vazut ca urmeaza cateva zile calde. Asa ca profita de ele si lamineaza-ti placajul cu epoxy si tesatura, fiindca nu se stie cand mai prinzi zile din-astea calde. Pana la solutia anti-alunecare mai este, asa ca rezolva ce e de rezolvat acum (laminarea fibrei). Spor ;).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

radu_t

Azi am reusit sa dau placajul pe o parte cu rasina.,.am observat ca in unele zone rasina a fost absorbita mai bine si repede...in acele zone am insistat cu mai multa rasina...dupa intarire necesita inca un strat de epoxi sau merge sa pun fibra

Vali

Puteai sa pui direct fibra si sa dai imediat cu rasina peste ea. Si cum ai facut e bine, dar vei consuma mai multa rasina. Avantajul in schimb e ca placajul va fi mai bine protejat.
Nu uita insa sa lasi rasina sa se intareasca, dupa care sa dai o slefuiala de matuire, si abia apoi sa laminezi fibra.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

radu_t

O las 24 ore...poate o sa le duc in casa...nu miroase asa tare...ma va certa sotia un pic dar asta este...nu ma grabesc ca nu vreau sa fac lucrarea tot la 2 ani...