Peridocuri si reguli

Creat de Dbr, Octombrie 27, 2016, 07:49:39 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

cristizz

Citat din: calin1967 din Noiembrie 08, 2016, 10:28:33 AM
Am cautat pe net articolul, cu gandul sa ii dau un print sa-l am la mine... se pare ca au corectat scaparea si au scos din el remorcile. - aici doua link-uri  ...

Corect. Bine-venita observatia!
Zilele trecute discutam cu Florio despre schimbarile si inconsecventele legislative de la noi ... te ia cu capu', nu te poti baza pe nimic.
Si uite asa justificam CEPECA.

ghrt

Modificarea constând în păstrarea exceptării numai pentru vehicule cu tracţiune animală a intervenit prin OUG 69/26.07.2007 (da, 2007).
În mod gratuit, o anumită prevedere legală se poate verifica accesând fişa actului publicată de Consiliul Legislativ pe site-ul Camerei Deputaţilor. Evidenţa este cea oficială.

Site-urile cu Google ascund surprize urâte rău de tot. În epoca hârtiei, când eram student, m-am ars cu Codul civil versiunea cea mai ieftină de pe piaţă :)

Dbr

Salutare Oameni buni,
Cred ca am reusit sa iau una mare! Spun ,,cred'' pentru ca deocamdata a vorbit un olandez de-al meu pentru ea sa o ridic saptamana viitoare.
Sper sa nu ma astepte cine stie ce probleme acolo legate de sasiu, frane ,anvelope etc ca altfel trebuie sa o iau pachet peste astalalta si atunci sa ma vad cum pun 10 x 2,45 peste 8,5 x 2,1.
Intr-adevar arata cam jalnic dar nu arata mai rau decat cealalta cand am luat-o si din aceasta cauza am avut si ceva lupte in casa ;):
- Iar o sa urci la 12 noaptea in casa murdar ca un pamatuf!
- Da dar cu manutzele astea doua o sa fac remorca noua! :)
Sa ne vedem cu bine...
Stima tuturor.

Dbr

Salutare,
Dupa cum stiti, m-am intors din ultima incursiune in NL pe anul asta, urmand sa revin in tara lalelelor in Ianuarie. Momentan nu s-a ,,lipit''nici o barca de mine, dar am una de adus in luna Ianuarie, acum fiind deocamdata in tratative cu proprietarul olandez.
Referitor la remorca aratata mai sus, am fost si am vazut-o dar nu am ridicat-o deocamdata pentru ca este de munca la ea acolo si dureaza ceva. Trebuiesc schimbate multe elemente ce tin de rulare si siguranta( macar pana in RO): toate anvelopele, saboti frana, cabluri,etc. In rest, sasiu, trenul mobil fata, electrica sunt ok.
Dar practic altceva vroiam sa semnalez, ca sa fiu on toppic. In ultima vreme se mai potolise trendul cu controalele de tot felul dar acum, poate ca era si perioada premergatoare sarbatorilor de iarna, au inceput iar. De 3 ori am fost oprit in D, iar pe Ungaria, Austria si Germania au schimbat controalele de greutate de la <3,5 Tone cu <2,8 Tone. Eu nu ma incadram acolo deoarece MTMA auto al meu este de 2,7 To ;) Dar ce am observat la celelalte controale a fost ca s-au uitat atenti la masele auto + remorca, sa fie compatibile, ma refer la masa maxima tractabila si la categoriile de pe permisul de conducere. Deci atentie ce tractati cu ce tractati pe ruta descrisa.
In rest, va urez drumuri bune si uscate!
Stima tuturor.

timberland0910

Oare avem printre noi un constructor pt un peridoc ? As vrea sa ii trimit niste planuri sa imi faca un pret

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Dbr

Salutare,
Daca nu este vreun peridoc special cu vreo geometrie ciudata nu merita facut in regie proprie. Se poate achizitiona unul si transforma dupa cerinte.
Ce greutate are barca?
Ne putem auzi pe mesaje private eventual.
Stima tuturor.

Raul

Dbr cum verifica politia masele? Ai nevoie de cartea de identitate a masinii? Intreb pt ca la mine masa maxima remorcabila apare doar acolo.

Alex1958

Salut,
Sunt doua aspecte care se pot verifica.
Primul si cel mai lesne este documentatia. Daca pe talonul peridocului apare o masa maxima autorizata care insumata cu greutatea maxima a masinii depaseste ceea ce este in talon "beneficiezi" de amenda si 6 puncte de penalizare (asta se intampla chiar daca remorchezi numai peridocul). Daca trece de 4250 kg si tu n-ai decat B-ul pe carnet "beneficiezi" de dosar penal.
Al doilea este greutatea efectiva. Daca punctul de control este dotat cu cantar se poate verifica si incarcarea pe osie, a carei depasire se lasa iarasi cu amenda.

Raul

Alex, aceste informatii nu apar in talon. Sau la care suma te referi din talon?

Florio

Citat din: Alex1958 din Decembrie 21, 2016, 08:19:14 AM
Salut,
Sunt doua aspecte care se pot verifica.
Primul si cel mai lesne este documentatia. Daca pe talonul peridocului apare o masa maxima autorizata care insumata cu greutatea maxima a masinii depaseste ceea ce este in talon "beneficiezi" de amenda si 6 puncte de penalizare (asta se intampla chiar daca remorchezi numai peridocul). Daca trece de 4250 kg si tu n-ai decat B-ul pe carnet "beneficiezi" de dosar penal.
Al doilea este greutatea efectiva. Daca punctul de control este dotat cu cantar se poate verifica si incarcarea pe osie, a carei depasire se lasa iarasi cu amenda.

Salut Alex, n-ai inteles intrebarea. Era vorba de masa maxima tractabila (Raul a spus remorcabila).
Cât are voie masina sa traga.
Parca asta era dilema, nu Raul ?

Raul

Salut Florio!

Stiu cum se masoara masele. Intrebarea mea era legata de ce documente verifica politia intrucat masa maxima tractabila/remorcabila/etc nu apare in talon asa cum preciza Alex.

La mine cel putin apare in cartea de identitate insa eu nu am cartea niciodata la mine si nici nu mi-a cerut-o cineva pana acum. Probabil ca in cazul in care remorcam ceva va trebui sa avem si acest document cu noi.

De aceea si il intrebam pe Dbr ce documente i-a verificat politia si cum s-a asigurat ca respecta legea.

sixone

Salut. E doar o banuiala, dar cred ca se poate verifica foarte usor prin statie or something daca politistul are dubii sau chiar vrea sa te verifice. La fel, nici dimensiunea anvelopelor nu mai e trecuta in taloane acum, dar sigur poate sa afle daca ii sare ceva in ochi.

Florio

Citat din: sixone din Decembrie 21, 2016, 10:33:43 AM
Salut. E doar o banuiala, dar cred ca se poate verifica foarte usor prin statie or something daca politistul are dubii sau chiar vrea sa te verifice. La fel, nici dimensiunea anvelopelor nu mai e trecuta in taloane acum, dar sigur poate sa afle daca ii sare ceva in ochi.

Nu, datele sunt trecute chiar pe masina, pe placutele de identificare. O sa va explice Bogdan, ca el e maestru in asta, nu vreau sa-i stric placerea  :) 

Dbr

Nu esti obligat de nici o tara UE sa ai Cartea de Id a vehiculului cu tine. In general la controale se tine cont de mentiunea din talon,, masa maxima admisa in ansamblu" daca ea exista . Daca nu. pe placuta de identificare, pe care orice (auto)vehicul o are undeva la compartimentul motor sau pe langa scaunul soferului la loc vizibil unde sunt inscrise pe langa VIN( vehicle indentification nr.) si numarul de omologare european( *e/bla bla) +masele autovehiculului, MTMA + MTMA in ansamblu. In concluzie ,spre exemplu,daca scrie la masa auto 3500 Kg si mai jos la masa in ansamblu 5500 Kg, atunci masa remorcabila devine automat 2000 Kg. Nu va uitati pe tablita carligului de remorcare, pentru ca poate contine date eronate( spre ex. max 3500 Kg) pentru ca el poate echipa mai multe tipuri de autovehicule, ele fiind fabricate de alti producatori decat cei al autovehicului dvs.
Stima tuturor.

Dbr

Ce ma enerveaza Florio cu stricatul placerilor! Pregatisem si eu un raspuns mai pompos si academic, si vine el cu placerile :)