Croaziere grecesti : EGEEA DE MAI

Creat de Florio, Noiembrie 06, 2016, 09:35:30 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Florio

Citat din: DoiNomazi din Aprilie 19, 2017, 02:32:00 PM
La felul cum abordezi noua iesire si bazat pe modul cum ati derulat iesirile anterioare, sunt convins ca va veti intoarce cu bine, imbogatiti de experiente si imagini cel putzin la fel de frumoase... :)

Că doar pentru asta ieșim pe apă dragă Grumpy :) .

(îmi plac și ma amuză teribil cele două nick-name-uri :) )

AdrianZUZ

Bagati o cina, sau un pranz legat cu cina, sau o seara la ancora - 9°09'02.9"N 23°30'57.4"E
Taverna de pe Arkos este a unei famili super (el este mecanic la distribuitorul local de Tohatsu si Mercury, ea face o salata de ton proaspat de vis).

In ce perioda calcati Sporadele?

ghrt

Florio

Citat din: AdrianZUZ din Aprilie 20, 2017, 12:55:07 PM
Bagati o cina, sau un pranz legat cu cina, sau o seara la ancora - 9°09'02.9"N 23°30'57.4"E
Taverna de pe Arkos este a unei famili super (el este mecanic la distribuitorul local de Tohatsu si Mercury, ea face o salata de ton proaspat de vis).

In ce perioda calcati Sporadele?

S-a strecurat o mică greșeală în coordonate,  ele sunt din centrul Africii (9° sunt lângă Ecuator). Ceea ce m-a dus cu gândul la bancul cu scafandrul echipat cu ochelari, tuburi, labe în picioare, mergea prin Sahara transpirat,  înjurând: Fire-ați ai dracului cu plaja voastră ! :)
Trebuie să fi fost 39°, că dă bine, chiar pe plaja unde am acostat și am petrecut o noapte la ancoră.
Noi am fost acolo chiar înainte de perioada turistică, iar oamenii cu taverna abia "descălecau" la fața locului, pentru pregătirea locului. Am legat o saulă de ambosare, chiar la un pilon bătut în nisip de domnul respectiv, care a venit să mă atenționeze că nu e foarte sigur, apoi l-a întărit :) .  Oameni faini.

Locul mi se pare o gură de rai.

Vom fi anul ăsta în Sporade, între 20 mai si 10 iunie

AdrianZUZ

:) ;D da, 39N ... nici CTRL C nu mai e ce-a fost  ;D oricum, duna de nisip din spatele tavernei te duce cu gandul la Sahara!
Ajungem si noi pe acolo dar abia pe 17Iun!

ghrt

Poate ne vedem la faţa locului... alături de câţiva prieteni am închiriat un velier din Volos pentru 17-24 iunie. Am reţinut sugestia cu Arkos, oricum nu mă tentează Skiathos :)

Alex1958

Salut,
Si eu voi fi in Grecia -croaziera cu un catamaran in Sporade 10-17 Iunie.
Premiera pentru mine. Orice sfaturi sunt binevenite!
Toate cele bune!

Razvan Evergreen

deltasub

Va  salut, voi fi si eu prin zona in jur de 19 iunie. Voi pleca din Italia cam pe 1 iunie, Atena 15 iunie. Barca mea e sub 7 metri, din cate am inteles nu imi trebuie Depka nici transit log. As vrea sa stiu care ar fi alte obligatii ce as avea, in afara de asigurare. La intrare si la iesire din Grecia, deoarece vreau sa continui drumul spre Romania ( dardanele, bosfor).

Florio

Citat din: deltasub din Aprilie 21, 2017, 09:51:45 PM
Va  salut, voi fi si eu prin zona in jur de 19 iunie. Voi pleca din Italia cam pe 1 iunie, Atena 15 iunie. Barca mea e sub 7 metri, din cate am inteles nu imi trebuie Depka nici transit log. As vrea sa stiu care ar fi alte obligatii ce as avea, in afara de asigurare. La intrare si la iesire din Grecia, deoarece vreau sa continui drumul spre Romania ( dardanele, bosfor).

E puțin ciudat de înțeles și adaptat legislația în continuă schimbare. Nici funcționarii lor, adesea, nu o știu prea bine. Am fost martor la niște discuții interminabile între ofițerii Poliției Portuare din Alexandropolis, care scoteau și băgau la loc repertoare cu legi și articole :) .
Pentru barca de sub 7m într-adevăr, nu se aplică aceste taxe DEPKA. Transit Log nici atât fiindcă intră sub jurisdicția C.E.
Rămâne de anunțat intrarea în apele teritoriale, către primul Port of Entry grecesc, după ce în prealabil s-a anunțat autorităților italiene, ieșirea din apele lor și destinația. Același lucru cu autoritățile turcești, probabil la Canakkale prima dată și apoi la Istanbul (mă gândesc la autonomia bărcii care nu cred să permită mai mult). La Canakkale e mai usor de făcut intrarea, decât la Istanbul. Distanțele sunt mai mici iar Politia de Frontieră vine în marină.
După care la Tsarevo ori mai bine Burgas, musai la Balcic, apoi berea o dăm noi la Mangalia :)
Iar traseul în sine, e o frumusețe pentru cine vrea să-l parcurgă de plăcere :)

deltasub

Multumesc pentru informatii,  nu vreau sa fac intrarea in Turcia doar sa tranzitez , mai trebuie sa anunt autoritatile turcesti?

ghrt

Părerea mea e să nu anunţi autorităţile turceşti la tranzitul Bosforului. Ai o barcă prea mică. Iar dacă o faci, sunt 5 sectoare, trebuie să anunţi la fiecare.

Dacă faci intrarea la Canakkale atunci fă acolo şi ieşirea, că la Istanbul comisionul minim e 300€ din ce am citit.
Dacă ai nevoie de stop la Istanbul părerea mea este să îi anunţi pe cei de la Atakoy, apoi stai la ei o zi -două şi îţi faci aprovizionarea şi odihna. La o barcă similară cheiajul la ei a costat 65€ pe noapte. Iei actele la tine când mergi în oraş şi harta cu cele 6 sau 7 autorităţi la care trebuie să te duci pt formalităţi. Supermarket şi restaurante găseşti la 500-1000 metri de marină deci...

Dacă te grăbeşti şi e vânt de nord poţi urca direct spre Varna / Balcic şi din a doua noapte probabil că o să cadă vântul peste noapte şi vei pune motorul pe cap Kaliakra.

Curentul e puternic pe Bosfor, în unele puncte e 3 nd pe ţărmul european. Informaţii la zi sunt pe Noonsite.

deltasub

Daca sunt in tranzit, e obligatoriu sa anunt pe cei din Canakkale?

pelicanul

Nu este necesar (si nici recomandat :) ) sa faci nici un fel de formalitati pentru trecerea prin strimtorile turcesti. Trebuie sa ridici doar pavilionul turcesc la cruceta tribord. Nu ai nici o obligatie de a contacta autoritatile, prin radio sau altfel, pentru ca barca are sub 20 m. :)
Am spus ca nu e recomandat sa umbli dupa formalitati pentru ca in porturile de intrare, adica Cannakale si Atakoy, poti sa stai 48 de ore pentru aprovizionare si reparatii fara formalitati. Cred ca e  timp destul pentru o mica plimbare turistica. Daca vrei sa stai mai mult, trebuie formalitati de intrare si apoi de iesire.

deltasub