Canoe solara

Creat de bogdanminitehnicus, Noiembrie 14, 2016, 04:26:36 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

bogdanminitehnicus

Caiacul nu mai este de actualitate, tocmai ce am venit din delta unde am facut o excursie de 4 zile si 90 km.
Sunt multe de zis, de exemplu:
-incarcatorul mppt a reusit sa scoata cam 310 w din panouri de 300w, bine pt scurt timp, de regula soarele imi da o medie undeva la 8,5-9 ah pe 24v.
-Motorul de 86 lbs are viata cu noii acumulatori se misca bine, taie bine bradisul
-Canoea e foarte stabila, am reusit sa merg fara probleme si o buna perioada pe Dunare cu ambarcatiuni destul de numeroase, incarcata cu 2 oameni si bagaje, cu tot acaretul undeva la 300 kg toata plutitoarea.
-consumurile pt motorul de 86 lbs sunt:
*viteza1 19ah
*viteza2 20.2ah
*viteza3 24.4ah
*viteza4 24.9ah
*viteza5 29.7ah

bogdanminitehnicus

radu_d

Ai lucrat cumva si la anduranta sa vezi cat te tin bateriile fara sa le incarci sau daca te poti deplasa pe soare (in acelasi regim) fara baterii?

bogdanminitehnicus

Din calcule ar reiesi ca pot merge 3 ore doar cu acumulatorii in viteza a 5-a, 3.6ore viteza a 4-a si 4,7 ore in viteza 1.
Motorul are viata cu noii acumulatori, nu prea ar fi loc de comparatie vizavi de plumb.
Verificand log-urile de la bmv, cea mai adanca descarcare in tura de delta a fost undeva la 47Ah, deci cam jumate din capacitatea acumulatorilor.

bogdanminitehnicus

Test fara acumulatori, doar cu panourile nu am facut, teoretic ar merge in functie de cum bate soarele, cel mai mult au incarcat 11 ah

radu_d

Numai 11?  eu am pe barca 4 x 160w  si mi-au dat la vremea asta peste 20...

bogdanminitehnicus

ghrt

4x160w sunt 640w, probabil @13V, Bogdan are instalaţi 300W nominal @26V. Plus diferenţa de latitudine, minus ieşirile cu vele dacă au umbrit panourile.

bogdanminitehnicus

ca si up date am intrat in posesia unor noi flotoare, asa ca urmeaza constructia catamaranului. Canoea o sa fie trasa pe dreapta si cel mai probabil o voi scoate la vanzare doar ca barca electrica cu motor in 12v, fara panouri si fara acumulatori, fiind foarte stabila cred ca se preteaza ca barcuta de pescuit. Ramane de vazut daca vor fi amatori pentru acest proiect.

bogdanminitehnicus

Cat ar trebui sa cer?

bogdanminitehnicus

pachetul ar fi asa:
-canoe
-motor daiwa 12v 62 lbs http://www.carponizer.ro/motor-electric-barca-62-lbs-cu-3-pale-model-daiwa.html (motorul are la activ undeva la 27-30 ore functionare)
-cabluri siliconate 10 m 10AWG, curent maxim suportat 90Ah http://www.ebay.co.uk/itm/Flexible-Silicon-Wire-Cable-8-10-12-14-16-18-20-22-24-30-AWG-Various-Colours-/361296232202?var=&hash=item541eeeff0a:m:m1Z8y40Dlq1LkiteckaoHvQ
-cutie fibra 40l pt compartimentul spate (se poate folosi si ca frigider si incarcata cu gheata)
-acceleratie maneta, intrerupator general, priza de incarcare telefon mufa auto

Separat poate as da si panourile, insa din cauza costurilor mari nu cred ca sunt doritori  http://www.photonicuniverse.com/en/catalog/full/150-50W-flexible-solar-panel-made-of-back-contact-cells-with-durable-ETFE-coating-for-motorhome-caravan-camper-rv-boat.html

poze pe site-ul meu www.bogdanminitehnicus.ro

bogdanminitehnicus

Era joi seara, pregateam masina pentru intalnirea unui personaj foarte drag cu care am avut placerea doar telefonic. Personajul in sine era dl West Reinhardt www.west-sport.ro  iar drumul pe care trebuia sa-l fac era pana la Arad. Dupa 6 ore de drum am ajuns in Arad cu mari dureri de cap si oboseala datorita unui esapament incapatanat care a cedat cu o zi inainte, asa ca masina facea un zgomot de raliu, foarte suparator la drum intins. Ajung la locul cu pricina fara nicun deranj din partea agentilor de circulatie si intalnesc un om foarte modest, in ciuda vastei sale experiente nautice, dornic sa-mi asculte parerea si sa fie partas la toata nebunia asta, o nebunie pe care doar dependentii o au. Am vazut atelierul de lucru al firmei si am ramas placut uimit de lucrurile care se faceau acolo, cel mai mult imi facea cu ochiul un caiac de mare conceput si construit integral in Romania si am vazut si flotoarele pe care le-am visat atata timp. Erau genial de bestiale, 5,2m, 38 cm latime si 50 cm inaltime. N-am putut sa stau prea mult de vorba cu dl West, insa toata aceasta intalnire mi-a lasat o impresie incredibil de buna si  un zambet pana la urechi, de care nu am scapat decat spre seara cand intram pe Valea Oltului. Animat de noile nazuinte am ajuns in Bucuresti undeva dupa 1 noaptea.