Canoe solara

Creat de bogdanminitehnicus, Noiembrie 14, 2016, 04:26:36 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Florio

Citat din: bogdanminitehnicus din Aprilie 03, 2019, 10:05:58 AM
si un test de manevrabilitate https://www.youtube.com/watch?v=d7v0vdeOaU0&t=3s

Bogdane, îți funcționează bine barca electrică. Ai avut ceva ambiție să atingi scopul în această idee și ți-a ieșit! :)

bogdanminitehnicus

Citat din: Florio din Aprilie 11, 2019, 01:48:18 PM
Bogdane, îți funcționează bine barca electrică. Ai avut ceva ambiție să atingi scopul în această idee și ți-a ieșit! :)

Multumesc de aprecieri, se poate si mai mult insa momentan cred ca e suficient. Mai am 2 mari operatii de facut si anume marirea puntii si lipirea unei benzi de 15-20 cm in jurul ei ca sa nu-mi cada divese chestii in apa precum si constructia suporturilor care vor sustine ramele panourilor. Ramele panourilor sunt gata, sudate in aluminiu, au iesit cam cu 8-9 kg/bucata mai usoare (incluzand si panoul) decat versiunea de panouri rigide clasice.

Consumul motoarelor in blana e undeva la 55 Ah, apoi se stabilizeaza la 52-53Ah, insa pot avansa  destul de bine si cu 32-35Ah. Motoarele sunt ok, sunt motoare trolling de 86 lbs cu elice kipawa, la 2400-2500 ore de functionare se schimba periile.

Regulatoarele nu se incalzesc mai deloc si sunt ok , insa ele dau maxim 90% din voltajul acumulatorului, asa e setarea din fabrica si nu vreau s-o modific, softul de scriere e destul de primitiv.

Am vazut ca datorita amplasarii motoarelor la pupa (chiar in spatele flotoarelor) nu se mai creeaza vartejul de dupa teava de sustinere a motorului (cum se intampla cand motorul era montat intre flotoare), si fluxul de apa e mai "curat".

Mihai-Andrei Manea

Te salut Bogdan,

felicitari pentru proiect si realizarea lui...jos palaria!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

bogdanminitehnicus

Citat din: Florio din Aprilie 11, 2019, 01:47:06 PM
Incredibil, ce realizare și ce preț mic. Panourile acelea pot furniza energie catamaranului în timp real.

Acesta este un avantaj energetic dar un dezavantaj de utilitate la bord. Nu mai rămâne mult loc pentru utilizatori... decât dacă se poate călca pe panouri.

Interesant modelul, insa 2500 euro e ceva dubios, doar motorul e 3550euro, iar acumulatorii sunt de plumb, nu e ceva ideal. Eu am incercat sa repar un torquedo, insa nu am reusit, iar piese de schimb nu prea vand separat, decat in ansamble mai mari cu costuri pe masura. Eu nu cred ca merita torquedo in primul rand ca pret, dar daca totusi ai bani de torquedo ia-l de nou.
https://www.torqeedo.com/en/products/outboards/cruise/cruise-4.0-t/M-1236-00.html

Motorul e de 48 v cu 4kv, adica in blana ia in jur de 83 ah, adica destul de mult, de asta sunt asa multe panouri.

Dbr

Citat din: Florio din Aprilie 11, 2019, 01:48:18 PM
Daca a crezut in ceea ce a facut, a reusit. Nu stiu ce sa spun mai intai, sa spun ca Florio caruia ii place sa zica despre Oameni ca ,,unii dau explicatii si altii dau rezultate'', sa citez alt clasic in viata care spune ca ,,reusita este in firea noastra sa o cautam, si sa nu uitam ca reusita sta in mainile noastre'' sau sa ma refer la etimologia numelui ( Bogdan) sau a nickname-ului Minitehnicus 8).
Asa ca, un mare RESPECT din partea mea , pentru realizarea ta 8)
Stima tuturor.

bogdanminitehnicus

multumesc pentru aprecieri, incurajarile voastre vin intr-o perioada in care chiar am nevoie de asa ceva :)

mariusm piesenoi111

bogdanminitehnicus

Citat din: mariusm piesenoi111 din Aprilie 15, 2019, 08:55:32 PM
Salutare
Testul asta este făcut cumva pe lacul din Tunari ?
Dap, la Tunari este filmat,  imi place sa merg acolo pt ca este liniste si nu ma supara nimeni si nici pescari nu gasesti :)

bogdanminitehnicus

salutari, azi revin cu o poza cu ultimile lucrari, si anume taierea suportilor pt panouri la cnc din aluminiu.

bogdanminitehnicus

urmeaza mici modificari, finisari, suduri, gauriri, taieri, etc, dar dupa sarbatorile de Paste, asa ca Sarbatori Fericite tuturor  ;)

bogdanminitehnicus

totusi o curiozitate ma mananca macar asa teoretic: ce s-ar intampla daca as pune un motor de 20-30cp termic pe catamaran avand in vedere ca forma corpurilor e facuta sa taie apa nu sa gliseze, cum s-ar comporta la viteze mari?

ss

Pentru inspiratie, uite si un catamaran gonflabil, facut de poporul neamtz, care este deja la vanzare pe ebay
http://www.stromboot.info/home

bogdanminitehnicus

calde salutari,

Am reusit in sfarsit sa termin proiectul si sa ies la o tura pe canalul dorobantu, din pacate nu am apucat sa pozez sau sa filmez prea mult ca ne-a prins ploaia, dar in schimb plutitoarea e ok, merge bine. Am mers conform waze cu 9-10km, am iesit putin si in dunare, insa apa e crescuta, curentul e mare, am mers putin amonte si motoarele faceau fata.
Productia de curent a fost de dimineata cand soarele era mult in stanga noastra de 10-11 ah la 28v , apoi crestea constant pana la ora 12-13 cand ajunsese la aproape 30 ah la 28 v

https://www.youtube.com/watch?v=9ByTGYjRfmw

bogdanminitehnicus

salutari calduroase, stiu ca nu am mai postat de ceva vreme insa am fost ocupat cu montajul unui filmulet care sper sa va placa. Totodata Victron Romania a postat clipul meu pe pagina lor de facebook

https://www.facebook.com/victronenergy.ro/videos/873921149656913/

dany

Felicitari!!!!!!Dupa munca si rasplata!!!
Am pilotina pt. care m-am gandit si la oarece panouri.Le voi monta pe hard top.Suprafata 1600mmx600mm.Ai putea sa-mi dai o schita cu cele necesare,incepand cu panourile pana la priza frigiderului?Daca poti dezvolta schita cu repere concrete ,poate ceva preturi ar fi super.Sunt ''paralel'' cu capitolul asta.
Multumesc!
ps.IEFTIN SI BUN!