Inmatriculare barca

Creat de tunadco, Decembrie 15, 2016, 04:02:15 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

tunadco

Bună ziua !
Am cumpărat din UK o barcă de aproximativ 5 m lungime cu un motor de 100 cp și cu peridoc.Englezul de la care le-am cumpărat a făcut un ,,act de mână " cu mine.Nu am nici un altfel de act nici la barcă,nici la motor și nici la peridoc.
Există vreo soluție să le înmatriculez în mod legal în România ?

Betto

Intrebarea trebuia pusa dinaintea cumpararii. Categoric nu se va putea inmatricula.

timberland0910

Citat din: tunadco din Decembrie 15, 2016, 04:02:15 AM
Bună ziua !
Am cumpărat din UK o barcă de aproximativ 5 m lungime cu un motor de 100 cp și cu peridoc.Englezul de la care le-am cumpărat a făcut un ,,act de mână " cu mine.Nu am nici un altfel de act nici la barcă,nici la motor și nici la peridoc.
Există vreo soluție să le înmatriculez în mod legal în România ?
De ce vrei neaparat in romania? Vezi xa sunt alternative mult mai ok : Belgia , Delaware , Olanda

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

pelicanul

Actul de mina este perfect valabil atita timp cit contine datele cit mai complete (culoare, dimensiuni, serie, an de fabricatie, producator, marca, etc) ale barcii, motorului si peridocului. Pentru inmatricularea in Romania se mai cere si radierea din Anglia (daca barca a fost inscrisa acolo) sau o adeverinta data de orice capitanie engleza in care sa scrie ca barca respectiva nu trebuie inmatriculata conform legii engleze.

mariusm piesenoi111

Este exact cum spune Pelicanul.
Bill of Sale este perfect valabil.
Cu peridocul e mai complicat.
Barca in Belgia.....:)

pauli

Pelicanul are dreptate in ceea ce priveste barca. Actul de mana este valabil dar trebuie mentionate in el caracteristice barcii si ale motorului> pentru inregistrarea in Romania ANR va face o expertiza a barcii pentru a confirma cele trecute in actul de mana. Referitor la peridoc trebuie sa existe un document ca acesta a fost inscris in circulatie in Anglia (pe langa actul de mana) altfel nu cred ca poate fi inmatriculat.

Betto

Va rog: Aratati-mi legea in care un act de vanzare cumparare, intre doua persoane fizice neoficializat de un notar este valabil in Romania.

timberland0910

E ex contractele auto 😉...eu am schimbat cam 15 masini si vreo 3 moto si la toate am avut contract de mana sau facut pe calculator

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

cristi80

Citat din: Betto din Decembrie 15, 2016, 04:38:45 PM
Va rog: Aratati-mi legea in care un act de vanzare cumparare, intre doua persoane fizice neoficializat de un notar este valabil in Romania.
Se numește oficial ,,Contract încheiat sub semnătura privată''
http://m.jurnalul.ro/vechiul-site/old-site/arhiva-jurnalul/arhiva-jurnalul/actul-sub-semnatura-privata-52076.html

Dbr

Exista varianta oficiala si cu peridocul. Dar deocamdată astept mai multe detalii din partea lui Tunadco referitor la mase si dimensiuni.

pauli

contractul a fost incheiat dupa legea engleza in Anglia. Am verificat cu ANR si este ok contract incheiat de mana dar neexistand actele originale se face expertiza tehnica a barcii/motorului in vederea inmatricularii. De altfel in lege nu scrie nicaieri ca se cere act vanzare-cumparare in forma notariala: http://lege5.ro/Gratuit/gqydcnruha/ordinul-nr-1079-2014-pentru-stabilirea-procedurilor-privind-evidenta-si-inmatricularea-ambarcatiunilor-de-agrement-conditiile-tehnice-si-incadrarea-cu-personal-navigant-a-acestora-si-avizarea-operator/6

tunadco

Buna seara!
Domnilor eu nu ma pricep la barci.Am fost in Delta si, in urma unei excursii cu barca am decis ca imi doresc si eu una.
E adevarat ca trebuia sa ma interesez inainte de a face pasul, dar s-a ivit o ocazie neasteptata si am facut-o.
Abia de curand am inceput sa ma intetesez despre legi si am inceput sa invat cate ceva.
Motivul pentru care va deranjez cu aceste intrebari e ca vreau sa fiu legal si sa invat pe cat posibil din experienta dumneavoastra.
Va multumesc pentru bunavointa !

ghrt

Dacă a fost înregistrată în SSR cere-i documentul de radiere.
Actul de mână este perfect valabil, legea se numeşte Codul civil.

Dbr

Este de notorietate faptul ca remorcile provenite din UK( in cazul nostru peridoc ) nu sunt inmatriculate in circulatie acolo. Autoritatile din Ro cunosc de mult acest fapt. In functie de judet se cere suplimentar si o declaratie notariala pe propria raspundere( atat la Rar cat si la Serv. Inmatr.). De aceea intrebam de mase ,dimensiuni si alte detalii daca peridocul are VIN( serie sasiu) si/sau tablita de identificare( macar pe punte/punti) de unde ar rezulta si daca peridocul aste >/< 750 kg si automat puteam deduce si niste costuri aproximative ale inmatricularii peridocului care depind de toti factorii enumerati mai sus( omologare individuala, asigurare ,etc).

teo pes

Aceiasi valabilitate o au actele facute la avocat !
Viata i grea !!  Dar trece !!