Romcraft 480 ?

Creat de Adrian Iamandi, Ianuarie 15, 2017, 06:59:04 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

bbl81

"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

Adrian Iamandi

Intradevar este chiar ce-mi doresc , numai că îmi depășește bugetul ! Barca pe care o voi cumpăra nu trebuie să depășească un buget de 2000 euro , iar motorul l-am luat deja anul trecut !

mariusm piesenoi111

mariusm piesenoi111

Citat din: Adrian Iamandi din Ianuarie 17, 2017, 04:14:13 PM
Intradevar este chiar ce-mi doresc , numai că îmi depășește bugetul ! Barca pe care o voi cumpăra nu trebuie să depășească un buget de 2000 euro , iar motorul l-am luat deja anul trecut !
Pai...sa vedem ....azi m-a intrebat un cunoscut daca dau peridocul separate..saptamana trecuta tot un cunoscut dca dau motorul(ambii membrii aici)....poate o impartim in trei :)

Mihai

chiar daca sunt offtopic aici cu informatia de mai jos, fac o trimiere catre un anunt care poate este de interes pentru Marius. Un Mac 26X la un pret foarte bun. Succes!
https://www.olx.ro/oferta/vand-barca-mcgregor-26x-motor-50-cp-peridoc-ID4wDOS.html#23ca76f288

mariusm piesenoi111

Multumesc foarte mult....si scuze de off topic.
E super barca dar am gasit deja una mai ieftina si din 2007.
Dar tot trebuie sa vand barcuta mea.
Mulțumesc inca o data Mihai

valeriu28

Adrian,

Romcraft 480, la dimensiunile astea, este o barca foarte misto, in topul barcilor de fibra fabricate pe la noi.
Te-as sfatui sa iei M-ul, astfel poti pune 30 cai pe ea, rezolvi repede si cu inmatricularea si aia e.

Barca are 125 kg, nu este grea, si 20 cai o imping bine, dar cu 400 kile va fi cam greu sa o scoti in glisaj.
Este o barca ideala pentru 3 persoane, deja la a 4-a iti cam trebuie 25 / 30 cai

NU este o barca cu fundul plat. are chila in V, iar cine nu crede, ii trimit eu niste poze.
Doar cuvinte de lauda despre modelul asta, sta foarte bine pe apa, iar cu o singura persoana in barca, se face racheta si zbori cu 42km/h pe apa.

Finisaje superbe, si niste optiuni demne de luat in seama.
Eu sunt foarte incantat de achizitie, multumesc si colegilor pentru sfaturi.

Daca esti interesat si vrei sa povestim mai multe poti sa-mi dai un mp.

Salutari !

Vali

Probabil au schimbat modelul intre timp, sau au modificat matrita in zona fundului. Ceea ce e un lucru bun.
Oricum, din ce se vede pe site-ul lor (imaginea nr. 16) , unghiul de stelaj e mic, dar tot e mai bine decat deloc.

Pe de alta parte, din experienta mea, 120 de kg la o barca dublu bordaj de aproape 5 metri suna "too good to be true". Ori greutatea reala e alta, ori grosimea fibrei e prea mica, deoarece barca include in greutatea ei si braul lateral de cauciuc plus celelalte accesorii.

Personal apreciez barcile Romcraft, fiind cele mai reusite ca hidrodinamica dintre barcile de serie de la noi. Insa tot personal ma feresc cat pot de barcile dublu-bordaj, din destule motive pe care le-am scris in trecut. Diferentele fata de barcile conventionale (bordaj "single skin") se vad in timp.

Nu am deci vreo intentie sau vreun interes sa denigrez barcile Romcraft sau de alt tip. Insa am in urma multa experienta la mentenanta, reparatii si modificari de barci, ca si la utilizarea in conditii grele a barcilor utilitare. Cred ca pentru o utilizare decenta, in regim de amator, orice barca de pe piata e potrivita.

Ca de obicei, proba practica a barcii ramane cea mai concludenta, oricate pareri s-ar emite pe forumuri sau in alte parti. Iar despre proba timpului, asta ramane sa o povesteasca proprietarii peste ceva vreme.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Adrian Iamandi

Va mulțumesc frumos  pentru răspunsurile primite ! Luni voi face încă o încercare la cei de la ProNautica pentru un Black Sea iar dacă răspunsul va fi tot negativ voi lua legătura cu cei de la Romcraft și voi comanda barca !

Vali

Sa fie cu noroc :).

Mica rugaminte e sa ne povestiti (daca doriti) impresiile despre barca achizitionata, cei care v-ati luat un anume tip de barca. Asta pentru a completa tabloul informatiilor de interes.

Oricare dintre noi are de asimilat noi cunostinte in urma discutiilor de acest tip. Pana atunci, inca o data noroc la achizitie.

"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

AdrianZUZ

Citat din: Adrian Iamandi din Ianuarie 29, 2017, 05:44:22 PM
Va mulțumesc frumos  pentru răspunsurile primite ! Luni voi face încă o încercare la cei de la ProNautica pentru un Black Sea iar dacă răspunsul va fi tot negativ voi lua legătura cu cei de la Romcraft și voi comanda barca !

Romcraft 480M are un prieten in Bucuresti de vanzare in stare fff buna - noua, achizitionata si imbunatatita anul trecut. Daca te intereseaza iti trimit numarul lui si vezi jucaria in viu.

valeriu28

Eu voi posta imediat ce fac prima iesire pe apa.
Momentan barca e inca la producator, e gata, si abia astept sa fie gata peridocul si s-o iau

Am ales si niste optiuni care sunt deosebit de utile
Protectia inox prova, care protejeaza la pietre si alte abuzuri
Sistem autodrenare inertial...(cu alte cuvinte... ploua cu galeata peste noapte si dimineata nu am apa in barca) e un sistem de tevi in panta care dreneaza apa din toate compartimentele spre exterior
Vasle de aluminiu cu strapazane
Mana curenta 4 buc x 60cm... foloseste efectiv sa te tii de ea, dar si pentru legarea diverselor accesorii, fiind utile si ca manere de forta
Tachetii (3) braul de cauciuc cu aluminiu, inelul de tractiune, etc sunt incluse
Toate balamalele, incuietorile din inox
Finisajele de FOARTE buna calitate
Traseu combustibil de la motor pana in chesonul central
Culoarea o alegeti in functie de preferite, dintr-un paletar cu peste 300 culori (interior / exterior)
Oglinda e ramforsata cu pvc pe o parte si aluminiu pe cealalta
Fundul la 480M e si el dublat

Despre experienta cu producatorul... e iar de bine
Oamenii sunt seriosi. Ca vand o barca de 2000 sau una de 20.000 ... trateaza lucrurile cu aceeasi seriozitate. Si pe clienti la fel.
Factura, documentatie, totul la dosar... gata de inmatriculare

Nu vorbesc deloc despre concurenta, doar un zambet ironic si atat. Ei stiu ce fac si e de ajuns. Initial am auzit ca au preturi mari la accesorii. Ei bine, am cautat mana curenta s-o pun eu (am vorbit sa o aduc eu si ei o pun pentru mine) si tot de la ei am luat-o la cel mai mic pret. (Sau egal cu ce gasisem dupa 3 zile de cautari)

O parere finala foarte buna. Barca.... sigur se va comporta foarte bine!

Dar ce conteaza cel mai mult e ca imi place. Am facut o cum am vrut, am simtit ca iau un lucru nou, ca il pot personaliza (culoarea nu o zic.. dar cand o sa vedeti o barca ŞOC ..sa va ganditi ca e a mea) si mai ales ca e FRUMOASA. Conteaza mult. Nu e neaparat utila ca un golf minor bratesul, dar e o prezenta diferita pe apa, e altceva!
Asa cum sunt si masinile italiene... cele frantuzesti sunt mai ieftine, dar nu au aceeasi personalitate !

Spor la cumparaturi

Alex1958

Citat din: valeriu28 din Ianuarie 31, 2017, 01:19:47 AM

Sistem autodrenare inertial...(cu alte cuvinte... ploua cu galeata peste noapte si dimineata nu am apa in barca) e un sistem de tevi in panta care dreneaza apa din toate compartimentele spre exterior

Valeriu,
Nu te imbata cu apa rece, te rog! Sistemul de autodrenare merge cand barca gliseaza pe apa, nu cand o lasi tu peste noapte si ploua in ea. Trebuie sa existe o energie care sa ridice apa prin tevile de drenare peste bord -cum ar face o pompa de santina automata. De ce ar pune lumea pompe de santina daca s-ar putea fara...
Este vorba de un ejector actionat de viteza apei printr-un tub care creaza vidul ce trage apa peste bord. Nu merge decat peste anumite viteze de deplasare si iti consuma din puterea motorului prin frecare permanenta.
Nu exista minuni in fizica!
Toate cele bune!

valeriu28

Alex,

pe ce te bazezi cand faci asemenea afirmatii ?
Cunosti sistemul de drenare de la Romcraft? l-ai studiat? sau poti demonstra ca nu se poate? mai mult de atat, esti usor agresiv in exprimare.
Si eu devin usor ignorant cateodata cand am senzatia ca stapanesc un domeniu, dar e doar o himera, mereu avem ceva nou de invatat, de-asta e bine sa studiem inainte sa afirmam, pentru ca, afirmatia cantareste mult, in ochii celui care isi doreste respect de sine.

In fine, principiul e foarte simplu, si merita studiat, chiar te rog sa-l studiezi. Poti discuta inclusiv cu producatorul.
Cat despre fizica, sa stii ca si eu, culmea, am ramas cu ceva cunostinte din liceu, apoi in facultate am invatat sa-mi sustin pledoariile.

pelicanul

@valeriu28
Dacă e vorba despre un sistem automat care scoate apa din barcă atunci cînd aceasta stă pe loc, fara a folosi o pompa, sint sigur că toată lumea este extrem de interesata. Poți să ne explici cum funcționează? Eventual o poza, o schiță, un site ar fi foarte apreciate. Mulțumesc.