Grecia, drumul spre casa

Creat de deltasub, August 02, 2017, 07:20:31 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

ghrt

Cred că 1 metru pescaj este oricum suficient, deoarece genul acesta de bărci nu pot intra oricum pe canalele mici, unde ai avea nevoie de pescaj mai mic. Eu sugerez o barcă mai mică, de serviciu, de preferat rigidă, eventual un caiac cu motor electric, urmând ca să dormiţi pe Beneteau şi să exploraţi în jur cu barca mică. Este şi planul meu cu o barcă similară (Leisure 23SL, am un dinghy gonflabil de 2.50m). E drept că nu l-am pus în practică, ca să văd şi neajunsurile, dar după ce m-am plimbat nişte ani prin Deltă cred că este cea mai bună soluţie. Eu am pescaj de 80cm datorită chilei duble dar sincer m-am ferit de ape mai mici de 3 metri ca să protejez elicea de eventualele surprize.

Florio

Citat din: deltasub din Octombrie 25, 2017, 09:20:11 PM
Am vrut sa vand barca ca sa cumpăr alta cu derivor mobil, ca s-o folosesc în delta în special. Am hotărât sa tai o parte din derivor ca sa câștig cam 40 cm. la  pescaj și fără catarg sa reusesc sa navig pe canale mai puțin adanci. Nu vreau sa umblu la prezoanele ce țin derivorul din mai multe motive, așa ca voi tăia la 10 cm de la partea superioara a derivorului. Problema e ca am de tăiat fonta groasa de 20 cm ( la partea cea mai groasa). Barca va fi folosita in special pe Dunare si Delta, apoi dacă vreodata voi vrea sa merg pe mare, sa montez la loc partea taiata cu prezoane si doua plăci de tabla profilata de 10 mm. Tăiatul se va face cu flexul apoi cu fierastrau mecanic cu lama.
Ce părere aveti, astept eventuale sfaturi.

Prin zona deltei, o asemenea barcă poate naviga pe canalele principale (în sud, Dunavăț, Mustaca, Dranov, Cocoș, Perișor și tot genul acesta pentru părțile centrale și de nord). Accesele in lacuri sau ghioluri au de regulă depuneri care limitează pe la 90 cm , până la 70 cm (în perioadele mai secetoase) pescajul. Chiar și așa, depunerile sunt din mâl moale sau nisip. În caz de poticnire, se pot trece ușor, la edec.
Spuneam "o asemenea barcă", pentru mărimea ei. Canalele mici nu-i pot fi accesibile, din cauza gabaritului.
Sunt de aceeași părere cu Ghrt, barca poate avea un dinghy pentru hoinăreli pe ape mai puțin adânci. 
Nu știu pescajul bărcii, dar dacă e posibil să i se păstreze chila intactă, cu atât mai bine.

Vali

Citat din: deltasub din Octombrie 25, 2017, 09:20:11 PM
Am vrut sa vand barca ca sa cumpăr alta cu derivor mobil, ca s-o folosesc în delta în special. Am hotărât sa tai o parte din derivor ca sa câștig cam 40 cm. la  pescaj și fără catarg sa reusesc sa navig pe canale mai puțin adanci. Nu vreau sa umblu la prezoanele ce țin derivorul din mai multe motive, așa ca voi tăia la 10 cm de la partea superioara a derivorului. Problema e ca am de tăiat fonta groasa de 20 cm ( la partea cea mai groasa). Barca va fi folosita in special pe Dunare si Delta, apoi dacă vreodata voi vrea sa merg pe mare, sa montez la loc partea taiata cu prezoane si doua plăci de tabla profilata de 10 mm. Tăiatul se va face cu flexul apoi cu fierastrau mecanic cu lama.
Ce părere aveti, astept eventuale sfaturi.

Nea Vasile, daca as fi in locul dumitale nu as umbla la barca. Poti face cum au spus colegii - sa o folosesti ca "baza" in zone cu adancime suficienta, si sa te misti in interiorul Deltei cu o barca normala, glisoare sau nu.

E pacat de barca sa-i alterezi calitatile, fiindca nu se stie cand vreodata va aparea cineva care va dori sa o cumpere, in primul rand pentru mare. Chiar si eu am avut gandul asta vara asta, si daca nu ma imbolnaveam, cine stie daca nu eram deja noul proprietar :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

deltasub

Mulțumesc pentru sfaturi de la iubitorii  sailing ului, chiar dacă mă așteptam la idei de cum sa tai derivorul.
Știu ca e o blasfemie ceace vreau sa fac, dar am așteptat aproape doi ani ca cineva sa cumpere barca și sa cumpăr alta, iar ofertele au fost jignitoare. Așa ca am decis s-o pastrez, dar pentru delta am neapărat nevoie de pescaj mai mic. Oricum,după ceea e m-ati scris, decizia finala o voi lua la vară. 
Ideea era sa fac cam același lucru ca la Viking, fosta mea barca, care avea derivorul demontabil. În delta aveam un pescaj de 65cm. Iar când puneam derivorul avea 110cm, și se cunoștea diferenta. Cam așa este  pescajul actual.
Vali, probabil ca voi avea o discuție lunga cu tine , înainte de a lua o decizie finală.
Pun câteva foto cu Viking, barca care mi-a dat mari satisfacții  în plimbările prin delta și  mare. Sper sa se vada ceva.