Ax elica Honda BF20 stramb

Creat de siad, Martie 22, 2017, 10:44:00 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

bbl81

eu pentru yamaha 20 cp, 4t, cocosat am nevoie de axul mic. se gaseste nou, la pret de catalog?

multumesc.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

mbro

Citat din: bbl81 din Martie 27, 2017, 03:30:17 PM
eu pentru yamaha 20 cp, 4t, cocosat am nevoie de axul mic. se gaseste nou, la pret de catalog?

multumesc.

Se gaseste fara probleme. Ideea e sa ne dai datele complete de identificare a motorului pentru a verifica exact compatibilitatea.
Distribuitor national de elice barca si piese pentru motoarele de barca.

bbl81

@mbro-am gasit axul nou, urmeaza sa duc motorul in service sa vedem daca ii doar elicea pocnita sau este si axul afectat.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

siad

Citat din: peb5 din Martie 24, 2017, 03:55:05 PM
Am intrat pe desfasuratorul Honda BF20:
http://www.boats.net/parts/search/Honda/Outboard%20Engine/2007%20and%20Later/BF20DK0%20LHA/PROPELLER%20SHAFT%20PROPELLER/parts.html
Axul este reperul "9" din pagina de mai sus, si este aceeasi componenta pentru Honda BF8-9.9-15-20 dupa 2001 pana in prezent:
http://www.boats.net/parts/detail/honda/H-41161-ZW9-000.html
Deci ai o plaja mare de cautare la dezmembrari. E un tip din Bucuresti/Voluntari care are anunturi pe Probarca folosind mai multi useri cu vand, dezmembrez, cumpar..
Multumesc frumos.Cred ca deja am incercat la persoana respectiva,fara succes din pacate.

Citat din: Betto din Martie 25, 2017, 10:14:57 PM
https://www.youtube.com/watch?v=vxbxHPjBBm4
L-am vizionat.Tocmai de asta nu vreau sa-l duc in service.Ca e posibil sa-l indrepte si sa-mi ia banii pe unul nou  ;)

Citat din: timberland0910 din Martie 26, 2017, 09:10:48 PM
multi recomanda second hand , dar care sunt sansele sa iei tot o piesa indoita sau cu uzura mai  mare? chiar asa mult costa nou?
Oferta de la service pentru ax nou era de 140 euroi,manopera inclusa (sau cred ca era inclusa).
Am mai primit o oferta de la Marina Tulcea de 800 RON doar piesa.

timberland0910

Citat din: siad din Martie 29, 2017, 05:03:39 PM
Multumesc frumos.Cred ca deja am incercat la persoana respectiva,fara succes din pacate.
L-am vizionat.Tocmai de asta nu vreau sa-l duc in service.Ca e posibil sa-l indrepte si sa-mi ia banii pe unul nou  ;)
Oferta de la service pentru ax nou era de 140 euroi,manopera inclusa (sau cred ca era inclusa).
Am mai primit o oferta de la Marina Tulcea de 800 RON doar piesa.
multi recomanda second hand , dar care sunt sansele sa iei tot o piesa indoita sau cu uzura mai  mare? chiar asa mult costa nou?
La un motor care costa de nou peste 3000 euro ..140 eur axul e decent pretul

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

pilu

Am vizionat si eu clipurile video cu indreptatul axului si sincer nu stiu ce sa cred ,va explix acum de ce. Am un motor yamaha 15cp de prin anii "80  tras de el lovit pe toate partile binenteles si cu axul stramb.Am zis hai sa incerc o indreptare bazata pe ce am vazut in filmulete. nu am acel tip de cric hidraulic si oricum mi se pare greoi de montat si lucrat cu asa ceva la un motor mic ,asa ca am confectionat presa din imagine care in partea dinspre talpa de fier se invarte intr-un rulment axial (altfel este greu de rasucit) care vine montat pe placa antiventilatie iar acel surub pe axul elici.Atentie nu pe capatul filetat (ca in filmulete)deoarece partea filetata este mai subtire ca si axul si eu sunt convins ca dace se impinge de acolo se indoaie acea parte nu se indreapta axul ,asa ca am impins din varful partii canelate. Folosind ceasul comparator exact ca in filmulete  am reusit sa aduc axul intr-o toleranta de doua sutimi(dupa incercari repetate) adica exact toleranta data de manualul de reparatie .Acum sa explic de ce am indoieli in legatura cu filmuletele. In filmari cand se trece la indreptare se preseaza axul si ceasul comparator face cam o tura si un sfert sau jumate  dupa care revine se fac masuratori si tot asa pana indreapta de tot. La mine  ca sa indrept axul a trebuit sa presez pana ce ceasul comparator a facut 5 ture jumate ca sa se indrepte ceva ceva axul. Poate axul din filmari sa nu fie asa otelos...nu stiu .