Discutii intrebari test ANR

Creat de Raul, Martie 10, 2017, 07:28:38 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

pado

Raul- site-ul pe care zici ca l-ai facut e public, sau cu circuit inchis? Afara de testele lui Sebba, eu nu am vazut nicio alta aplicatie utila cu intrebarile de examen. Mai e una, facuta parca de administratorul site-ului "barcaholic.ro", dar mie nu mi-a placut pt ca chestionarele sunt enervant de lungi si nu poti verifica raspunsurile. Fa cunoscut link-ul spre site-ul facut de tine, daca e open, sa-si verifice cunostintele toti cei care se pregatesc pt exmen. Eu voi da la sf lunii aprilie examen pt clasa C la Giurgiu si m-as bucura sa am testele din COLREG si in limba romana (chestionarele lui Sebba sunt doar in engleza, la fel si aplicatiile android) pt ca eu nu stiu f bine engleza, deci prefer oricand un site cu chestionare COLREG in lb romana.
Iar legat de intrebarea pe care ai expus-o, nu pot pricepe in mod logic niciuna din variantele de raspuns. Pasul elicei nu mai poate influenta giratia barcii, pt ca se spune ca barca se deplaseaza din inertie. Pt mine, deplasare din inertie=motor oprit/elicea nu se invarte, iar carma fiind in ax cum poate prova sa se orienteze stanga/dreapta? Hai sa mai asteptam, ca poate vede discutia cineva cu practica pe apa si ne lamureste ce si cum.

gvincentiu

Deci, la mersul din inertie elicea se invarte intotdeauna, cu exceptia cazului cand axul este blocat. Diferenta de presiune intre pala de sus si cea de jos, in cazul nostru aplicata pe spatele palei, face ca pupa sa vina la stanga. In mars, este invers: am presiune pe fata elicei, deci pupa vine la dreapta datorita diferentelor de adancime. La navele cu doua elici efectul se anuleaza din sensul diferit de rotatie, una stanga una dreapta.
Ganduri bune !

pelicanul

@ gvincentiu

Interesant! :)

Dar in setul de intrebari de la ANR https://portal.rna.ro/SiteAssets/servicii/personal-navigant/Conducere%20Manevra.pdf la intrebarea 69 pagina 11 zice asa:

69.
Efectul carmei la mars inainte – nava merge inainte, carma in ax:
a)prova gireaza la stanga, iar pupa abate spre dreapta;
b)prova gireaza la dreapta, iar pupa abate spre stanga;
c)deplasare rectininie inainte

@Raul
Tu unde ai gasit intrebarea asta? :)

Pentru oricine mai e interesat am mai gasit doua carti:

https://drive.google.com/file/d/0B_ftb3fiPWFKeFF6SkFJR1kyUDg/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0B_ftb3fiPWFKNnFUWGlyMmxidnc/view?usp=sharing

Raul

@Pelicanul

intrebarea este tot din Manevra:
https://portal.rna.ro/SiteAssets/servicii/personal-navigant/Manevra%20Agrement.pdf

67.Nava merge din inerţie ,cârma în ax face ca :
a. nava să se deplaseazăe înainte cu tendinţă de a gira prova la dreapta.
b. nava să se deplaseaze cu tendinţa de a gira prova la stânga.
c. nava să se deplaseze înainte cu tendinţă de a gira prova la stânga.

Raul

@Pado

Siteul pe care l-am facut este publicat insa eu l-am facut doar pentru mine asa cum mi-am dorit si anume sa am cele 4 sectiuni si sa pot raspunde la toate intrebarile fara sa stiu raspunsul decat dupa ce bifez unul.

Intra pe acest link si cere sa te inregistrezi ca sa poti accesa testele: http://trustinit.ro/anr/

pado

Multumesc, Raul! M-am jucat si eu nitel, foarte utila aplicatia realizata de tine, deocamdata am renuntat sa-mi exersez cunostintele pt ca acum nu prea am timp si nici nu mi s-au afisat imaginile aferente unor intrebari. O fi asa pt ca folosesc uBlock? O sa dezactivez adblocking-ul asta mai pe seara cand am timp si ma voi juca cu testele tale. Le vom dezbate aici :)

Raul

Merg si pozele. Nu ar trebui sa aiba legatura cu uBlock. Hai sa vorbim pe mail. Imi dai exemple si ma ocup sa verific.

Oricum, dupa ce le invat asa, vreau sa fac niste variante cu intrebarile random si cu un numar mai mic ca sa nu te plictisesti pana raspunzi.

PS: poze sunt doar la Marinarie; la celalalte nu am vazut sa aiba poze.

pelicanul

Site-ul cu teste pare foarte interesant, dar am incercat sa ma inscriu acum doua zile si inca nu am primit acceptul. Mai trebuie sa fac si altceva in afara de alegerea unui username (evident, "pelicanul") si de inscrierea adresei de e mail?

sebba

Pelicanule, lasa testele, pleacă pe mare

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Simulatoare Teste ANR - http://anr.end.ro

pelicanul

Mai e o luna jumate' pina la plecarea in Grecia! :) Intre timp, vopsele, placaje, epoxi si gratare!  8)

Raul

Eu va multumesc frumos pentru aprecieri insa siteul l-am facut pentru mine sa invat, nu m-am gandit sa-l fac public. De aceea este pe gustul meu si pe ce am eu nevoie acum :)

@Pelicanul, ti-am dat acum accept pentru user. Enjoy!

pelicanul

OK, multumesc.

Deocamdata nu comentez, pentru ca ai spus ca e doar pentru uz propriu! :) Zic doar ca e o chestie utila. Daca apar ceva modificari, le anunti aici si putem comenta.

Florio

Citat din: sebba din Martie 31, 2017, 02:49:46 PM
Pelicanule, lasa testele, pleacă pe mare

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Sebba rules ! :) Asta e și opinia mea.

Raul, Pelicane, Vincențiu, Pado,
în țara mea, aberațiile se țin lanț. Testele conțin unele întrebări care vizibil nu-s făcute să-ți afle cunoștințele, ci să te încurce și în ceea ce știi bine. 
Cine conduce mai multe ambarcațiuni, va realiza că fiecare are un mod de comportament în funcție de construcția ei. Pe apă sunt cu adevărat importante curentul, vântul, alte elemente decât o tendință palidă care nu poate fi caracteristică tuturor tipurilor de ambarcațiuni, ci doar a celor pe care le-a avut creatorul testului în minte.
Întrebări despre sfilațe, lichidul din busolă, tendința sufletului de a se abate la dreapta sau la stânga, nu cred că fac dovada unei bune pregătiri marinărești.
De exemplu, eu pot roti pe loc o ambarcațiune din efectul pasului elicei, am încercat-o pe bărci de până la 50 de picioare. Dar nu funcționează la toate. Și în plus de asta, sunt finețuri pe care trebuie să le deprinzi prin practică îndelungată.
Cred că rostul unui examen de acest tip, este să verifice cunoștințele de bază, necesare conducerii în siguranță, a ambarcațiunilor. Așadar semnalistică, orientare,  siguranță, prim ajutor.  Si acestea sunt destule!
Mi-a plăcut cum sunt structurate examenele RYA. Nimic în plus față de ceea ce impune limita de permis pe care o dai.
Un instructor nu își permite nici să-i învețe pe cursanți, alte finețuri decât strict cele date de limita de permis pe care o acced ( e adevărat, știu asta de la un instructor RYA :) )

sebba

asa cum zici, Maestre!
sper sa ne intersectam anul asta prin Grecia
o sa ajung si eu prin zona, sper doar ca timing-ul sa fie optim

cat despre teste, imi tot fac curaj sa ma apuc de "next level", chestionarele pentru B (si A)
pe moment am produs ceva documentatie dar cred ca e cam putina
de exemplu, am asa:

100 intrebari ptr "Navigatie estimata si costiera"
58 intrebari ptr "Navigatie astronomica"
34 intrebari ptr "Navigatie radar"
34 intrebari ptr "Navigatie radioelectronica"
18 intrebari ptr "Complemente de navigatie"
95 intrebari ptr "Meteorologie"

si as avea nevoie de ceva lamuriri:
- care-cum le structurez, pe discipline, astfel incat sa nu se mai amestece ca la testele facute anterior ptr D-C?
- mai are cineva ceva teste astfel incat sa acopar cat mai mult posibil?

vant de care vreti!
Simulatoare Teste ANR - http://anr.end.ro

MBG

Salut,
Daca are cineva un simulator de examen pentru categoria A, rog dati un semn.

Multmesc anticipat!
LIfe is to short to stay on the dock!