Peridoc cu sine sau role?

Creat de iulian_cioclin, Martie 11, 2017, 02:41:54 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

iulian_cioclin

Salutare,

In privinta peridocului, cu sine sau cu role... am tot studiat si eu destul aceasta problema. Ma tot uitam la filmuletele de pe youtube ce usor fuge barca de pe peridocul cu role, peridocul bagat in apa doar pana la jumatatea rotilor. Eram la un pas sa dau comanda de un peridoc cu role.

DAR aprofundand problema am constatat ca nu se merita cel cu role. Foarte multe barci cu fisuri in carena, multi proprietari de peridocuri cu role, care au trecut pe sine. Am renuntat la idee si am dat comanda de un peridoc cu sine. Miercuri il ridic din Bucuresti (este peridocul celor de la Repo trails, 3600 ron peridoc modular din teava galvanizata)

E pacat dupa atata munca sa te trezeste cu vreo neplacere cauzata de transportul barcii pe peridocul cu role.

Am si o intrebare: Pe paiol ai folosit o vopsea antiderapanta? este cea de la Hempel? impresii?

Ti-a iesit o barcuta super! Sa te bucuri sanatos de ea!

radu andritoiu

iulianeee, de o jumatate de an iti zic de sine
asculta frate de olteni
so, keep floating for pleasure

radu andritoiu

simpatica pustioaica
sa ti traiasca

ionitzady

Iuliane alege un hibrid de peridoc : role pe chila si sine pe lateral . Asa aluneca la apa si stabine la drum

iulian_cioclin

Citat din: ionitzady din Martie 11, 2017, 04:37:15 PM
Iuliane alege un hibrid de peridoc : role pe chila si sine pe lateral . Asa aluneca la apa si stabine la drum

Peridocul oricum vine cu 3 role pe chila. Am sa reglez in asa fel sinele incat sa alunece bine si pe rolele de pe chila.
Daca nu aluneca satisfacator ma mai gandeam la un sistem cu 4 role pe laterale care sa fie ridicate manual cu un cric micut auto, astfel sa ridic barca de pe sine si sa alunece mai usor.

drmarius

Iulian, nu înțeleg rolul cricului. Poate ai o poza. Cu o barca care are pescajul mic este foarte simplu deoarece bagi peridocul in apa pana când apare Arhimede.

radu andritoiu

iulianeee , sa nu l astepti pe arhimede

Legea lui Arhimede sau principiul lui Arhimede este o lege a hidrostaticii, care afirmă că un corp scufundat într-un fluid este împins de către fluid, de jos în sus, cu o forță egală cu greutatea volumului de fluid dislocat de către corp. Această forță se numește forță arhimedică sau forța lui Arhimede. A fost descoperită în mod empiric de către Arhimede în secolul al III-lea î.Hr. și demonstrată în secolul al XVI-lea. Uneori este utilizat și termenul legea plutirii corpurilor pentru acest principiu.

Forța arhimedică apare în situația în care sistemul este plasat într-un câmp gravitațional; forța respectivă are aceeași direcție cu cea a câmpului gravitațional și sens opus. Punctul de aplicație al forței arhimedice este centrul de masă al fluidului dezlocuit de corp. Valoarea și direcția forței arhimedice nu depinde de forma sau densitatea corpului.

Legea lui Arhimede este denumită astfel în onoarea savantului antic grec Arhimede.

iulian_cioclin

Citat din: drmarius din Martie 11, 2017, 09:29:48 PM
Iulian, nu înțeleg rolul cricului. Poate ai o poza. Cu o barca care are pescajul mic este foarte simplu deoarece bagi peridocul in apa pana când apare Arhimede.
Marius, am atasat o imagine, barca la drum va sta pe sine fara sa atinga cele 4 seturi de role mai sus mentionate. Cand ajung la apa, ridic barca pe role (aici ma ajuta acel cric) Trbuie gandit un sistem mecanic. Cricul bineinteles prins de cadrul peridocului

sebba

Mă bag și eu...
Cine va ține cele doua perechi de... role pe direcția dorită? :)

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Simulatoare Teste ANR - http://anr.end.ro

Florio

Citat din: iulian_cioclin din Martie 12, 2017, 09:30:52 AM
Marius, am atasat o imagine, barca la drum va sta pe sine fara sa atinga cele 4 seturi de role mai sus mentionate. Cand ajung la apa, ridic barca pe role (aici ma ajuta acel cric) Trbuie gandit un sistem mecanic. Cricul bineinteles prins de cadrul peridocului

Acest sistem e gandit de mine de multi ani :) . Anul acesta am si gasit motivatia si metoda de a-l face, asa ca in curand pot sa va dau si poze :) .
Partile elevatoare mi-au fost aduse de DBR din Olanda si au folosit saptamanile acestea la adusul barcii lui Pauli.
Singura motivatie care m-a determinat sa fac asta, este ca sa pot muta putin barca față-spate pe peridoc, in vederea lucrului la opera vie (antivegetativa, verificari la carena sau derivor)

sebba

ok, dar presupun ca ar trebui sa aibe ceva elemente care sa tina rolele pe directia dorita

iulian_cioclin

@Florio cand va sosi  momentul te rog sa postezi niste poze cu sistemul.
@Sebba rolele sunt mobile in jurul unui ax, astfel iau singure forma carenei barcii, singurul lucru care treb sa-l faci este sa ridici barca pe role, de acolo stiu ele ce au de facut.

Am gasit pe net un sistem gata conceput. Cu sistem elevator cu tot. Dealtfel poate fi si construit in regie proprie.

https://www.vidaxl.ro/e/8718475922230/set-de-2-suporturi-cu-rotile-duble-pentru-remorca-de-barca-59-84-cm?utm_medium=price_comparison&utm_source=vidaXL_shopmania&utm_term=8718475922230&utm_campaign=campaign&utm_content=Vehicles_Parts

acig

Ma bag si eu cu o alta problema :
Ai tinut cont ce mma trage masina ta pentru remorci fara sistem propiu de franare ?
,,Lumea este un loc periculos...   Nu atat din cauza celor care fac rau, cat mai ales a celor care privesc si-i lasa sa faca rau !" Albert Einsten

ionitzady

Oameni buni, nu cred ca mergeti in directia buna , orice barca are opera vie , fundul , in forma de V  mai mare sau mai mic deci peridocul are un V  . Asa ca daca pui cricul la chila cu cat te mai inalti cu saniile laterale , cu cat se ridica centrul de greutate , cat tre sa scufunzi peridocul ca sa preiei barca ...   . Nu cred ca asa e bine , peridocul tre sa fie cat mai jos , sa preia barca cat pai la apa mica astfel lasam rolele pe chila la locul lor fixe si facem saniile laterale reglabile rapid din 2 miscari.
  1 cum sa descriu... sa zicem ca saniile formeaza un dreptunghi , fara latura de jos .
  2  dar daca el nu ar fi fix la colturi si anum acele unghiuri de 90 grade le-ai modifica ai obtine un paralepipet .
   3 adica sania ai de sus ar urca si cobora muuuulti centimetri

erau nuste leagane lungi cu patru tevi ca suport  prins pe bolturi care te dadeai inainte si inapoi .
  Reglajul se v-a face cu un intinzator de sufa cu ocheti fixat pe peridoc si pe o latura verticala a paralelipipetului.

Voi reveni cu poze

sebba

Pai da Iulian, sistemul ăla are un sprijin în rectangulara de pe exterior care fixează tija interioara să culise doar pe direcția dorită.
Despre un astfel de ghidaj ziceam eu, că trebuie să existe
Altfel rolele ar fi imposibil de ținut pe direcție

Sent from my Mi-4c using Tapatalk