ALBIN 25

Creat de Mihai, Aprilie 20, 2017, 04:29:52 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

bbl81

Citat din: Mihai din Aprilie 21, 2017, 09:50:20 AM
Da masina din prima poza este Nissan x-trail. Barca nu are inca panouri solare, dar motorul incarca in mars cele doua baterii de 110A. Instalatia electrica este la 12V si 220V cu ajutorul unui invertor. In dotare are si un frigider tip lada care se poate seta si pe congelare. Motorul printr-un sistem de conducte si o ventola rezolva si problema incalzirii celor doua cabine pe vreme rece cum a fost si cea din ultima zi a turei.
din ce an este masina? si ce greutate are voie sa tracteze? 

scuze de offtopic
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

bradutzu

singura mea nedumerire este legata de cum se poate pescui de pe aceasta barca vazand ca re "funduletul" cam mare (a se citi inalt ;D)
in rest este fantastica si avand in vedere ca in 4,5 ore ajungi cu ea la Sulina.........chiar este mai bine decat imi imaginam.
Sa auzim numai de bine!

Dbr

@bbl81: Masina trage 2000 kg, exact cat are MTMA peridocul Albinului. Tocmai asta a fost motivul pentru care peridocul a fost cam cautat la achizitie in NL.

Mihai

Masina tracteaza 2000kg, an fabricatie 2008. Barca are 1600kg  incarcata cu apa, motorina, baterii etc. (valoare data in cartea tehnica a barcii) iar peridocul este de 2000 kg, aluminiu, cu greutate proprie de 350kg ( valori certificate de RAR in cartea de identitate a remorcii). Despre pescuit, nu stiu inca ce sa spun. La cat pescuiesc eu, gasesc vreo solutie pentru doua lansete pana s-o deschide in iunie pescuitul :)

bbl81

Citat din: Dbr din Aprilie 21, 2017, 01:12:10 PM
@bbl81: Masina trage 2000 kg, exact cat are MTMA peridocul Albinului. Tocmai asta a fost motivul pentru care peridocul a fost cam cautat la achizitie in NL.

multumesc de raspuns. cred ca este varianta cu motor de 2.2 diesel.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

pelicanul

Foarte misto barca, s-o stapinesti sanatos! "Cea mai corespunzatoare" barca pentru Delta si lacuri. Daca-i urci pe prova si un "pui" gonflabil pentru intrat pe canalele mai mici esti chiar taticul excursiilor in Delta.

Mihai

Chiar asa o sa fac Nicu multumesc ;). Sa ne vedem sanatosi la Vourvourou in mai! Daca ajung, vin tot cu Mandalay.

gvincentiu

N-am cuvinte, excelent!!!
Ganduri bune !

Mihai

Stie cineva sa explice diagrama de consum din poza atasata(stanga jos), la motorul Vetus M4.14 care-mi echipeaza barca? Am mai descoperit ca motorul de baza Mitsubishi este K4E-61DM acelasi si in cazul motorului Sabb M 4.140. Consumul din grafic este in grame pe kw/cp si ora la diferite turatii?

ghrt

Da. Nu sunt inginer, dar aparent e un calcul de "rentabilitate". La turaţii mici motorul consumă dar produce foarte puţină putere, deci consumul de combustibil/putere este mare. Ai un optim pe la 2200-2600 rpm şi apoi ai multă putere, dar cu un consum tot mai mare.
Probabil dacă ai fi avut un grafic de consum orar per rpm era o curbă strict crescătoare.

pelicanul

Poza parca e din catalogul Vetus! :)
Graficul e destul de clar. De exemplu pentru o turatie de 2500 RPM ai o putere 22 CP (continua, curba 2) si un cuplu de 70 Nm. Consumul este de 190 gr/CPh ceea ce inseamna 4.180 kg/h. La o densitate a motorinei de aproximativ 0.83 kg/l inseamna ca vei avea un consum de aproximativ 5 litri/h pentru turatia de mai sus (cea mai economica).

Mihai

Multumesc mult pentru raspunsuri. Nu-mi explic consumul aparent mic in orele de functionare din tura trecuta. Poate prin faptul ca ceea ce am completat in rezervor pentru al reancarca a fost eronat mai mic din cauza pozitiei intregului ansamblu barca- peridoc, implicit al rezervorului, alta fata de pozitia primei incarcari la maxim al acestuia?

pelicanul

De ce te stresezi de un consum prea mic? E vreo problema? :) Probabil ca ai mers mai aproape de 1500 RPM si nu catre 2500. Barca are nevoie de vreo 12 CP, restul sint de rezerva. :)

home made

adica undeva pina'n 2,5 l ? :)

Mihai

Nu-i stres Nicu! Sunt doar curios, dar pe masura ce-o sa-l mai folosesc ideea in ce priveste consumul mediu se va contura :)