Barca militara

Creat de Shadowrider, Mai 09, 2017, 01:46:52 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Shadowrider

Salutare,

Ma tenteaza sa achizitionez o barca pneumatica militara de 8 persoane, second hand, si fiind incepator in acest domeniu am nevoie de cateva sfaturi:
Ce probleme ar putea avea acest tip de ambarcatiune, la ce sa fiu atent cand o cumpar, daca merita investitia(pretul este de 150€).
Scopul achizitionarii este agrementul, eu nu sunt pescar, va fi folosita preponderent pe un lac, eventual pe Arges.
Am inteles de la cel care o vinde ca este destul de grea -40kg si ocupa si ceva spatiu, si ca motorul ok ar fi de 25 cp. Intrebarea mea: ce motor ca si cp si producator, i s-ar potrivi, in sensul ca nu ma intereseaza nici sa zboare nici sa se miste ca melcul.
De asemenea ii lipseste podeaua? - se poate achizitiona/confectiona?

Multumesc frumosvpentru ajutor. 😊

bbl81

salt,

daca poti pune ceva poze cu ea umflata, sigur o sa primesti sfaturi pertinente. cand este vorba de motor, daca are peste 5 cp, ai nevoie de permis.

mult noroc!
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

Shadowrider

Cam asa arata barca.
Un motor de 5 cp duce o incarcatura de 8 persoane, barca si ceva echipament: 30+ kg?

Am inteles ca pentru ce vreau eu ar tb scoala pentru permis categ. D. Aveti idee cam cat costa cursurile si examenul?

Shadowrider

Propietarul mi-a spus ca-i lipseste podina.

mariusm piesenoi111

Salutare
Sfatul meu este sa stai departe de asa ceva
Are lejer peste100kgfara podina iar podina nu o sa poti sa ii faci decat cu mari cheltuieli pt ca trebuie si transversale si stringeri.
Mai bine arunci banii pe geam ca poate se bucura cineva de ei decat sa cumperi asa ceva.....
Si oglinda taiata deci apa infiltrata deci putreda.

dany

in '85-'86 aveam asa barci in unitate,erau barci de asalt ,capacitate o tona....E un model vechi,material obosit.Au fost date la casat si smecherii le-au preaduit sa ajunga pe piata.Asa era sa mi-o iau cu un johnson de 40model de armata,dar datorita lui Fritz,am stat departe.ieftin,dar prost.

Shadowrider

Intr-adevar este o barca de asalt. Ma gandeam eu ca este data la casat, dar parerea mea era ca, astea facute pt armata, au un material mai rezistent si nu se deterioreaza prea usor.

mariusm piesenoi111 - de unde stii ca oglinda este taiata si barca este putreda? Cum imi dau seama ca materialul barcii este putred?

Cel care o vine spune ca tine aerul, ca a stat 2-3 zile umflata si ca este ok.
Ce mi se pare suspect este pretul fff redus.

Multumesc pentru raspunsuri!

timberland0910

Din moment ce a fost data la casat inseamna ca nu mai prezinta siguranta...la casat se dau deseurile...chiar daca nu a fost pusa o zi la apa are o varsta si asta spune multe..daca ai incredere sa iti duci familia pe apa cu asa ceva pe lac tre sa ai ori curaj ori o mica doza de inconstienta..

Vali

Salut Shadowrider si bun venit pe forum.

Cred ca Marius s-a referit la oglinda cand a spus ca e putrezita, nu la barca. Se vede in poze ca oglinda a fost taiata pentru o lungime mai mica a cizmei, si probabil ca taietura aia nu a fost protejata in vreun fel, de unde prezumtia de oglinda afectata de umezeala, deci nesigura.

Daca vrei sa testezi barca, pune-i un motoras de 5 cai, si ia-o la niste ture, ca sa te convingi daca e ce iti doresti.

Eu personal m-am vindecat prin anii '90 de barci pneumatice rusesti, dupa ce am ramas amanet cu barca sparta in pustietate, pe vremea cand nu existau nici telefoane publice, darmite mobile :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

mariusm piesenoi111

Exact ce spune Vali am vrut sa spun.
Vorbesc din experienta si acum nu as recomanda asa ceva nici dusmanilor.
Iar podina.....o intreaga epopee!Sau daca vrei  suna la un celebru facator de barcii pneumatice roman(cy nume de pasare colorata si pescuitoare) si o sa vezi ca pentru doar fo 2000RON te rezolva el cu podina.
Chilipir curat!
Spor in alegere si .....chibzuinta.
:) sfat de la Stan patitul

Shadowrider

Ok. Multumesc inca odata!

Am mai studiat ofertele si am gasit: AQUA-STORM stm330(Romeo), care desi nu duce 8 oameni ci 4, este totusi muult mai usor de transportat: 33kg, vine deja cu podina si merge cu un motor de max 10 cp, arata ca o barca de desant iar pt ce imi trebuie mie este suficient. Iar ceea ce este important: este noua! :)

Shadowrider

Si poza  ;)

Shadowrider

Sau varianta: STK330 - Keel STORM boats from STK line.

Intre cele 2 modele pe care ati alege-o? si de ce?

dany

Salut.Vad ca esti chitit pe pneumatice....bun.Am in zona multi pescari ce prefera ''gumele''caci le transporta mai usor,in portbagajul masinii sau unii pe portbagaj umflate numai bine de pus pe apa.Daca alegi varianta ''in portbagaj''ai dezavantajul umflarii-dezumflarii ,implicit a spalarii si stergerii barcii,montarea si demontarea fundului...
Prima varianta a barcii,din poza in picioare nu are chila gonflabila.Are niste placi de placaj ce le montezi-demontezi usor,dar ramane fundul de cauciuc expus la calcaturi si nu numai.Cunosc baieti ce au asemenea barca.Se deplaseaza usor la vasle,bune la pescuit stationar cand stai cu fundul pe scandura.Cu motorizare max de 5 cp se comporta modest.Cel mult 12-14  la ora singur in barca.Nu ai glisare in veci.Chiar daca pui motor de 10,am impresia ca modelul ala accepta max.de 10 cp,vei merge chinuit.Barca ''cabreaza''se indoaie efectiv si nu se comporta ca o glisoare si vei tarai apa dupa tine.Barca cu chila gonflabila si podina rigida din aluminiu se comporta mai bine si la spining la pescuit din picioare si la stationar.Cu motor de 5 s-ar putea sa ajungi la 15-17 la ora cu modelul de 3m.Cu cat e mai lunga cu atat e mai grea si greu de manevrat.Blestemi fiecare montat -demontat,spalat -sters,bagat in portbagaj....Deaceea  se prefera transportul ei umflata pe portbagaj..dar daca stai la bloc si nu ai loc de depozitare ce-ai facut....Cand vin ele frumos in geanta ce bine arata impachetata de ei...oho...Nu ai sa reusesti s-o impachetezi la fel.....,parca se maresc pe zi ce trece si nu mai incap in geanta,se rupe fermuarul si gata ,o legi cu sfoara....
Una peste alta ,viata e frumoasa.I-ti recomand varianta cu chila gonflabila si podina din aluminiu de cel mult 3m.Nu vorbesc de calitatea materialului.Sunt baieti care au asemenea barca de cativa ani si inca nu le-au spart sau intepat.Depinde si de tine cum ai grija de ea.Transportata umflata si tinuta pe iarna tot asa undeva intr-un spatiu macar semiincalzit..Succes in alegerea barcii.

Razvan Evergreen

Citat din: Shadowrider din Mai 09, 2017, 11:49:50 PM
Ok. Multumesc inca odata!

Am mai studiat ofertele si am gasit: AQUA-STORM stm330(Romeo), care desi nu duce 8 oameni ci 4, este totusi muult mai usor de transportat: 33kg, vine deja cu podina si merge cu un motor de max 10 cp, arata ca o barca de desant iar pt ce imi trebuie mie este suficient. Iar ceea ce este important: este noua! :)
Salut, eu mi-am luat anul trecut  asta:

https://www.athleteshop.com/aquaparx-330-inflatable-boat

Vad ca s-a si ieftinit. Am fost cu ea in Egee cu in motor de  6 cp, pe razem cu motor de 2,5 cp si la Topalu, pe Dunare cu 4 cp