Barca militara

Creat de Shadowrider, Mai 09, 2017, 01:46:52 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

aditache

Buna ziua, ma gandesc sa-mi cumpar barca, o gonflabila Navigator 4,20m podina din aluminiu, comercializata de o firma din Timisoara. Ce parere aveti despre Navigator ?
Motorul va fi in 2 timpi de 20 - 25 cp. O sa pot iesi cu ea pe mare ?

Florio

Citat din: pelicanul din Mai 10, 2017, 07:44:44 PM
Uite inca o poza de pe Alionte, dupa ce am traversat Dunarea de la Topalu. O observatie in legatura cu vislele. Nu sint chiar asa eficiente, pe Dunare nu ai nici o sansa contra curentului daca ti se strica motorul. Dar te ajuta totusi sa iesi la mal inainte de Sulina. :) Noua nu ni s-a stricat motorul dar am experimentat putin si trasul la rame. :)
In poza sint eu (cu vesta rosie) si Razvan. Poza e facuta de bluewave care, apropos, a traversat Dunarea intr-un caiac gonflabil (Sevylor Hudson de la Decathlon), ca si Florio de altfel. Numai cu vesta, valuri de maxim 20 cm si cu doua barci cu motor in asistenta, dar nu a fost nevoie sa intervina.

Florio dealtfel cu toată familia în gonflabil :) Valurile erau dublul a ce spune Pelicanul, fiindcă se ridicase vântul.  Dar abordate în unghiul corect, nu puneau probleme. 
Despre Razelm: e desigur un lac ce trebuie abordat serios. O apă mare, care odată ridicată de vânt, fierbe la propriu. Nu se recomandă începătorilor, decât în măsura în care vor să vadă cum acționează selecția naturală :) .
În acest weekend a fost un grup de 11 caiaciști care au trebuit recuperați de ambarcațiunile din Jurilovca, după apel la 112. Oamenii au fost norocoși.
"Bottom line", percepția mea după 3 ani petrecuți în zonă, este că nu se poate întâmpla nimic rău, dacă îți iei măsuri normale de ieșit pe apă. Traseu și abordare în funcție de condiții, ceva anticipare (lucru necesar oricui iese pe ape) și vestă de salvare.
Oricum, cu barcă galbenă de 3,5 nu se iese ! (gluma e bună :) )
Respectați natura, că e mai puternică decât lasă a se vedea :)

Florio

Citat din: aditache din Iulie 17, 2017, 11:55:53 PM
Buna ziua, ma gandesc sa-mi cumpar barca, o gonflabila Navigator 4,20m podina din aluminiu, comercializata de o firma din Timisoara. Ce parere aveti despre Navigator ?

Sigur că da.
Orice producător își clasifică ambarcațiunea pentru tipul de ape, valuri și vânt (acea scala Beaufort) la care se pretează.
Ieșirea pe mare nu este prohibitivă, ci nivelul de montare a mării. Pentru mare de gradul 1 maxim 3 in regim costier, nu văd nici o problemă. Doar atenție la faptul că pe Marea Neagra  se poate trece de la gradul 1 la gradul 4 în mai puțin de-un ceas :)

P.S.
Pe gradul 3 (valuri de jumătate de metru lângă coastă) se poate înainta mult mai greu. Adică o barcă mică obișnuită să gliseze, nu va putea glisa. Va fi ca o mașină obișnuită să ruleze pe șosea cu 130 la ora, pusă să meargă prin hârtoape adânci de jumătate de metru :)

AdrianZUZ

Citat din: aditache din Iulie 17, 2017, 11:55:53 PM

Dpmdv o barca gonflabila de peste 3m este o inutilitate. Portabila nu mai este ... la 4,2 bate 100kg + motor 50kg + rezervor mare 24-30l + hangarale = NU iti ajunge o masina sa cari calabalacul. Barca va flamba oricum pe valuri, poate nu rau dar iti va strica karma zenul si glisajul.
Deci, daca tot iei peridoc si motor 25cp 2t, de ce sa nu iei un RIB de 4.2m si sa bati cam toate marile apropiate ;D? Un rib vechi italienesc din hypalon va fi la o viata distanta de orice navigator, colibri, zodiac sau alte chestii de plastic.

aditache

Multumesc pentru raspunsuri, barca, podina, motorul si rezervorul le pot duce fb. in porbagaj si pe bancheta din spate. Firma ma ingrijoreaza Navigator nu stiu prea multe date despre ea.

cristiantutuianu

Citat din: aditache din Iulie 18, 2017, 03:57:52 PM
Firma ma ingrijoreaza Navigator nu stiu prea multe date despre ea.
#aditache nu e nici o problema daca pui mana pe telefon si ii contactezi pe cei de la http://www.carponizer.ro/ sa iti povesteasca despre (0762383902 sau0742630744 ) Barca Gonflabila Navigator ADF 420 .Pe site-ul lor nu apare ca o au la vanzare nu o au pe stoc probabil.
O barca asa cum iti doresti tu are un var de al meu a folosit barca la mare la dunare si de fiecare data cand vb cu el e foarte multumit de ea ....si saraca barcuta a trecut prin ....doar ea poate povesti. Cand a cumparat barca a fost foarte multumit de vanzator.A primit de la el toate informatile dorite.
Daca nu ma inseala memoria varul imi spunea ca este facuta in Germania.

UIte ceva despre ea:
-Barca gonflabila Navigator AD-420-D
Produsul detine certificat conform normelor europene.
Materialul folosit este MULTISTRAT PLASTEL in 5 straturi, 1 de tesatura dubla si 4 de polyvinylchlorid.
Materialul este rezistent la razele ultraviolete, combustibili, uleiuri, apa sarata, si isi pastreaza caracteristicile de lucru pana la temperaturi de -30+60gr/C.
-Detalii Barca Gonflabila Navigator AD-420:
Chila gonflabila in V
Dimensiune Barca: lungime 420 cm,latime 190cm, diametru balon, 50 cm
Greutatea suportata: 1087 Kg
Locuri: 7
Putere motor: Putere motor maxim admis pe placa - 30.PH
Greutatea : 78 Kg
-Setul Contine:
Barca pneumatica: 1 buc.
Scaun tare: 2 buc.
Podina aluminiu culisabila: 1 buc.
Pompa+furtun: 1 buc.
Vasle+Bete: 2 buc.
Chit pentru reparatii: 1 buc.
Geanta de transport: 1 buc.

aditache

Mii de multumiri, gasisem pe net alte numere de telefon care nu mai erau valabile. Sun chiar acum.