Barca din vis!

Creat de iulian_cioclin, Mai 13, 2017, 07:32:03 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

iulian_cioclin

Citat din: dany din Mai 14, 2017, 11:54:56 AM

Ce se vede in barca este tot turnat in matrite cu  rasina poliesterica ,stratimat+tesatura.Asta va spun,caci am fost intrebat si trebuia sa clarific aspectul asta.Sunt poze facute,dar nepublicate la momentul asta.

Poze din timpul constructiei

Haiduc

Citat din: iulian_cioclin din Mai 14, 2017, 02:30:27 PM
Asa cum am tinut foarte mult la detalii si la estetica, asa tin si la curatenie. Radule, cand ai sa intri la mine in barca sa nu uiti sa-ti iei papucii de casa. Noroaiele Deltei lasale la tine in barca :))))

Nu e cazul Iuliane pentru invitati eu zic sa ne luam cu noi niste saci de gunoi si daca nu corespunde il putem lega si la gura,nu de alta dar poate îi cade si ceva din gura si isi murdareste papucii.
Ar fi pacat😂😂

radu andritoiu

ce ziceti de papucul asta
ultimul model ptr delta
lasa urme
mai ales in suflet
cate unul ptr fiecare
unul ptr fratele cioclin, iar celalalt ptr fratele laveta de la ploiesti
abia astept baieti
so, keep floating for pleasure

Vali

Felicitari Iulian si Dany pentru munca investita la amenajarea barcii :). Meritul meu a fost doar constructia corpului si sfaturile date la lucrarile de amenajare, restul e rezultatul muncii voastre.

Desi m-am temut de cresterea greutatii, comportamentul hidrodinamic este optim pentru motorizarea adoptata, iar motivele cred ca sunt urmatoarele:

1. distributia maselor in barca este excelenta, iar asta se vede la asieta in stationare, cu gurna superioara perfect paralela cu suprafata apei
2. greutatea mica a motorului Honda de 20 CP, care nu apupeaza barca nici in glisare, nici in stationare
3. foarte important, elicea in 4 pale cu pas mai mic, care asigura tractiune mare indiferent de incarcarea barcii.

Ce ar fi putut fi mai bine la barca ar fi fost lucrul banchetelor odata in gelcoat, si a 2-a oara in coremat. Prin asta s-ar fi obtinut si un finisaj impecabil si usor de intretinut, si o greutate mult redusa. Insa reversul ar fi fost durata mult mai mare a lucrarilor, si cheltuiala net superioara. Mai ales ca sunt foarte putini cei care se pricep sa lucreze eficient si corect in coremat.

Oricum, ceea ce ati realizat este superlativ, si cred ca acum intelegi pe deplin de ce nu am vrut deloc sa ma implic in lucrarile de amenajare :). Pe de alta parte, si Dany cred ca va fi mai atent de acum incolo la ce se expune atunci cand lucreaza cu materialele nocive gen epoxy, gelcoat, rasina poliesterica, stratimat cu pudra, vopsea poliuretanica etc.

Eu am in urma experiente foarte urate cu probleme de sanatate cauzate de expunerea la materialele nocive, cea mai grava fiind tulburarea endocrina cauzata de rasina Epiphen, cand am lucrat la Lynx 14. De atunci am invatat in timp sa ma feresc de expunerea prelungita la substante periculoase, din care cauza nu ma intereseaza deloc graba unora de a-si obtine cat mai repede barca dorita. Sanatatea e cel mai pretios lucru, pentru oricare dintre noi.

Ce mai pot sa spun decat sa va bucurati de barca la fel de mult pe cat de mult ati muncit la ea. O sa fie mai greu de pastrat imaculat acel alb stralucitor al interiorului, dar asta e, ai vrut jucarie, acum ai la ce sa muncesti la curatat :). Glumesc, si va doresc, si tie, si familiei, si lui Dany toate cele bune, si sa ne intalnim pe ape ca anul trecut, dar acum cu barcile :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

dany

Multumim de aprecieri Vali!Dupa cum ne-ai sfatuit,am facut matritele din pal laminat ,ca principal material folosit si au intrat cam 3 coli .Am avut noroc ca am gasit de la recuperari caci ar fi costat 7-8sute de lei numai palul folosit.Placajul de plop de la Vasion l-am luat pt. tipare.Masuratori si iar masuratori,unghiuri si muchii,o intreaga istorie.Parca nu inaintam deloc.Numai Iulian stie ce a fost in mintea lui atunci,caci tineam legatura telefonic si-i explicam pasii ce trebuie facuti.Ideea cu matritele din fibra dupa care sa torn piesele in gelcoat am avut-o si eu dar din pacate trebuia sa tin cont de cheltuielile si timpul necesar pt. constructia lor.M-ar fi prins luna iulie cu lucrul .experienta mea in executia lor nu chiar atat de vasta[as fi cerut ajutorul tot de la tine bineinteles]m-ar fi impiedicat pe ici pe colo....Oricum costurile ar fi fost mult mai mari,dar ramaneam cu matritele si nu aveam de gand sa investescin asa ceva mai ales cu problemele de sanatate ce au intervenit.Corpurile nu au iesit grele caci am batut bine fibra [4- 5mm]si pe interior am facut ''grile'' de sipca rotunjita la muchii pe care le-am imbracat in fibra pt. rol structural.Cu planurile ''de dichiseala''a venit Iulian,cu lipitul benzii,a nisipului aplicat si vopsitului.A lucrat cu mine cred ca 7-8 zile de i-a iesit pe nas de la 8 dim pana seara tarziu.Au fost muuuuulte ore dar sunt extrem de multumit de rezultat,cel putin structural sunt tepene si bine inchegate,tesute bine de bordaj si de paiol.Am stat cu capul in cutii doua zile lungi cu masca pe figura si cu oglinda intr-o mana in unele cazuri sa pot vedea ce fac acolo....Multumim de sfaturi Vali!

radu andritoiu

felicitari dani
super lucrare
e fericit iulian
so, keep floating for pleasure

dany

Multumesc de aprecieri tuturor,dar sunt nevoit sa le impart cu colegii Vali si Iulian,unul mentorul si al doilea ''cicalitorul cu ruleta'' ::) ;D Nu m-am putut abtine iuliane,dar barca a iesit asa datorita tie caci ai fost extrem de atent la detalii.Asta e un ''defect''al celor ce au facut inginerie si-l respect pt. asta.Exemplu:Uitati-va la felul cum prezinta NESSY in topicul lui barcile construite de el si va dati seama ce spun.ADMIRABIL!

iulian_cioclin

Din toata experienta asta, nu am iesit doar cu o barca super ci si cu o porecla: RULETA. Dealtfel binemeritata.

bradutzu

superba!
Ma simt putin invidios......glumesc!
sa o stapanesti fericit si sa o umpli de bale!
Sa auzim numai de bine!

iulian_cioclin

Citat din: bradutzu din Mai 14, 2017, 10:34:43 PM
superba!
Ma simt putin invidios......glumesc!
sa o stapanesti fericit si sa o umpli de bale!

Multumesc frumos!
Cu balele chiar va fi o problema. Suprafata antiderapanta va fi greu de curatat.

bradutzu

Pai la sfarsitul zilei de pescuit, cand balele vor trece de glezne..........te epuci de curatat. Sau tii si tu o prelata in barca, care sa fie la indemana!
Sa auzim numai de bine!

bbl81

felicitari. Am asa o stare de admiratia/invidie.....vreau si eu una. exact asa...  :) sa nu dai p[rea tare cu sampania de barca, ca o sa plangem toti pe aici!!
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

NessyRO

Felicitări Domnilor!
Mă înclin cu respect în fața constructorilor și le mulțumesc pentru încântarea și fericirea pe care mi-ați produs-o privind așa o minunăție!
Să o stăpânești sănătos Iulian și... vânt bun din pupa! :P

P.S. Mă gândesc adesea că RO este un teren viran atunci când vine vorba de produse de calitate. Este o piață mare și... aglomerată, în care produsele de nivelul calitativ al bărcilor AN & Co strălucesc precum diamantele în noroi...
Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world. - A. Einstein

iulian_cioclin

Multumim! in limita timpuli liber, am mai muncit cate ceva la barca. Am facut si platforma demontabila din prova pt spinning/dormit (a nu se intelege dormit cu lanseta in mana), parbriz... am sa revin cu niste poze