sailwithme.eu - prezentare

Creat de Vali, Mai 28, 2020, 04:26:37 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Vali

Ma cunosc cu Bogdan Negara de cativa ani, timp in care am vazut cum pasiunea poate transforma un om in mod radical, bineinteles in sensul bun.

Fiind de aceeasi varsta, si avand aceleasi damblale vizavi de barci, anume velierele, se poate spune ca intre noi chimia a aparut de la sine.

Eu fiind in schimb angrenat in fabricatia, reparatia, consultanta etc vizavi de barcile motorizate (asta e cererea la noi), am stat oarecum undeva deoparte fata de marsul impetuos al lui Bogdan spre propria devenire.

In acesti 4 ani de cand ne stim, Bogdan a ars etape care pentru altii dureaza o viata, chiar si asa fara a ajunge la nivelul la care a ajuns Bogdan.

Chiar daca mi-e prieten apropiat, nu scriu aceste lucruri ca sa-l "perii", ci ca sa-mi arat admiratia pentru cineva care si-a schimbat radical modul de viata, dedicandu-se total pasiunii pentru vele si navigatie.

Cine il cunoaste pe Bogdan ii stie calitatea umana superlativa, atentia acordata celor din jur, bunul simt exceptional, dar si verticalitatea absoluta. Combinate cu pasiunea extraordinara pentru navigatia cu vele (pastrata ca si in cazul multora dintre noi din timpul scolii), rezultatul este conversia profesionala catre acest domeniu fascinant - croaziera maritima.

Va invit sa descoperiti site-ul lui Bogdan - www.sailwithme.eu - (chiar daca unii din noi deja il stim de ceva vreme), unde veti gasi mai mult continut de calitate, cu care Bogdan ne-a obisnuit deja aici pe forum.

In afara de povestea lui June, Albin Vega 27 cu care acum 2 ani a plecat din Galati pana in Thassos, veti descoperi povestiri despre delivery, experiente cu Mac 26M, oferte de participare in echipaj in diverse croaziere, plus sfaturi practice care demonstreaza ca iahtingul nu e deloc un domeniu exclusivist, cum se clama odata pe diverse forumuri.

Cea mai importanta treaba este ca tot continutul reprezinta experienta practica a lui Bogdan pe diverse barci si pe diverse itinerarii, plus know-how-ul lui despre particularitatile barcilor cu vele disponibile pe piata.

Daca aveti placerea sa vizitati site-ul, scrieti-ne si noua aici daca doriti care e impresia voastra. Eu personal nu am nici o contributie acolo, si la fel ca orice forumist voi scrie aici dpdv al pasionatului.

Mult succes Bogdan, si multumim pentru ca ne deschizi orizonturile in ceea ce ne pasioneaza.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

SORIN70

Multumesc Vali !
Datorita tie am descoperit cu placere site lui Bogdan.
O pledoarie despre sailing, cuvinte frumoase, sincere in care gasesti forta de a transpune visele in realitate.
Pe mine m-a convins Omul, povestea de viata, sinceritatea si daruirea lui pentru navigatia cu vele.
Felicitari lui pentru site si pentru ceea ce face !   

Bogdan

Personal, va multumesc pentru cuvintele frumoase ! Totusi, cred ca Vali a exagerat putin (poate mai mult pe alocuri) si am sa explic si de ce:

In primul rand, este meritul multora din cei ce scriu pe acest forum si multi au contribuit intr-o mare sau mai mica masura in a ma ajuta cu informatii si practica.

In al doilea rand, nu ma pot compara sub nicio forma cu multi dintre cei ce scriu pe acest forum, cunostintele mele fiind cu mult sub cele ale domniilor lor. Sa nu uitam totusi, ca unii sunt profesionisti. Asta ca sa nu mai vorbesc de ceea ce a facut Cristi Visoiu cu Elf-ul ( sa ii fie rusinica ca nu m-a invitat la lansarea oficiala!)

In al treilea rand, a inceput ca un proiect de pandemie, cand lipsa de ocupatie mi-a dat de furca si mi-am umplut timpul, intr-un mod folositor unora, zic eu. E vorba de aceia care ar vrea dar sunt putin intimidati de "valoarea" vedetelor din sailing. Sau de necunoscut (asta e grav). Si pentru ca nu ne comparam cu tari cu traditie in domeniu, am zis ca vreau sa incerc cat pot, sa-i atrag in domeniul acesta pe novici ( asa cum toti am fost candva) si mai ales sa stie la ce sa se astepte. Nu am pretentia ca detin adevarul absolut si ca atare, insist sa ma contraziceti si sa ma corectati acolo unde considerati ca este cazul.

Si ca sa dezvolt putin, va pot spune ca am demarat procedurile legale de infiintare a Asociatiei SAIL WITH ME- Naviga cu mine ( trebuie tradusa musai, cica) tocmai sa nu ramana la stadiul de discutii tot ce s-a vorbit despre avizele catre navigatori (printre altele). No, lasa ca o fac eu si puteti adera care vreti putand construi proiecte comune.

Am sa fac o paranteza, aici. Saptamana precedenta am avut o intalnire profesionala oficiala, la care a participat un fost Secretar de Stat din MT , chiar cel ce raspundea de ANR. Am dezvoltat o serie de subiecte privitoare la ambarcatiunile de agrement, chiar daca nu facea obiectul intalnirii, si am ramas socat de explicatiile primite la modul NU se poate la noi asa ceva. Cine l-a consiliat? Pai tot oameni paraleli cu domeniul ca si el. Ba mai mult, functionarii din minister i-au furnizat informatii eronate ca sa lase balta proiectele de HG sa nu mai munceasca ei. Omul a ramas paralizat cand a auzit ce si cum i-am descris pe scurt din legislatie si solutiile foarte simple de solutionare a lor.

Profesia de acum, nu cred ca o voi schimba prea curand, pentru ca o fac cu pasiune si am rezultate bune. Poate pe viitor..in cativa ani. Dar imi mai trebuiesc multe mile sub chila, nu doar curaj sau...inconstienta. Si sa nu se mai repete un an ca cel ce a trecut ori cel ce il traim, ca ma demoralizeaza total.

Oricum, va multumesc pentru aprecieri! Site-ul este bine pozitionat (multumitor pentru mine chiar daca nu l-am stresat cu articole) si drept urmare rezultatele au inceput sa apara. Diverse invitatii, participari moaca (fursecuri gratis) etc. Nu va ganditi la avere, ca nu o fac de aici. La primul milion de euro castigat din site, promit ca voi construi o marina si tinem toti barcile moaca acolo, pe principiul contributivitatii cu munca a membrilor.

P.S. Daca exista doritori sa publice pe site, in sectiunea Blog, diverse articole cuprinzand experiente proprii privind achizitia de veliere, impresii din pasajele efectuate, experiente proprii pe care le considera marcante,etc., impartasindu-le celor 5.000 de vizitatori, mi le pot adresa la adresa de email:bogdan.negara@gmail.com
Va precizez ca va fi mentionat sub titlul articolului , autorul.

Vali

Cand poti, si bineinteles daca vrei, poate ne dai ceva detalii despre discutia cu secretarul de stat din MT.
Despre asociatie, e foarte bine ca are alt nume decat forumul nostru. Eu am ezitat sa continui discutia despre asociatia Cap Compas, fiindca oricine ar avea un ghimpe impotriva noastra ar gasi imediat la o cautare ce povestim noi aici despre abuzurile organului, si nu e bine.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

syRebekah

Bravo Bogdan şi îţi doresc succes!

Ce ai vrea să devină site-ul?
fost ghrt.

cristizz

Doamne fereste Bogdane - cum sa te gandesti ca nu te invit la lansare? Doar ca, desi am sperat sa-l duc la Mangalia saptamana asta, dupa ziua de azi ... nu sunt foarte sigur ca reusesc. Imediat ce stiu sigur data, o sa anunt  :)

Bogdan

@Vali - Stii bine ca le pot sugera in fata celor de acolo ca sunt, cu cateva exceptii, o adunatura de idioti si nu am nicio jena. Atat timp cat nu demonstreaza contrariul, asta e adevarul dureros.

@cristizz- Am glumit omule! Stiu ca sunt obstacole si te lupti cu ele.

@ syRebekah- Am o idee, dar la momentul asta pot spune ca mi-as dori sa fie o platforma de interactiune a skipperilor romani si nu numai, sa avem si o sectiune de news, testare ambarcatiuni si altele. Ma gandesc sa il mut pe o alta platforma, dar nu le pot face pe toate singur. Pana acum nu am bagat bani in site. Poate 2000-maxim 2500 lei cu tot cu "atentiile " catre mentenanta. Oricum, am lansat invitatia de a publica si materialele altora.
Probabil ca va trebui sa vad ce colaboratori voluntari gasesc sa ma ajute. Infiintarea asociatiei a avut printre altele si scopul acesta de a primi finantari mai usor, sa pot continua proiecte de acest gen.

syRebekah

Ceva de genul ăsta (forum de navigaţie în română) a încercat şi Romeo acum nişte ani. IMHO limba nu e un impediment pentru genul acesta de oameni şi sunt deja forumuri internaţionale foarte ok.
fost ghrt.

Bogdan

As evita genul de forum pentru ca deja sunt multe si unele chiar foarte bune. Unul din ele este chiar acesta. Oricum,ma gandesc serios la o schimbare in termen destul de scurt.

Bogdan

Buna ziua, tuturor!
Incepand de astazi, puteti lectura in sectiunea blog de pe sailwithme.eu , articolul scris de colegul nostru Gheorghita.
Ii multumesc pentru colaborare si sper sa fie doar inceputul!
Week-end fain!

Bogdan

Sunt foarte fericit, ca un cititor al site-ului nostru, sailwithme.eu m-a rugat sa facem maine, impreuna cu fiul sau de 6 ani, lansarea unor veliere (necunoscute) de mici dimensiuni, pe lacul Brates. Un velier de 2,7 metri si unul de 3 metri, productie SUA.
Mi-am atins scopul si asta ma bucura enorm!