Barca, peridoc, masina

Creat de pasek, Iulie 26, 2017, 04:14:26 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Intersect

Citat din: mariusm piesenoi111 din Iulie 31, 2017, 03:53:56 PM
La mine in manualul motorului acrie clar ca nu se va transporta NICIODATA basculat ci in pozitie normala chiar daca are si al meu acea parghie foarte tapana de blocat in pozitie ridicata.
Si o scriu cei care au inventat motorul de barca

Salut,eu am avut un Quicksilver 450 cu un Mercury 50C.P. ,am uitat sa il basculez cand transportam barca pe peridoc.
Am tras un pinten intr-o groapa de mi-a stat inima in loc. Din punctul meu de vedere barca se trasporta cu motorul basculat si
lasat pe parghia de transport.

Ca sa fi sigur poti folosi un suport pentru motor. Am atasat 2 poze.

Born to fish,forced to work!!!

mariusm piesenoi111

Intersect

Citat din: mariusm piesenoi111 din August 01, 2017, 11:27:53 AM
Screenshot din manual

Pai da scrie si scrie bine(ca de altfel faci motorul bine tare):Daca remorca nu asigura o distanta sigura intre motor si carosabil cand se transporta motorul in pozitie verticala atunci motorul se va inclina si asigura cu un suport(cel descris in postarea mea)
Mai jos ai notificari ca motorul trebuie securizat foarte bine in timpul transportului ca sa se evite vibratiile si ca sa nu fie distrusa oglinda .
Ultima ultima notificare ar trebui ca sa fie in sensul bun(depinde cum o interpretezi) se precizeaza ca motorul transportat pe tilt lock s-ar putea defecta,dar nu se precizeaza ce anume. Motorul odihnindu-se pe tilt lock ar trebui ca sa preia presiunea din cilindri hidraulici. Dar americanul tot american trebuie ca sa se acopere cumva....
Fiecare isi transporta motorul cum crede de cuviinta. Cum, am spus din graba am uitat ca sa il ridic si la prima groapa pri care am trecut cu remorca am auzit pintenul cum a dat in pamant am cam inlemnit.
Born to fish,forced to work!!!

kama3

Motorul basculat si fixat cu acea bara produce incomparabil mai putine vibratii oglinzii decat un motor care e doar basculat. Nu-mi imaginez cat de jos poate fi un peridoc incat la hopuri motorul sa atinga pamantul, dar nah... daca unii au patit-o inseamna ca se poate.
Daca peridocul e suficient de inalt, raman la parerea mea ca e bine ca motorul sa fie in pozitie verticala. Daca nu e suficient de inalt, atunci basculat si fixat cu respectiva bara.

teo pes

De 20 de ani car barcile dupa mine cateva sute de km la fiecare partida de pescuit , intotdeauna motoarele separate sau ridicate in functie de greutate , toata lumea a simtit pe articulatiile masinii lui ca cu cat te apropii de Dunare drumul este mai prost , eu pentru a scapa de ,,nuntile "de pe maluri ajung chiar pe zeci de km de ...lipsa drum .
In decursul anilor nu am intalnit decat evenimente la pozitia de mars pe apa , pinteni rupti in asphalt si terasamente , barci saltate de pe peridoace , menghini rupte ,elicit indoite si acum 4 ani cu un Suzuki de 5cp oglinda rupta la dat cu spatele  :-\  si asta dupa ce intotdeauna I avertizam cand ne strangeam de drum ! ::)...asa cum se spunea mai sus fiecare cum crede ! dar nici un constructor nu interzice dar specifica ca nu se transporta in trim !
Viata i grea !!  Dar trece !!

pasek

Din pacate sint nevoit sa renunt momentan la achizitia unei barci rigide. Voi achizitiona o pneumatica Yamaha de 3.40 cu podina de aluminiu.  In general vom fi doi pescari de 85- 90 kg fiecare plus echipament de spinning. As vrea sa o folosesc ocazional si in Delta, inclusiv pentru transfer de la Tulcea, daca o sa mai ajung prin Delta.
Nu stiu ce motor sa iau, 10, 15 sau 20 de cai? Nu vreau sa prind suta dar sa pot merge cu o viteza rezonabila.
Barca are 58 kg si motor recomandat de max 20cp
Multumesc

Mike83

Salut
Eu am folosit cativa ani o gonflabila de 3,70 cu motor Mercury de 15 cai 2T.
2 persoane+ bagaje glisam fara probleme.

crysty

@pasek
Din experienta mea de pana acum, daca este recomandat max 20 cP atunci, cel mai bine este sa pui un motor de 20 cP. S-ar putea, ca la un motor mai mic sa nu beneficiezi de performantele barcii si/sau sa mergi cu motorul la o turatie nedorita pentru a atinge performantele barcii.

pasek

Multumesc pentru raspunsuri. Daca trebuie mutat topicul la pneumatice rog moderatorul sa-l mute sau trebuie sa deschid un topic nou?
Ideea mea este ca nu vreau un motor mai greu daca de surplusul de putere este inutil .